Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartofler

  • Farsbrød med cheddar, bacon og løg - sprødt og lækkert

Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartoflerHalløj, et lækkert farsbrød du skal høre om i dag. Det lækreste – ever! Farsbrødet er samtidigt ultralet at lave og kan fint laves, selv på en hverdag.

Der er cheddar i farsbrødet og måske det er dét, der giver den særligt gode smag? Der er også brugt rigeligt løg og hvidløg i farsbrødet, måske det er derfor? Rigeligt bacon hjælper jo også altid 😉Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartofler

Du skal da straks have det gode tip – og du får opskriften lige her. Uhm en lækkerbisken. 🙂

Farsbrød med cheddar, bacon og løg - sprødt og lækkert
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Farsbrød med cheddar, bacon og løg - sprødt og lækkert
Forfatter:
: Billigt hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kg hakket svinefars
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort fintrevet løg
  • 3 æg
  • 1 dl rasp
  • 100 gram revet cheddar (eller anden ost)
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • Salt/peber
  • 2 pk bacon i skiver
  • Tilbehør:
  • Ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt
  • 1½ kg kartofler
  • 3 rødløg i både
  • 1 peberfrugt i strimler
  • Olie
  • Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Rør æggene i farsen og tilsæt revet løg og friskpresset hvidløg
  2. Tilsæt rasp, mel og mælk. Rør godt.
  3. Rør krydderier og cheddar i.
  4. Lad gerne farsen trække nogle minutter.
  5. Form et farsbrød i et ildfast fad. Lav enten et farsbrød formet som en forloren hare eller brug hele formen og glat farsen ud (former du som forloren hare, skal tilberedningstiden forlænges)
  6. Fordel bacon på toppen
  7. Steg farsbrødet 30-45 minutter v, 175 grader varmluft til det er gyldent og sprødt
  8. Ovnstegte kartofler med rødløg og peberfrugt:
  9. Vask kartofler og skær dem i både
  10. Skær rødløg i både og peberfrugt i strimler
  11. Vend kartofler og grønt og olie og rigeligt salt/peber
  12. Steg kartoffelfadet ca. 45 min v. 175 grader varmluft

Vi spiste vores yndlings-ovnstegte kartofler til farsbrødet og det er altid et hit. Genialt, at kartoflerne kan stege imens farsbrødet er i ovnen. Jeg bruger altid rødløg og peberfrugt, fordi netop de grøntsager smager skønt når de bliver bagt i ovn og altid et hit i forening med kartofler.

Servér gerne en grøn salat og en creme fraiche-dressing rørt med krydderier til farsbrødet og kartoflerne.

Her i huset var vi vilde med farsbrødet og det stryger direkte ind på hitlisten under familiens favoritter.

Næste gang skal der cheddar i frikadellefarsen tror jeg. Hvo intet vover, intet vinder 😉Farsbrød med cheddar, bacon og løg og ovnstegte kartofler

Dagens menutip fra mig til dig – god fornøjelse i køkkenet 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar