Pizza capricciosa (skinke) og pizza pomodoro (tomat)

DSC_5619

Pizza pizza pizza the Italian way. Åh jeg vil så gerne kunne lave supertynde pizzaer med den sprødeste bund sådan som de italienske pizzafyre kan!

Og ved I hvad? I dag lykkedes det. Næsten!

To pizzaer på italiensk maner. I min forståelse betyder det. Med sprød bund, bagt ved meget høj temperatur og med kun to max tre ingredienser som fyld. Ikke overdænget med fyld, som de danske, jeg har nemlig en teori om at det er derfor bunden på de danske hjemmelavede pizzaer tit bliver alt for blød?

DSC_5627

I dag skal du høre om en Pizza capricciosa (skinke, champignon, ost og tomatsauce) og en pizza pomodoro (tomat og mozzarella) Pomodoro betyder tomat!  Jeg er ikke italiensk-kyndig, men lige det ord kender jeg. (Blev mester i at tyde menukort på pizzariaerne i Italien i sommers. Vi prøvede næsten dem alle sammen 😉

Her kommer opskriften : 

Pizzadej til to bradepande-pizzaer:

6 dl. lunkent vand

25 gram gær

1 tsk salt

½ kg durummel

ca. ½ kg hvedemel

(noget af hvedemelet kan erstattes af fuldkornsmel). Suppler med hvedemel til dejen kan slippe skål og fingre.

DSC_5614

Fyld: 

Skinkepizzza:

1 pakke skinketern

1 glas champignon (godt afdryppet)

Ost (i skiver eller revet).

½ glas tomatsauce.

1 spsk oregano

Et par spsk. olie.

DSC_5629

Tomatpizza: 

5 tomater (eller endnu bedre 2 bakker cocktailtomater, de afgiver ikke så meget væde).

1 kugle mozzarella

En håndfuld friske basilikumblade

½ glas tomatsauce.

Fremgangsmåde: 

Pizzadejen røres og stilles til hævning 1 time ved stuetemperatur (eller ½ time i ovnen på 50 grader). Skålen dækkes til med låg eller film.
DSC_5572

Tænd nu ovnen på 275 grader varmluft og sæt to bageplader ind til opvarmning. Jep den er god nok. 275 grader, hvorfor tror du min elregning er så høj?? JEG ved det godt! 😉

Efter hævning trilles pizzaerne. Jeg triller direkte ud på bagepapir

DSC_5573Det er nu du skal have gang i tomatsaucen. Jeg har købt en GOD tomatsauce til ingen penge i Lidl. 5 kr. Smager….DEJLIGT! Køb  et kæmpe parti næste gang du er i Lidl, det gør jeg! 🙂
DSC_5580

 Smør ½ glas tomatsauce ud på pizzaen. Drys med oregano bagefter.

DSC_5584

Fordel ost ovenpå. Jeg havde noget skiveost der skulle bruges i køleskabet, stop bare det ost på du har eller køb en pose revet ost. DSC_5583Put fyld på pizzaen. Skinke og champignon. Dryp olie over pizzaen.

Tag en af de varme bageplader ud af ovnen og kald straks efter en køkkenhjælper. Sammen skal i løfte pizzaen over på den varme bageplade. Bagepladen får samme funktion som en bagesten og det VIRKER! Pizzaerne BLIVER sprødere i bunden! Men det er svært at gøre uden en køkkenhjælper, så jeg håber du har en du kan hidkalde? Hvis du har et andet trick til sprøde pizzabunde, så hører jeg meget gerne om det! 🙂

Pizzaen skal bage ca. 10-12 minutter v. 275 grader. Hold godt øje med den. Den høje temperaturen gør pizzaen sprød, men kan jo lynhurtigt også brænde den af!
DSC_5590Du kan vente med at sætte pizzaen ind indtil den anden pizza er færdig (bedst hvis de to kan serveres varme på samme tid).

Smør også tomatsauce på pizza nr. 2. Læg tomater i skiver på toppen. Læg basilikumblade på tomaterne og mozzarella i tern ovenpå. Det var faktisk det. Enkelt og nemt ikke?
DSC_5592 DSC_5593 DSC_5595 DSC_5596

Nu er pizza nr. 2 klar til ovn. Den skal have noget længere tid, så vandet fra tomaterne kan fordampe. Tror min fik 16 minutter ca. Hvis du bruger cherrytomater, er fordampningen ikke så stor. De gennemvæder ikke pizzaen, så de er at foretrække (de små tomater bruger italienerne også)

Så er der PIZZA!!

DSC_5607 DSC_5605

Bunden er sprød og lækker og fyldet lækkert! Det gør bestemt ikke noget at der kun er to ingredienser, de enkelte ingredienser træder meget bedre i karakter sådan. DSC_5606Klip pizzaen i stykker (det er MEGET nemmere at klippe end at skære!)
DSC_5609 Så er der serveret.

Pizza cappricciosa:

DSC_5616og her PIzza pomodoro.

Mellem os to, så var tomatpizzaen den ALLERBEDSTE! Og igen. Sølle to ingredienser. Enkelt og lækkert!

DSC_5624Servér gerne pizzaerne med en hurtig tomatsalat til :

5 tomater

1 spsk hvidvinseddike

1 spsk olie

Groft salt og hvidløgspeber.

Den hurtigste salat du kan lave i et køkken! (næste efter at åbne en dåse majs 😉
DSC_5628 Se lige hvor FLOT og lækker den kom til at se ud den tomatpizza!

Velbekomme. Pizzaerne fik Thumbs up og stryger direkte ind i Familiefavorit-kategorien 😉

Rigtig god pizza-fornøjelse 🙂DSC_5629

 

Mere inspiration

Læg en kommentar