En hjemmelavet burger er svær at stikke og det afgørende for en god burger er for mig… burgerbollen.
En stor blød burgerbolle med bid og fylde og så selvfølgelig en god hakkebøf og rigeligt grønt.
Det lyder måske mega-overskudsagtigt at bage sine burgerboller selv, men faktisk så belønnes man for sine anstrengelser.
Der bliver mange burgerboller ud af denne portion, de mætter godt og de kan fryses, så det er nemt at tage en pose op, en dag det skal gå lidt stærkt. Burgerbollerne kan fint holde sig i 2 dage, så det er kun på dag 1, projektet vil kræve din tid. De er også rigtigt gode i madpakkerne, så der vil være jubel og anerkendelse i familien i flere dage, kan du være sikker på.
Dejen kan speed-hæves i ovnen, så faktisk kan burgerbollerne være et overskueligt projekt, selv på en hverdag. Burgerbollerne bliver bløde, grove og lækre og du får opskriften lige her:
Burgerboller opskrift på grove boller til burgere
Ingredienser
- 1½ liter lunkent vand mælk kan også bruges
- 25 gram gær
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 10 dl havregryn
- 200 gram rugmel andet groft mel kan bruges
- 1,2 kg hvedemel (ca.)
- Pensling og drys: Mælk og sesamfrø
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lunkne vand. Tilsæt sukker
- Tilsæt havregryn, rugmel og salt. Tilsæt melet lidt efter lidt og tilsæt kun lige mel nok til dejen kan slippe fad og fingre. Brug gerne røremaskine
- Når dejen er færdigrørt, så tildæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter - eller i ovnen 15-20 minutter på 30 grader varmluft
- Form boller og tryk dem flade. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø. Lad burgerbollerne hæve ½ time på køkkenbordet eller 15-20 minutter i ovnen på 30 grader varmluft.Tag bollerne ud og skru ovnen op på 175 grader varmluft
- Bag burgerbollerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader. Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Bag dem ikke for længe, for så kan de godt blive tørre
Noter
Bløde, luftige burgerboller med groft mel. Burgerboller der mætter godt
Vi stegte bacon og hakkebøffer og selvom øjnene kunne spise to brugere, så endte det med at maven kun spise én.
Fyld derfor burgeren godt op med yndlingsfyld og nyd din store burger, for du kan med garanti kun spise én. 🙂
Burgerbollerne vil også være et hit at servere på en buffet, som skrub-af-mad efter en familiefest eller til børnefødselsdag. Burgerbollerne skal nok ikke være så store, hvis du serverer dem for små børn, da de er ret bastante p.g.a. fiberindholdet fra havregryn og rugmel.
Du kan dog sagtens reducere mængen af havregryn og rugmel og erstatte med hvedemel, hvis du gerne vil have nogle finere/lettere burgerboller. Du bestemmer 🙂 Det var nogle rigtigt lækre burgerboller, og jeg skynder mig straks at sende anbefalingen videre til dig.
Måske et bageprojekt for dig en af de kommende dage? 🙂
Der mangler angivelse af salt mængde. Mvh Charlotte