Brombærsirup er super nemt at lave og det er så lækkert at bruge i desserter, is, pandekager og drinks. Her får du en god nem opskrift på hjemmelavet sirup med brombær.
Hvis du har været på brombærrov og har plukket en masse af de søde bær, så får du lige et tip her.
Det er nemlig så smart, at hvis du har kogt den lækre brombærsaft, så kan du bagefter koge noget af saften ind til den dejligste sirup.
Faktisk så er det en 2-i-1 opskrift du får her. Du kan nemlig lave saft og sirup i én omgang.
På samme måde kan du faktisk også lave jordbærsirup, rabarbersirup, syrensirup, hyldeblomstsirup? Det er så smart.
Få tips til flere opskrifter på saft og sirupper nederst i dette indlæg.
Opskriften på både saft og sirup får du den lige her:
Brombærsirup – nem opskrift på hjemmelavet sirup med brombær
Ingredienser
Brombærsirup
- 2 dl brombærsaft eller den mængde du skal bruge. Du kan også lave sirup af al saften
- evt. 1-2 spsk sukker smag til
Sådan laver du brombærsaft - du kan evt. lave ½ portion
- ½ kg brombær skyllede. Kan erstattes med andre bær. Frosne bær kan også bruges
- 2½ dl vand gerne kogende. Skal helst dække bærrene
- 120-160 gram sukker smag til. Mængden afhænger af hvor søde/sure dine bær er
Sådan gør du
Sådan koger du brombærsaften:
- Skyl og rens bærrene. lad dem gerne ligge i vand lidt tid, det vil trække evt. urenheder ud.
- Hæld brombær, sukker og kogende vand i en gryde. Hold lidt af sukkeret tilbage. Kog nu brombærrene op under låg. Lad bærrene koge 5-10 minutter, til de er kogt ud. Mos/mas gerne bærrene. Smag saften til evt. med resten af sukkeret.
- Hæld saften gennem en si, evt. med et klæde/rent viskestykke i, ned i et litermål. Mas bærrene godt, med en ske, så du får mest mulig smag med. Jeg fik ca. 7 dl saft af denne portion.
- Tag den mængde fra du vil bruge til brombærsirup og gem resten i en saftflaske. Skold den med kogende vand først og hæld straks brombærsaften heri og sæt låget på.
Sådan laver du brombærsirup:
- Hæld 2 dl brombærsaft tilbage i gryden og kog den op med 1-2 spsk sukker (smag til). Kog op til siruppen tykner, det tager ca. 5-10 minutter. Dryp evt. lidt på en kold tallerken, så kan du fornemme konsistensen efter afkøling.
- Hældes straks på et skoldet glas med låg og afkøl. Siruppen er klar til brug, når den er kold. Skulle den være blevet for tyk efter afkøling, så rør 1 spsk kogende vand i. Er den for tynd, så kog den op nogle minutter ekstra.
Noter
Hjemmelavet sirup af brombærsaft – det er nemt og hurtigt at koge en portion og det smager skønt i drinks og desserter
En to vupti, så nemt laver man hjemmelavet brombærsirup. Det har bare den flotteste farve. Dine drinks vil få den flotteste blålilla farve og vil uden tvivl imponere dine gæster.
Du bestemmer selv om du vil lave sirup af al saften, eller du vil gemme noget saft til drinks eller saftevand?
Hvis du synes din sirup skulle være blevet for tyk efter afkøling, så rør bare 1 spsk kogende vand i. Hvis du synes den er for tynd, så kan du nemt koge den op nogle minutter ekstra.
Både brombærsaft og sirup smager super godt. Kan du finde brombær gratis i skov og krat, koster det jo næsten “gratis” at lave. Gå du bare på brombærrov, når det er brombærsæson. 🙂
Hvad kan man bruge brombærsirup til?
Brombærsiruppen er så lækker at bruge som topping på f.eks. morgenmad, skyr. grød eller f.eks. pandekager eller vaniljeis.
Prøv også at røre lidt sirup i en hvid glasur, når du skal pynte kager. Det giver den flotteste farve og den dejligste søde smag også.
Hvis du er vild med drinks, så kan du også bruge den i den populære bramble cocktail med gin. Kun brombær fantasien sætter grænser.
Det må du prøve. Rigtig god fornøjelse med brombærsiruppen.
Har du flere brombær i overskud efter dagens projekt? Så kan du finde flere opskrifter med brombær ved at klikke her.
Få flere opskrifter på hjemmelavet saft og hjemmelavet sirup her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.