Farsbrød med bacon og ost. Her får du opskriften på et rigtigt lækkert saftigt farsbrød med hakket svinekød.
Det lækreste – ever! Farsbrødet er samtidigt ultralet at lave og kan fint laves, selv på en hverdag.
Der er cheddar ost i farsbrødet og måske det er dét, der giver den særligt gode smag?
Jeg har også brugt en masse løg og hvidløg i farsbrødet, måske det er derfor? Rigeligt bacon hjælper jo også altid. Det er jo det 6. krydderi, ved du nok. 🙂
Det farsbrød kan du altså godt glæde dig til at smage.
Perfekt ret til aftensmad og den er også god i fryseren, så I har nem mad, en dag I har ekstra travlt.
Farsbrødet er lavet med hakket svinekød, men du kan også bruge hakket kalv/flæsk eller oksekød. Du kan sagtens tilsætte grøntsager til farsbrødet, det kunne være peberfrugt, porrer?
Opskriften er rigtig nem. Du får den lige her. Sikke en lækkerbisken. 🙂
Farsbrød med bacon og cheddar ost – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1 kg hakket svinefars kan også laves med hakket kalv/flæsk el. oksekød
- 4 fed hvidløg
- 1 stort fintrevet løg
- 3 æg
- 1 dl rasp
- 100 gram revet cheddar ost eller anden ost. Ost kan udelades
- 1 dl mælk
- 3 spsk hvedemel
- Salt/peber
- 200 gram bacon i skiver
- Tilbehør:
Ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt:
- 1½ kg kartofler
- 3 rødløg i både
- 1 peberfrugt i strimler
- Olie
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Rør æggene i farsen og tilsæt revet løg og friskpresset hvidløg
- Tilsæt rasp, mel og mælk. Rør godt.
- Rør krydderier og cheddar i.
- Lad gerne farsen trække nogle minutter.
- Form et farsbrød i et ildfast fad. Lav enten et farsbrød formet som en forloren hare eller brug hele formen og glat farsen ud (former du som forloren hare, skal tilberedningstiden forlænges)
- Fordel bacon på toppen
- Steg farsbrødet 30-45 minutter v, 175 grader varmluft til det er gyldent og sprødt
Ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt:
- Vask kartofler og skær dem i både
- Skær rødløg i både og peberfrugt i strimler
- Vend kartofler og grønt og olie og rigeligt salt/peber
- Steg kartoffelfadet ca. 45 min v. 175 grader varmluft
Noter
Farsbrødet kan også formes som en forloren hare
Kan frysesEt lækkert saftigt farsbrød med hakket svinekød, bacon og ost. Nem og lækker aftensmad
Vi udnyttede at ovnen var i gang og lavede vores yndlings kartoffelfad imens. Godt at kunne udnytte ovnens varme og spare lidt på strømmen imens.
Kartofler med løg og peberfrugt er så nemt at lave og det er altid et hit.
Jeg bruger altid rødløg og peberfrugt, fordi netop de grøntsager smager skønt når de bliver bagt i ovn. Altid et hit i forening med kartofler.
Servér gerne en grøn salat og en creme fraiche dressing rørt med krydderier til farsbrødet og kartoflerne.
Her i huset var vi vilde med farsbrødet og det stryger direkte ind på hitlisten under familiens favoritter. Herligt med farsbrød på en ny måde.
Du kan sagtens forme farsbrødet som en forloren hare også. Jeg er sikker på, at farsbrødet bliver et hit hjemme hos dog
Næste gang skal der cheddar i frikadellefarsen tror jeg. Hvo intet vover, intet vinder 😉
Dagens menutip fra mig til dig – god fornøjelse i køkkenet 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på farsbrød og forloren hare her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.