Foccacia brød med pesto og tomat i bradepande er et nemt madbrød med en æltefri dej. Det må du prøve.
Uhm, i dag skal du høre om et rigtigt lækkert madbrød med pesto – det nemmeste focaccia brød i bradepande.
Jeg har brugt små cocktailtomater i brødet og nogle gange tilsætter jeg også ost i tern til brødet. Andre lækkerier kan sagtens tilsættes.
Måske du er vild med oliven? Rødløg vil også være lækkert i brødet.

Billederne i indlægget ser lidt forskellige ud, fordi jeg har bagt brødet af flere omgange, både med rød og grøn pesto.

Her ser du opskriftens oprindelige billeder. Jeg har siden bagt foccacia brødet påny og taget nye billeder nov. 2025 / Gitte
Brødet er bagt med den nemme dej, der hverken skal æltes eller rulles ud. Dejen skal bare hældes ud på bagepladen. Nemmere bliver det ikke.

Et nemt og lækkert foccacia madbrød i bradepande, lavet med havregryn og peppet op med pesto, ost og tomat.
Brødet er perfekt at servere som madbrød, som tilbehør til mange retter f.eks. tapas, suppe, lasagne eller pastaretter.
Brødet er også et hit i madpakken eller hvis I skal have mange sultne gæster på besøg en dag.
Et så lækkert foccacia brød vil uden tvivl peppe buffet-bordet eller middagsbordet op.

Det blev det lækreste madbrød, som var super nemt og hurtigt at lave – du får opskriften lige her:
Foccacia med pesto i bradepande – opskrift på madbrød

Ingredienser
Dej:
- 1 liter lunkent mælk/vand
- 50 gram gær
- 2 tsk sukker
- 150 gram havregryn ca. 5 dl
- 2 tsk salt
- 2 spsk. citronsaft
- 600 gram hvedemel ca. 10 dl
- 2-3 spsk. olie
Topping:
- 250 gram cocktailtomater
- 150-200 gram pesto både rød og grøn pesto kan bruges
- evt. 100-150 gram ost i tern eller revet
Sådan gør du
- Lun vand/mælk og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, citronsaft og havregryn. Rør nu salt i og hvedemel lidt ad gangen. Konsistensen skal ca. være som lind havregrød. Bred dejen ud på bageplade med bagepapir, med en dejskraber.

- Måske du ikke skal bruge al melet. Dryp pesto på dejen. Smør pestoen ud på dejen med en dejspatel. Dryp evt. lidt olie på for at få pestoen til at blive trukket lettere ud.

- Prop de små tomater ned i dejen. Prop evt. også lidt ostetern ned i dejen.

- Her har jeg lavet brødet i en version med rød pesto, tomater og uden ost.

- Lad dejen hæve lunt i ca. 30-45 min., gerne i ovnen ved 30 grader (ikke varmluft). Tag brødet ud af ovnen, hvis du har ladet det hæve der og skru ovntemperaturen op på 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn).

- Bag brødet nederst i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til det er sprødt og gennembagt. Sænk temperaturen lidt, hvis det bliver for mørkt. Løft lidt op i brødet og tjek, om bunden er helt sprød. Afkøl og klip i firkanter og servér.

- Her ser du det færdige foccacia brød med rød pesto og tomat.

- Servér brødet som tilbehør til suppe, tapas eller som snackbrød.

Noter
Opskriften er opdateret nov. 2025 - med mindre havregryn og lidt mere mel. Den oprindelige opskrift var med 200 gram havregryn og 425 gram hvedemel.
Du kan bruge al slags pesto til brødet. Brødet kan fryses og lunes i ovn eller airfryer efter optøning.
Dette lækre focaccia madbrød med pesto, er nemt og hurtigt at lave
Du kan bruge al slags pesto til foccacia pesto brødet, men den grønne basilikumpesto, bruger jeg tit. Det har en god smag.
Rød pesto er ofte af soltørrede tomater og det passer perfekt til brødet, da jeg også tit bruger små tomater på brødet. 
Al slags pesto kan bruges – brug din yndlings pesto eller den du lige har på lager. Måske du har en rest i køleskabet, du kan bruge?
Her du lidt forskellige billeder af foccacia brødet. Jeg har nemlig lavet det, både med rød eller grøn pesto.

