Tomatsuppe med paprika og flødeost – krydret og lækker

  • Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækker

Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækkerVejret er gråt og vådt. Det er koldt og klamt, trist og efterårsagtigt derude. Snuen banker på og virusser står for døren.

Åh hvad kan vi stille op? Sætte os hen i et hjørne og vente på at det bliver forår igen eller prøve at banke vitaminer og energi i kroppen med gode, fyldige grøntsagssupper?

Jep suppestrategien blev forsøgt i dag. En god, krydret, stærk og smagfuld tomatsuppe blev det til, fyldt med en masse snackpebre, og afrundet med fløde og flødeost. Uhm! Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækkerVi spiste lækre suppebrød til af den koldthævede portion grunddej, der altid står klar i køleskabet her hos os. Brødene blev drysset med salt og hvidløgspeber og et drys sesam. Perfekte suppebrød!

På brødene smurte vi friskrørt hvidløgssmør med tørret persille. Halløj det er altså bare lækkert suppetilbehør 🙂Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækker

Når du laver grøntsagssuppe, er det oplagt at få brugt de grøntsager du lige har på lager. Jeg havde et bjerg tomater,  snackpebre og løg, der skulle bruges, men det kunne lige så godt have været porrer, gulerødder, kartofler, broccoli, blomkål eller? dsc_2552Det smarte ved en grøntsagssuppe er, at alle grøntsager kan væltes sammen, simrekoges og herefter blendes til sidst. Det er derfor du vil kunne bruge alle slags grøntsager til suppe. Blenderen kværner nemlig alt til slut. Jeg elsker min stavblender af samme grund! 🙂

Supper smager SÅ lækkert hvis de bliver smagsafrundet med fløde og gerne en flødeost. Denne lækre flødeost fra Philadelphia er fænomenal i en suppe med paprika, men andre Pikant-lignende flødeoste kan sagtens bruges (måske lige minus reje- og skinkeoste 😉dsc_2553Opskriften på suppen er kun vejledende. Har du ikke lige snackpebre, så brug f.eks. 3 peberfrugter. Har du ikke lige tomater på lager, så brug f.eks. tomatkoncentrat/flåede tomater eller en helt anden grøntsag.

Suppe er en nem og billig hverdagsservering og af denne portion bliver der rigeligt med mad til to dage, til familien på 4. Suppen er også sund og nærende og fyldt med fibre i forklædning. Med den kan vi sagtens modstå efterårets komme, tror du ikke? 🙂

Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækker

Du får opskriften lige her:

Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækker
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 4-5 løg i tern
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • Olie til stegning
  • 4 grøntsagsbouillonterninger
  • 10 snackpebre (eller 3-4 røde peberfrugter)
  • 2-3 bakker cocktailtomater eller 10 store tomater i tern
  • Salt/hvidløgspeber
  • 3 spsk tørret basilikum
  • 2 liter kogende vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 1 bæger flødeost med smag, gerne løg og urter (Philadelphia, Buko ell. lign.)
  • 2½ dl. fløde (gerne Milda light)
Sådan gør du:
  1. Svits løg, friskpresset hvidløg og bouillonterninger i lidt olie.
  2. Tilsæt salt, sukker, hvidløgspeber og tørret basilikum.
  3. Klargør paprika/peberfrugt og skær i grove stykker.
  4. Tilsæt paprika sammen med tomater
  5. Hæld kogende vand og tomatkoncentrat ved
  6. Lad suppen simre minimum et kvarter
  7. Blend suppen med stavblender
  8. Tilsæt flødeost og fløde og kog suppen lidt op igen et par minutter.
  9. Smag suppen til med ekstra salt/peber/basilikum og evt. et par spsk ketchup
  10. Server suppen med et godt suppebrød til, men bagerens flute kan også fint bruges.
  11. Und dig selv at lave en god hvidløgssmør til: Rør smør med 3 fed friskpressede hvidløg, lidt salt og 1 spsk tørret persille. Voila.

Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækkerTro mig, det er rigtigt nemt at lave suppe og man kan jo sagtens, hvis man, som jeg, bruger bouillon.

Det allerbedste er jo selvfølgelig at koge sin helt egen fond på et godt stykke kød, alternativt bruge en lækker købebouillon. Jeg brugte helt almindelige grøntsagsbouillonterninger. Det fungerede fint, men du bestemmer jo selvfølgelig hvilken smagsgiver du bruger.

Du får lige lidt billedanvisninger på suppefremstillingsprocessen her:

Suppen smagte SÅ lækkert og lige nu står den udenfor på terrassen og køler af. Faktisk noget af det allerbedste ved efteråret, at man pludselig har/får køle-svalemulighed i det fri?

Med en kæmpe portion suppe er menuen til i morgen også på plads. Fedt! Elsker nemme maddage – hvor køkkenkreativiteten og køkkenarbejdet kan hvile. Måske der ligefrem bliver tid til et par krimikapitler efter arbejde så? 
Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækkerUnd virkelig dig selv det hjemmebagte brød og hvidløgssmørret, når du spiser suppe. Suppe er en nem menu, men brug gerne tiden på tilbehøret i stedet. Med en portion koldthævet dej på køl, er det nemt lige at sætte nogle boller på pladen med en ske. Meganemt! Opskriften på den koldthævede grunddej finder du lige her

Suppen fungerer rigtig fint som hverdagsservering, men jeg tænker også den vil være god som forret eller “skrub-af-mad” en dag du inviterer gæster? Suppen er krydret men alligevel så mild i smagen at også de fleste børn vil have lyst til at spise med tænker jeg?

Suppen bliver et hit hjemme hos dig, er jeg sikker på. Paprika og tomat går så fint i spænd, sammen med basilikum, og snackpebrene giver tomatsuppen “kant”. Det kan vi rigtigt godt lide her i huset.Tomatsuppe med paprika og flødeost - krydret og lækkerRigtig god suppefornøjelse til dig. Må den gode tomatsuppe varme dig godt igennem en råkold efterårsdag 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar