Chokoladesnitter med kaffe – svenske chokoladekager

  • Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager

Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekagerMangler du inspiration til en sprød lille småkage, der hurtigt vil kunne bages til jul?

Er du vild med chokoladesmåkager og især sprøde af slagsen?

Så kig med her. I dag skal du nemlig høre om lækre chokoladesnitter med kaffe. Sprøde, velsmagende og rigtigt nemme at lave.

Der kræves få ingredienser og jeg vil tro, at du har mange af dem i dine køkkenskabe? Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekagerDu får opskriften lige her, så du hurtigt kan komme i gang 🙂

Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: Ca 60 stk.
Det skal du bruge:
  • 100 gram blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sirup
  • 275 gram hvedemel
  • 3 spsk mørkt kakaopulver
  • ½ tsk natron
  • Et knivspids salt
  • 3 spsk espressokaffe (af 3 tsk Nescafé) - kan udelades.
  • Drys: Perlesukker
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker, farin og vaniljesukker. Brug gerne køkkenmaskine, men elpisker kan også bruges.
  2. Tilsæt sirup
  3. Bland hvedemelet med salt, natron og kakao
  4. Rør en stærk espresso og tilsæt skiftesvis med melblandingen
  5. Rør til melet er godt opløst.
  6. Ælt dejen med hænderne til sidst, til dejen hænger godt sammen og kan formes som en kugle. Saml den evt. med lidt ekstra sirup.
  7. Form 3-4 dejpølser og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Rul dejpølserne lidt flade med en kagerulle
  9. Drys stængerne med perlesukker
  10. Bag stængerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft
  11. Kagerne hæver op og falder sammen igen. Stængerne skal blive helt flade. De er færdige, når de er sprøde og gennembagte. Hold godt øje med dem. Det er svært at tjekke bagetid, når du bager brune chokoladesmåkager. Gå efter lugten. De må ikke lugte brændt.
  12. Skær kagerne i 1½-2 cm brede snitter med et pizzahjul. Det gøres nemmest hvis de lige har afkølet et par minutter først.
  13. Kagerne skal blive helt sprøde, når de er afkølede. Er de fortsat bløde, så bag dem evt. 3-5 minutter til.
  14. Put kagerne i kagedåse, når de er helt afkølede.
  15. Nyd og servér

Det er nemt at bage chokoladesnitter og er du ikke fan af kaffe, så undlader du det blot. Måske du så skal nøjes med 250 gram hvedemel?

Farin og sirup i kagerne giver kagerne en god og krydret smag. Kaffesmagen er uovertruffen og jeg er komplet fan af den. Det er en ret stærk espresso jeg har lavet til disse kager, men jeg elsker kombinationen af kaffe og choklade. Gør du mon også det?

Kagerne fungerer fint som en lækker julekage, men kan jo nydes resten af året også. Kommer der uventede gæster, er det en nem småkage at bage i en fart.

Med et pizzahjul går det ultrahurtigt at skære snitterne ud, måske kan du skære alle 3 stænger ud på én gang, hvis du er lidt ferm? 🙂Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekagerDagens chokoladesnit-servering er klar til dig.

Der bliver mange kager ud af denne portion, så der vil være nok til alle dine gæster. Kagerne forsvinder hurtigt i småkagedåserne, men så er det jo godt, at det er hurtigt at bage en ny portion 😉

Velbekomme dig – og rigtig god fornøjelse med bageriet.

Jeg er spændt på at høre, om du også bliver fan af chokoladesnitterne? Er kaffesmagen for intens synes du?

Skriv gerne en lille hilsen i kommentarsporet herunder. Det ELSKER jeg jo 🙂Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager

Mere inspiration

7 Kommentarer

  1. Lillian 14. juni 2017 af 22:01- Svar

    Hej igen.
    Ja, Lurpak og maskine, og hænder. Havde det endda i microovnen for at se om det ku hjælpe. Brugte mel med 12% protein, men har aldrig oplevet før det kunne være et problem 🙄
    Nå, men bliver det regn i morgen bliver de nok så bløde fuglene gider spise dem 😉. Jeg forsøger igen en anden gang.

    • Gitte Hansen 14. juni 2017 af 22:11- Svar

      ej altså Lillian – hvor er det ÆRGERLIGT!
      Måske kan du knuse dem til crumble-knas og spise det på skyr eller i kage?
      Ja op på hesten igen. That’s the spirit! (men ærgerligt er det nu alligevel)
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lillian 14. juni 2017 af 20:31- Svar

    Hej Gitte
    Havde glædet mig til at bage disse i dag, men ak og ve 🙄.
    Dejen var umulig at samle og trille, og det blev noget makværk det hele, selvom jeg brugte mere sirup og også vand. Jeg var fristet til at bruge æg men turde alligevel ikke. Hvad har jeg gjort galt? Opskriften er fulgt 100%

    • Gitte Hansen 14. juni 2017 af 20:56- Svar

      Hej Lilian
      Øv da også! Det kan jeg simpelthen ikke forstå! Du brugte rigeligt smør og vel ikke for meget mel?
      Dejen skal nogen gange æltes færdig med fingrene, og varmen fra hænderne, får den til at hænge sammen. Kan det mon være det? Brugte du køkkenmaskine til at ælte med?
      Kan simpelthen ikke greje hvad der er gået galt for dig. Har lavet opskriften en masse gange, altid med succes.
      Måske du næste gang skulle tilsætte melet lidt efter lidt og så kun tilsætte, til dejen er sammenhængende? Nogle gange er mel mere sammmenpresset end andre gange og det kan godt give lidt svingende resultater når man måler melet op.
      Øv da! Håber kagerne smagte godt til sidst, eller måtte du smide hele molevitten ud?
      Op på hesten igen Lilian – næste gang er lykkens gang 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Jenny 31. december 2016 af 17:38- Svar

    Godt nytår søde Gitte, disse skal afprøves i 2017. Jeg er i forvejen stor fan af dine karamelsnitter, du havde en ligende opskrift for et par år siden, og den har jeg arbejdet videre med. Det er også noget af det enest jeg gider bage midt i en hedebølge.

    • Gitte Hansen 1. januar 2017 af 17:22- Svar

      Hej Jenny
      Tusind tak for din tilbagemelding – det glæder mig mweget du synes om småkage-snitterne.
      Rigtig god fornøjelse med bageriet – håber også at chokoladesnitterne vil smage dig.
      Lyder skønt med hedebølge. Hvor i verden sidder du mon? Ikke i Dannmark i hvert fald 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Jenny 2. januar 2017 af 17:59- Svar

        Hej Gitte
        Jeg er skam i Danmark. Hedebølge historien er nok, 2,5 år gammel.

Læg en kommentar