Du kan sagtens lave pesto selv. Du kan finde en god, nem og billig opskrift lige her:

Pesto på brødet kan også erstattes med hvidløgsdryp/hvidløgsolie.

Hvidløgsolie har jeg brugt på dette hvidløgsbrød, der også er lavet med lidt samme dej – det er også et virkelig lækkert brød.

Så er der serveret!
Knasende sprødt foccacia brød i bradepande, med skøn smag af pesto, ost og tomat

Fidusen ved at lave madbrød på denne måde er jo, at dejen hverken skal æltes eller trilles. Skønt med et nemt æltefrit madbrød.
Det er smart at dejen bare skal smøres på bagepladen og at den kun skal hæve én gang.
Der var rigeligt med foccacia brød til suppen – og der var rigeligt til madpakkerne dagen efter også. 
Den rimeligt store mængde havregryn gør brødet ekstra mættende. Perfekt at tage med som madpakkebrød i skole og job.
Spis det som tilbehør eller som frokostbrød. Det ville da også smage fantastisk med skinke på. Få inspiration i denne opskrift.
Fantastiske madbrød!
Få flere opskrifter på madbrød ved at klikke her
Prøv også disse opskrifter på madbrød eller foccacia:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







Wow Tina, den suppe må også prøves. På Føtex hjemmeside er der en spændende gulerodssuppe, kold og med appelsin. Den var måske sjov at prøve men egner sig nok som forret, dessert eller mellemmåltid.
Til Gitte, det bliver en helt Gitte aften hos os;-)
Min gulerodssuppe fra igår minder meget om Kristines.
2 porrer svitses i karry
6 gulerødder
En god skive selleri
2 hønseboullionterninger
Peber
Chili
Vand så grøntsagerne er lidt mere end dækkede
Koge, koge, koge.
Blende og så tilsætte et bæger pikantost.
UHM
Jamen søde Gitte, den iver du udviser skal da vises en taknemmelighed.
Tina har ret, selvom jeg ikke går ind for, for meget salt, så skal der mere salt i dejen, til brødet.
Jeg har en opskrift her på en rigtig god gulerodssuppe:
2 store løg
Lidt olie
1 liter vand, med 2 grøntssagsterninger
4 store gulerødder
200 gr. Hvidløgs Philadelphia
Den er velsmagende og billig
Kære Gitte Surfer meget på dine sider og sender dig mange tanker Sidste søndag bagte jeg Den du ved nok, min mand og et par flittige andre mænd var i skoven, for at hente næste vinters brænde. Jeg skulle nå kagen til deres kaffe, så det skulle gå lidt stærkt. Det viste sig at vores dødsbo, af et køleskab kun indeholdt en lille bitte skive smør, så krydsede jeg fingrene og smed neutral Philiapdelphia i og håbede det bedste, glasuren blev lavet af flormelis, kokos og kold kaffe, den blev himmelsk. Nu er jeg ved at lave dette brød med… Læs mere »
Så blev opskriften afprøvet og det er bestemt ikke sidste gang 🙂
Tror dog vi næste gang putter lidt mindre dukker i dejen og lidt mere salt.
Måske chili på toppen også kunne være godt.
Brødet blev serveret til en rygende varm gulerodssuppe med pikantost. Dejlig aftensmad, der stort set passede sig selv. Heldigvis, har nemlig frygtelig travlt med en videreuddannelse indenfor mediepædagogik.
MUMS hvor lyder det lækkert. Det er straks kommet på masplanen til på torsdag, hvor manden har bestilt suppe.
Hilsen Tina