•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladekage med kaffe - svampet og lækkerHvad er dog det for en kage? Hvad har hun lige gang i, den Bagenørd? Tjo det er da såmænd bare en dødlækker chokoladekage der er lidt festligere pyntet i anledning af Halloween. Kald det bare et pudsigt indfald. Et kreativt indspark. Et vildt glasur-øjeblik?

Til sommerhus-housewarmingen i weekenden serverede vi chokoladekagen på kagebordet sammen med cookies og denne lækre drømmekage med ekstra topping.

Kagerne var en succes og alle gæsterne var glade. Det var en god, hyggelig og mindeværdig dag selvom regnen silede.

I dag får du opskriften på chokoladekagen. Halløj en lækker kage. Svampet, smagfuld, lækker og nem at lave. Perfekt som Klassens time-kage, som kollega-kage, som kage til vejfesten eller housewarmingen? Du bestemmer jo helt selv om du vil fjolle med glasuren 😉

Kagen bliver stor, så der er kage nok til mange. Jeg brugte en bradepande på 30×40 cm. Den var perfekt. Chokoladekage med kaffe - svampet og lækkerEr du ikke vild med kaffe, så spring endelig på kagen alligevel. Kaffesmagen er slet ikke gennemtrængende og flere inkarnerede tedrikkere til festen opdagede slet ikke der var kaffe i (jeg afslørede det først til sidst – hæ, hæ 😉

Jeg tænker at kaffen tilfører fugt til kagen og også en dyb krydret smag? Prøv da bare at lave din næste chokoladekage med kaffe? Bare lige et tip til dig 🙂

Du får opskriften lige her:

Chokoladekage – bradepande opskrift Halloween

Chokoladekage med kaffe i brandepande - svampet og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladekage, Halloween, kaffe
Portioner: 25 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 gram kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 gram brun farin
  • 250 gram sukker
  • 2 dl. kaffe kan erstattes af appelsinsaft, kakaomælk eller ekstra mælk
  • 2 dl mælk
  • 250 gram blødgjort smør
  • 3 æg
  • Gerne: Minimum 150 gram grofthakket chokolade - kan dog udelades.

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser (mel, bagepulver/natron, kakao)
  • Tilsæt kaffe og mælk.
  • Rør godt.
  • Dejen kan fint røres blot med ske eller dejskraber
  • Blødgør smørret 30-45 sekunder i mikrobølgeovnen og rør det i.
  • Rør æggene i.
  • Tilsæt sukker og brun farin og rør godt.
  • Tilsæt evt. grofthakket chokolade
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Min form var 30x40 cm. Hvis du laver 1½ portion, vil opskriften række til ovnens store bradepande tænker jeg?
  • Sæt bradepanden nederst i ovnen og bag den ca. 35-40 minutter v. 175 grader (varmluft). Hold øje med kagen, den må ikke blive overbagt. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved den strikkepind du stikker i.
  • Kagen pyntes med glasur, når den er helt afkølet. Lav gerne spindelvævs-glasur.

Noter

Du kan bruge appelsinsaft eller kakaomælk i stedet for kaffe, men kaffesmagen er ikke dominerende
Kagen smager fint hele året, men serverer du den til Halloween, så lav gerne spindelvævs-mønster som mig
Måske du er mere kreativ? Lav gerne edderkopper eller hvad du nu har fantasi til.
Glasuren kan også sagtens bare smøres med på kagen helt som normalt
Du kan også flække kagen og lægge den sammen med en lækker smørcreme med vanilje  
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

En skøn saftig chokoladekage med glasur

Chokoladekage med kaffe - svampet og lækkerJa, ja jeg ved det godt. Det var noget fjolleri med den glasur. Kan vi ikke bare kalde det kunstnerisk frihed? 🙂

Altså hvis du ikke lige kan se hvad det skal ligne, så er det altså spindelvæv 🙂

Gå gerne den lige vej og træk glasuren flot henover kagen i stedet for og drys evt. med lidt revet chokolade på toppen. Det ville nok se mere klassisk og korrekt ud og det største hit, hvis kagen skal serveres udenfor Halloween.

Kagen er rigtig nem at røre sammen og ingredienserne er enkle og findes sikkert i de fleste køkkenskabe derude  i de små hjem. Det bliver en kæmpe stor kage med rigeligt til mange lækkersultne slikmunde.

Skulle du prøve noget ekstra lækkert, ville det være at flække kagen og lægge den sammen med smørcreme? Det har jeg endnu til gode at prøve. Tror det vil blive en super lækker version?

Du kan finde en opskrift på smørcreme lige her

Sådan laver du chokoladekage i bradepande – til Halloween. Se billederne her

Jeg har ikke afprøvet om portionen kan række til ovnens store bradepande, men måske? Det kommer jo an på hvor høj en kage du ønsker? (Vær obs på, at bagetiden skal være kortere, hvis du bruger en større form). Prøv da bare, hvis du ikke har en bageform med de helt samme mål som min.

Jeg tror da også fint, at chokoladekagen vil kunne laves som muffins? (halvér da bagetiden)
Chokoladekage med kaffe - svampet og lækkerSå er der serveret.

1 stk lækker svampet chokoladekage klar til kvarterets halloween-gæster eller måske bare kagen skal serveres med klassisk glasur en helt almindelig fredelig grå novemberonsdag?

Uanset hvad: God kagebagelyst til dig. Kagen er perfekt til både hverdag og fest 🙂Chokoladekage med kaffe - svampet og lækker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •