Juleboller. Uhm, her får du opskriften på lækre juleboller med marcipan.Juleboller opskrift på æbleboller med marcipan

Orv nogle lækre juleboller du skal høre om i dag. De blev bare helt perfekte. Bløde, søde og fyldt med god krydret smag af julekrydderier, æble, smør og marcipan. Uhm <3

Jeg dryssede kanelsukker og mandeldrys på toppen og det var bare en helt perfekt topping til en julebolle. Dem skal du altså glæde dig til at prøve.

Uha – jeg dristede mig  også til at putte rosiner inden i bollerne.

Normalt er jeg ikke fan af rosiner i bagværk, men rosiner i juleboller er et must.

Rosiner går så godt i spænd med revet æble og julekrydderier. Julebollerne smager skønt med rosiner, så gør du gerne forsøget også.

Det er jo de brændte rosiner der ikke smager godt. De kan dog fint undgås, hvis bare du er opmærksom, når du triller bollerne. Sørg for at rosinerne ikke stikker ud.

Er du ikke vild med rosiner i bagværk, så udelad dem endelig 🙂Juleboller med marcipan - gode æbleboller med rosiner

Disse boller kan du sagtens lave lave hele året, også selvom jeg kalder dem juleboller.

Er du også til gode julede krydderier som kardemomme og kanel året rundt, så spring du bare på en portion.

Julebollerne er også oplagte at lave som æbleboller, når du har mange æbler på lager. Du kan snildt bruge 2-4 æbler til en portion.Bagte æbler med mandler, farin og kanel - nemt og lækkertMarcipanen kan du fint udelade, hvis du ikke lige har den på lager, så fortvivl ej.

Der bliver 20 juleboller med æbler af denne portion. De kan fint fryses, hvis I ikke kan spise dem alle på én gang.

Bollerne holder sig friske et par dage, hvis du opbevarer dem i en tætsluttende pose.

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:

Juleboller med marcipan – krydrede æbleboller opskrift

Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 18 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Samlet tid: 31 minutter
Ret: Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl mælk kærnemælk el. lign. kan også bruges
  • 75 gram smør
  • 2 spsk sukker
  • 25 gram gær
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 900 gram hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2-3 revne æbler kan udelades eller erstattes med f.eks. pærer
  • 100 gram marcipan (revet) kan udelades
  • dl rosiner kan udelades

Pensling og drys:

  • 1 æg til pensling, kanel og finthakkede mandler

Sådan gør du

  • Lun mælken og smørret i mikrobølgeovnen. Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
  • Riv æblerne og tilsæt sammen med rosinerne og det revne marcipan. Tilsæt salt og krydderier. Bland melet i lidt efter lidt. Ælt dejen til den slipper fad og fingre. Måske skal du ikke bruge alt melet, måske skal du bruge lidt mere
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den er hævet godt op.
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
  • Læg bagepapir på en bageplade og form 20 boller. Fold dejen om rosinerne, så de ikke stikker ud. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel, sukker og finthakkede mandler. Hæv bollerne tildækket et lunt sted i 30-45 minutter.
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
  • Bag bollerne 10-14 minutter v. 175 grader varmluft. (200 grader alm. ovn) - afhængigt af størrelse. Hold godt øje med bollerne. De må ikke få for lang tid i ovnen, så bliver de mørke og tørre
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

Noter

Bollerne er fryseegnede
Æblerne gør bollerne saftige og lækre. Prøv også disse med appelsin.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre, svampede og krydrede jule boller

Dejlige æbleboller med julekrydderier, dem må du prøve. De smager godt året rundt.

Juleboller med marcipan - gode æbleboller med rosiner

Orv hvor er de altså bare gode de juleboller med marcipan! Store, bløde, søde og kanelsukker-sprøde på toppen. Uhm. Du skulle prøve dem lune med et lag smør på. Halløj en lækkerbisken 🙂

Vi glæder os allerede til i morgen, hvor julebollerne skal med i madpakken som et ekstra lækkert sødt mellemmåltid.

Juhuu – nu har vi nogle boller i fryseren. Jeg glæder mig allerede til at sende nogle poser med mine store børn hjem, når de har været hjemme på weekend.

Det vil også være perfekt med en lun julebolle i juledagene. Perfekt mellemmåltid, til den lille sult imellem måltiderne?

Dejlige juleboller til jul, men æbleboller resten af året.Juleboller med marcipan - gode æbleboller med rosiner

Mandlerne er gode på toppen og i forening med sammenpisket æg og kanelsukker, smager det jo næsten som jødekager.

Uhm – nogle af mine yndlingsjulesmåkager. 🙂Grofthakkede mandler

Kast du dig roligt ud i en portion juleboller, også selvom det ikke er juletid. Bollerne vil smage skønt hele året.

Skønne boller som jeg med garanti vil bage mange gange herhjemme fremover.

Vi har to æbletræer i haven, der giver en god høst hvert eneste år. Fint at alle æblerne ikke konverteres til kage hver gang, men også kan bruges til de lidt sundere æbleboller.
Juleboller med marcipan - gode æbleboller med rosinerGod fornøjelse med bageriet. Mon ikke også at jule-æblebollerne bliver et hit hjemme hos dig? Jeg tror det 🙂

Måske du også skulle prøve at tjekke opskriften ud på disse julescones?  De skal slet ikke hæve, da de er bagt uden gær.

Få flere gode opskrifter på juleboller her:

1.

Julescones - scones med kanel & marcipan
Skønne julescones med marcipan og rosiner
Se opskriften her
Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner

2.

Julebrud med marcipan, mandler og chokolade
Lækre luftige juleboller med julekrydderier og marcipan, mandler og chokolade
Se opskriften her
Julebrud med marcipan, mandler & chokolade

3.

Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Se opskriften her
Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

4.

Kanelscones i airfryer ell. ovn - nem opskrift
Nemme scones med kanel
Se opskriften her
Kanelscones i airfryer ell. ovn - nem opskrift

3.

Boller med marcipan & tranebær nem opskrift
Ske-bolle rmed marcipan og tranebær
Se opskriften her

5.

Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
Lækre luftige boller med kirsebær og marcipan - gode til jul
Se opskriften her
Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

6.

Juleboller med appelsin og kardemomme - nem opskrift
Lækre, bløde boller med appelsin, marcipan og kardemomme
Se opskriften her
Juleboller med appelsin og kardemomme - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.