Bagenørden har bagt syltetøjskager og uhm hvor de smager!
Et fad sprøde syltetøjskager med hjemmelavet hindbærsyltetøj, nemme kager, smagfulde kager. Mine børn udbrød straks: “Jamen mor, det er jo Alfons Åberg kager?”
Tænk, at mine store teenagere kan huske at Alfons Åberg er vild med syltetøjskager, farmorens hjemmelavede syltetøjskager! Så vild, at han kravler op på stole og køkkenbord for at nå op til kagedåsen allerøverst oppe.Det kan mine børn huske! De kager må være gode. Moren kan også sagtens huske Alfons-historien. Ganske tydeligt. De kager må da være værd at bage og værd at smage!Her kommer opskriften på syltetøjskager helt som dem Alfons Åberg kan li’:
Syltetøjssmåkager småkager med marmelade
Ingredienser
- 175 gram blødt smør
- 60 gram farin
- 50 gram sukker
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 225 gram mel
- ½ tsk. bagepulver
- ½-1 dl. hindbærsyltetøj jordbær/blåbær/solbærsyltetøj kan også bruges
Sådan gør du
- Bland sukker, vanilje, farin og blødt smør.
- Tilsæt æg.
- Bland mel og bagepulver og tilsæt. Rør godt. Dejen kan røres med ske, eller røremaskine.
- Tril små kugler og sæt kagerne - med god afstand - på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk et lille hul i kagerne
- Læg lidt syltetøj i hullet
- Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
Noter
Al slags syltetøj kan bruges
Skønne søde sprøde syltetøjskager – lækre småkager med marmelade
Brug gerne smør, når du bager småkager. Jeg synes det giver den bedste smag, men du bestemmer. Smørbagte småkager er jeg allermest vild med 🙂 Tryk et lille hul i kagerne. Det er her syltetøjet skal være. Lav god afstand imellem kagerne, da de vil flyde lidt ud Jeg brugte hindbærsyltetøj til disse kager, men al anden kan sagtens bruges.
Læg lidt syltetøj på kagerne med to teskeer.Nam, nam så er der lækre småkager. Nemme lækre småkager.Så er der syltetøjskager. Alfons kager. Jeg forstår godt ham Alfons. Jeg ville også være kravlet højt op på køkkenbordet for at få fat i småkagedåsen 😉Har du også en Alfons-småkagefan gemt i maven?
Har lavet dem med Nutella i ?
Hej Gitte, tak for dejlige blog-indlæg til påskefrokosten?
Vores var i går, og til det vil jeg lige nævne, at mht Alfons Åberg-kagerne, så fik jeg den ide, efter du skrev, at de lige kunne bages igen, når de blev bløde, at jeg lagde dem nybagte og afkølede i fryseren, og frøs dem i løse, de kunne jo altid bages op, hvis det ikke virkede?
De blev så taget op af fryseren mens jeg bryggede kaffen, og de var sprøde som de skulle være, så det var bare perfekt.?
Mange påskehilsener fra Jette
Hej Gitte, jeg har haft stor glæde af andre af dine opskrifter.?. De sidder bare i skabet, nu vil jeg så lige spørge mht til syltetøjskagerne, hvor længe er holdbarheden? Jeg vil gerne bage dem til påske.? og kan jeg opbevare dem i kagedåse, som andre småkager?
Her i huset er hindbærsnitter et hit, og jeg tænker, det er en mini udgave af hindbærsnitterne, så jeg ved de vil vække glæde.?
Venlig hilsen Jette
Hej Malene
Dem har jeg ikke smagt, men de ligner da? 😉
Forestiller mig at Alfons ville have elsket mine syltetøjskager, vi gør ihvertfald her i familien 🙂
Prøv dem, de er hurtigere at lave end at køre i supermarkedet og købe en rulle
Rigtig god fornøjelse!
Mange hilsner
Gitte