Lækker og nem rabarberkage med marcipan og kokos

  • Rabarberkage med kokosmel og marcipan

DSC_1407

Juhuu – flere rabarber i haven og endnu en rabarberkage så dagens lys.

Jep – indrømmet. Der bliver heppet noget på de rabarberstængler, for de kan jo næsten ikke helt følge trop med bageiveren. Endelig var der til en kage igen, og det passer perfekt, for i morgen skal der være kage-kalas på Fyn. Vi skal til fødselsdag og Bagenørden bager. Elsker at tage på tur med kager under armen jo  🙂Rabarberkage med kokosmel og marcipan

Det blev til tre slags bagværk, som du kommer til at høre mere om de nærmeste dage. Lækre grove karamelcookies med tranebær og bananmuffins med peanuts og chokolade. Uhm!

Hov ja, og så kagen du skal høre om i dag: En lækker rabarberkage fyldt med kokosmel og marcipan. Uhm! Eller det vil sige, jeg har jo ikke smagt den endnu, for den skal jo først spises i morgen, men den dufter himmelsk og ser komplet forrygende ud. Se selv 🙂

Rabarberkage med kokosmel og marcipan

Kagen er rigtig nem at bage, så spring bare på, hvis du er så heldig at have rabarber i din have. Hvis ikke, så spring bare over hækken og “lån” lidt hos naboen. Hvis du giver et stykke kage retur, er jeg sikker på du bliver tilgivet 😉

Jeg iler med at bringe opskriften til dig:

Lækker rabarberkage med marcipan og kokosmel
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker rabarberkage med marcipan og kokosmel
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 gram smeltet smør
  • ½ dl mælk
  • 175 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 75 gram kokosmel
  • 4-500 gram rabarber skåret i småstykker
  • 200 gram marcipan skåret i små tern
  • Drys: Perlesukker og mandelflager (eller grofthakkede mandler)
  • Tilbehør: Flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
  2. Smelt smørret og pisk det i.
  3. Bland mel, kokosmel og bagepulver og vend det i dejen sammen med mælken. Brug en dejskraber, pisk ikke her.
  4. Hak marcipanen groft og skær rabarberne i småstykker - vend det hele i dejen.
  5. Smør et tærtefad og hæld dejen heri.
  6. Drys med perlesukker og mandelflager eller grofthakkede mandler
  7. Bag rabarberkagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft.
  8. Kagen er færdig når den er sprød og gylden og når der ikke længere hænger dej ved gaflen/strikkepinden.

Virker det ikke til at være en rigtig nem kage at bage? Den tog faktisk ingen tid at bage. Faktisk kunne jeg røre den sammen imens jeg lavede aftensmaden. Ja det lyder mega-overskudsagtigt, men det passer altså. 🙂Rabarberkage med kokosmel og marcipanRabarberkage med kokosmel og marcipanJeg er sikker på at kagen smager forrygende, for der er jo lutter gode sager i. Rigtigt smør, sommerfriske rabarber og rigeligt med marcipan. Et kokosstrejf. Alle odds taler for at det er en god kage, men jeg har ikke prøvesmagt endnu, for den skal jo først spises og serveres til fødselsdagsfestivitas imorgen. Det er fileme svært at lade den stå. Vi har lange fingre alle mand 🙂

En fristende kage i vindueskarmen i en solskinsstribe. Ahh! 🙂

Rabarberkage med kokosmel og marcipan

Tror kagen bliver en succes. Håber det. Synes ellers der er en tendens til, at kager flopper, når de skal med i byen, men bedømt på udseendet er denne kage bestået med glans. Skal nok give dig en melding. Du får alle sandheder at vide. Var der jubel til kaffebordet eller var der ikke? Vi køber en halv liter piskefløde undervejs. Tror piskefløde vil klæde kagen fænomenalt 😉

Må du få den allerskønneste weekend. Mig? Jeg savner lidt mit sommerhus. Lige nu tænker jeg på hvordan solnedgangen ser ud, hvordan det ville være at stå op der i morgen tidlig, hvor skøn en aftentur man kunne gå? Gåture langs stranden og en tur til fiskemanden? Åh suk

Ja vi skal til familie-fødselsdag og det glæder jeg mig også til, men sommerhuset har allerede fået en kær plads i mit hjerte. Elsker, elsker, elsker det. Godt det snart bliver sommerferie med sommerhusdage på stribe. Glæder mig som et lille barn <3

20160505_120706

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Mormormedstiletter.dk 21. maj 2016 af 14:31- Svar

    Yes! Jeg elsker bare rabarberse, så hver eneste opskrift du kan diske op med vil blive afprøvet, det kan du være heltsikker på:-)

    • Gitte Hansen 22. maj 2016 af 20:59- Svar

      Hejsa Tina
      Ej hvor godt. Jeg kan love dig rabarberkager i en lind strøm igen i denne sæson 🙂
      Dejligt du har lyst til at bage med
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar