Hurtige lækre pizzaer af koldthævet dej

  • Nemme pizzaer af koldthævet dej

Nemme pizzaer af koldthævet dej

Hurtige nemme og lækre pizzaer af koldthævet dej – er dagens opskrift fra Bagenørden.

Ja, ja, ja det kan hun sagtens sige, nemme pizzaer….Hvordan hænger det sammen med fuldtidsjob, familie, transport og en hverdag hvor alle er sent hjemme?

Nemme pizzaer af koldthævet dej

Tjo, altså hvis du laver sådan en portion koldthævet grunddej her i weekenden, et kæmpe fad, så er der dej nok både til grove morgenboller om morgenen og til madbrød eller hurtige pizzaer i ugens løb.

Opskriften på den koldthævede grunddej kan du finde her – dejen skal være på køl minimum 6-8 timer.  Dejen kan holde sig 3-4 dage og hvis du bare rører lidt ekstra hvedemel i på 4. dagen, kan du strække dejen yderligere, helt hen til weekenden, hvor du kan røre en ny kæmpeportion.

DSC_1911

Det smarte ved en stor portion grunddej er, at du bare kan tage fadet ud af køleskabet og lave lynhurtige morgenboller eller lynpizzaer.  Uden forberedelser eller særlige anstrengelser.

Lynpizzaerne laver jeg ved at trække dej på en bageplade med en dejspatel, dryppe med olie og tomat og drysse med fyld, efter det forhåndenværende søms princip. Bage ved høj temperatur – voila – pizzaer uden hævning, æltning, udrulning eller andre besværligheder.

DSC_1929

Nedenfor får du overblikket over fyldet på dagens pizzaer, grunddejen regner jeg med at du kan få styr på ved at følge denne opskrift

Nemme pizzaer af koldthævet dej

Hurtige lækre pizzaer af koldthævet dej:

Du skal bruge (3 store pizzaer – 4 pers. i 2 dage):

10-12 spsk. koldthævet dej pr. plade  (afhængigt af hvor tynde/tykke du ønsker pizzaerne og hvor god du er til at trække dejen tyndt ud. Prøv dig lidt frem.)

Fyld:

½-1 dl olie

Tørret hvidløg/eller friskpressede hvidløgsfed

4-5 spsk. tørret oregano

Salt/peber

1 karton eller 2 dåser flåede tomater

3 løg i skiver

2 pakker revet skinke

2 pakker bacontern

2 pakker cocktailpølser

1 rød peberfrugt i strimler

1 glas champignon i skiver eller 1 bakke friske

1 pose revet ost, gerne tex-mex med god krydret, stærk smag.

Fyldet kan varieres i det uendelige: brug de grøntsager og det kødfyld du synes bedst om og som du lige har på lager.

Nemme pizzaer af koldthævet dej

Sådan laver du hurtige lækre pizzaer af koldthævet dej:

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Beklæd 3 bradepander med bagepapir.
  • Træk dej på bagepladerne. Dette gøres nemmest ved at dryppe olie på dejen og trække dejen ud med en dejspatel.
  • Dryp flåede tomater på pizzaerne og fordel det med dejspatelen.

DSC_1917

  • Drys med oregano, peber, salt og tørret hvidløg.
  • Fordel løgskiver, revet skinke, bacontern og cocktailpølser på pizzaerne.

Nemme pizzaer af koldthævet dej

  • Fordel revet ost på toppen og læg champignon og peberfrugtstrimler allerøverst.
  • Drys med lidt ekstra salt/peber/oregano på toppen.
  • Bag pizzaerne 20-30 minutter v. 225 grader varmluft. Det er en forholdsvis høj temperatur, men jeg bager også 3 bageplader samtidigt. Høj temperatur er nødvendigt, hvis pizzaerne skal blive sprøde. Jeg skriver 20-30 minutter da det er individuelt hvor meget ovne varmer, jeg kender jo ikke helt din ovn? Jeg ved heller ikke om du har plads til 3 bageplader i din? Jeg er heldig at have en maxi-ovn, den ELSKER jeg!
  • Hold øje med pizzaerne, det er ØV hvis de brænder af. De er færdige når de er sprøde og gyldne. Måske dine pizzaer er færdige efter 20 minutter?
  • Klip pizzaerne i store stykker og servér rygende varme. Lav evt. en salat til hvis du orker.

Det lyder måske som en lang og uoverskuelige proces, men tro mig, det er legende let, ihvertfald hvis man sammenligner den sædvanlige pizza-proces. Det ville være uoverskueligt for mig at komme hjem kl. 17 og trylle 3 store pizzaer, med mad nok til 4 storsultne i 2 dage, altså hvis jeg også lige skulle tømme den fyldte vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine.

Her tages dejen ud, ovnen tændes og fyldes lægges på, bages, vupti.

DSC_1927

Jep – på lidt over 1 time, alt inclusive, var der 3 kæmpe pizzaer til folket. Storsultne teenagere, storsultne voksne, og jubii, vi har mad nok til i morgen også (incl. et par pizzastykker til madpakken).

Hurtige hverdagsretter – I like! 🙂

DSC_1938

Lækker pizza, og ja nogen ville sige at det intet har med pizzaer at gøre. At bunden ikke bliver sprød nok, at bunden ikke bliver tynd nok, at bunden er for grov?

Der kan være mange meninger om den sag, men her i huset fungerer hurtig-pizzaerne så fint; for os betyder det realistiske pizzaer på en sen travl hverdag.

Det betyder også mere mættende pizzaer, for bunden er grovere. Hvis alternativet er fastfood/junkfood ved jeg godt hvad jeg vælger? Hjemmelavet mad helt fra bunden uden tilsætningsstoffer? Ja tak

Hjemmelavet fastfood – prøv det! 🙂

Nemme pizzaer af koldthævet dej

Mere inspiration

Læg en kommentar