Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager

Chokoladesnitter med kaffe – svenske chokoladekager

Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekagerMangler du inspiration til en sprød lille småkage, der hurtigt vil kunne bages til jul?

Er du vild med chokoladesmåkager og især sprøde af slagsen?

Så kig med her. I dag skal du nemlig høre om lækre chokoladesnitter med kaffe. Sprøde, velsmagende og rigtigt nemme at lave.

Der kræves få ingredienser og jeg vil tro, at du har mange af dem i dine køkkenskabe? Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekagerDu får opskriften lige her, så du hurtigt kan komme i gang 🙂

Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: Ca 60 stk.

Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager
Det skal du bruge:
  • 100 gram blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sirup
  • 275 gram hvedemel
  • 3 spsk mørkt kakaopulver
  • ½ tsk natron
  • Et knivspids salt
  • 3 spsk espressokaffe (af 3 tsk Nescafé) - kan udelades.
  • Drys: Perlesukker
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker, farin og vaniljesukker. Brug gerne køkkenmaskine, men elpisker kan også bruges.
  2. Tilsæt sirup
  3. Bland hvedemelet med salt, natron og kakao
  4. Rør en stærk espresso og tilsæt skiftesvis med melblandingen
  5. Rør til melet er godt opløst.
  6. Ælt dejen med hænderne til sidst, til dejen hænger godt sammen og kan formes som en kugle. Saml den evt. med lidt ekstra sirup.
  7. Form 3-4 dejpølser og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Rul dejpølserne lidt flade med en kagerulle
  9. Drys stængerne med perlesukker
  10. Bag stængerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft
  11. Kagerne hæver op og falder sammen igen. Stængerne skal blive helt flade. De er færdige, når de er sprøde og gennembagte. Hold godt øje med dem. Det er svært at tjekke bagetid, når du bager brune chokoladesmåkager. Gå efter lugten. De må ikke lugte brændt.
  12. Skær kagerne i 1½-2 cm brede snitter med et pizzahjul. Det gøres nemmest hvis de lige har afkølet et par minutter først.
  13. Kagerne skal blive helt sprøde, når de er afkølede. Er de fortsat bløde, så bag dem evt. 3-5 minutter til.
  14. Put kagerne i kagedåse, når de er helt afkølede.
  15. Nyd og servér

Det er nemt at bage chokoladesnitter og er du ikke fan af kaffe, så undlader du det blot. Måske du så skal nøjes med 250 gram hvedemel?

Farin og sirup i kagerne giver kagerne en god og krydret smag. Kaffesmagen er uovertruffen og jeg er komplet fan af den. Det er en ret stærk espresso jeg har lavet til disse kager, men jeg elsker kombinationen af kaffe og choklade. Gør du mon også det?

Kagerne fungerer fint som en lækker julekage, men kan jo nydes resten af året også. Kommer der uventede gæster, er det en nem småkage at bage i en fart.

Med et pizzahjul går det ultrahurtigt at skære snitterne ud, måske kan du skære alle 3 stænger ud på én gang, hvis du er lidt ferm? 🙂Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekagerDagens chokoladesnit-servering er klar til dig.

Der bliver mange kager ud af denne portion, så der vil være nok til alle dine gæster. Kagerne forsvinder hurtigt i småkagedåserne, men så er det jo godt, at det er hurtigt at bage en ny portion 😉

Velbekomme dig – og rigtig god fornøjelse med bageriet.

Jeg er spændt på at høre, om du også bliver fan af chokoladesnitterne? Er kaffesmagen for intens synes du?

Skriv gerne en lille hilsen i kommentarsporet herunder. Det ELSKER jeg jo 🙂Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager

Mere inspiration

3 tanker om "Chokoladesnitter med kaffe – svenske chokoladekager"

  1. Godt nytår søde Gitte, disse skal afprøves i 2017. Jeg er i forvejen stor fan af dine karamelsnitter, du havde en ligende opskrift for et par år siden, og den har jeg arbejdet videre med. Det er også noget af det enest jeg gider bage midt i en hedebølge.

    1. Hej Jenny
      Tusind tak for din tilbagemelding – det glæder mig mweget du synes om småkage-snitterne.
      Rigtig god fornøjelse med bageriet – håber også at chokoladesnitterne vil smage dig.
      Lyder skønt med hedebølge. Hvor i verden sidder du mon? Ikke i Dannmark i hvert fald 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *