Bagt æblekage med italienske makroner – klar på ingen tid

  • Æbler

 

Bagt æblekage med italienske makronerLivstegn fra Bagenørden.

Jeg overlevede min undervisning i informationssøgning og det gik supergodt! De unge mennesker på HTX var vågne, interesserede og lydhøre, selvom klokken var tidlig morgen. Fedt og et energi-boost uden lige. Så er det fedt at undervise, men det dræner og efter en lang dag med en aftenvagt i den anden ende er jeg kvast nu.

Æbler

Dagens indlæg bliver derfor af den allerhurtigste slags. En æblekage jeg lavede sidste weekend af æbler fra mit æblebjerg. Ork der er MANGE æbler endnu, og mange flere æblekager i vente. 🙂

Æbler

Denne æblekage var et totalt æble-eksperiment. Altså hvis man har æbler og makroner, kan man så ikke bare bage herlighederne sammen i stedet for at spise æblekagen kold? Ja sådan tænkte jeg?

Bagt æblekage med italienske makroner

Jeg fandt en pose små italienske mini-makroner vi ikke havde fået brugt. Faktisk købte vi dem i Italien for LANG tid siden, men holdbarhedstiden var jo LANGT ude i fremtiden men pludselig er tiden gået.

Uhm de smager godt de små lækre makroner. Ikke så grove som de danske makroner, smager mere ægte. Mon ikke der er brugt rigtigt mandelmel her?

Man må da kunne trylle noget med æbler og så de makroner? Vi kunne have lavet en gammeldags ælekage, men gad ikke lige koge mos. Hvad med bare at bage æblebåde med lidt knuste makroner smuldret ned i blandt? Ja det var bare et hurtigt indfald?

Bagt æblekage med italienske makronerDet gik godt! Æblekagen smagte så fint og den må da vist siges at være den hurtigste nemmeste æblekage EVER! 🙂

Sådan laver du bagt æblekage med makroner:

Jeg skrællede 5 æbler og smuldrede ½ pose makroner ned i. Vendte æblerne godt med makronerne. og bagte æblekagen ½ time ved 150 grader.

Prik i æblerne. Kagen er færdig når æblerne er gennembagte. Rør evt. lidt i æblekagen undervejs.

DSC_9336

Lækker lækker æblekage som desværre slet ikke kommer til sin ret her.

Et mørkt og skummelt billede i aftenbelysning, men kagen blev god og ordene snyder ikke! Lun æblekage  med makronknas. Med en smule sprøjteflødeskum til, blev det en helt anstændig dessert, og det næsten med ingen forberedelsestid.

Tja om du vil bage din æblekage eller om du servere den kold med makronrasp, som du plejer, står dig frit for, men her et tip til en bagt æblekage,  hvis du trænger til lidt æblekageafveksling. 😉

Bagt æblekage med italienske makroner

…og så GODNAT. Min mand ser Amadeus for fuld udblæsning og jeg er støjfølsom efter en hård 11-timers-arbejdsdag. Inden jeg gør vold på enten mand eller TV må jeg heller takke af for i dag og ile til køjs. Godt der venter mig en stille og rolig krimi der 😉

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. tina nymann 16. september 2014 af 19:37- Svar

    Uhmmm, atter en lækker opskrift:-) Er vild med at dine opskrifter er let tilgængelige…..

    • Gitte Hansen 16. september 2014 af 20:24- Svar

      Hej Tina
      Tak skal du have. Ja man må sige at denne opskrift er ultralet. To ingredienser, det er vist sjældent vi kan nøjes med det 🙂
      Tak for din søde hilsen – igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar