•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Coleslaw <3 I dag får du opskriften på en lækker fedtfattig coleslaw, der smager skønt.Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig I sidste uge lavede min søn og jeg mad sammen. Det sker virkeligt sjældent, hvorfor ved jeg egentlig ikke, for vi hyggede os jo begge med det?

Ideerne piblede og der var totalt teamwork. Min søn sagde: “Vi har et hvidkål vi skal have brugt og så har vi forresten også noget skyr”.

Jeg svarede: “Vi må da kunne finde på noget? Hvad med coleslaw, sådan en opskrift mangler vi da at få på bloggen??”

“Ja skal vi ikke prøve at lave coleslaw? Jo det gør vi da!” Mor og søn gik straks i gang.
Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød
Begge mine børn har tilsyneladende arvet mine “Stop madspilds-sider”, så de er begge blevet virkeligt meget obs på at få brugt ALT i køleskabet. Fedt!

Hvad der er sparet er tjent. Samvittigheden bliver bare SÅ god, når man spiser med med høje tanker om bæredygtighed, samfundsøkonomi og i genbrugsånd.

Det fremmer også kreativiteten, at bruge det man har, istedet for at købe nyt hver gang? Det bliver ofte også meget sjovere at lave mad, når intet er givet på forhånd. Det har vi i hvert fald fundet ud af her hos os.

Coleslaw? Kan man ikke godt lave det med skyr? Tjo hvorfor ikke? Vi prøver da?

Vores lille køkkenprojekt gik rigtigt godt og du skal høre om det i dag. 🙂Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig

Coleslaw kan du lave med creme fraiche, fromage fraiche eller skyr.

Du – og dit køleskab – bestemmer. Der er ikke mange kalorier i skyr, men til gengæld meget mættende protein.

Creme fraiche er sødere i smagen men også mere rig på kalorier.

Du bestemmer om din coleslaw skal være rig eller fattig på kalorier? Skyr-varianten var rigtig god og du kan fint søde den med lidt ekstra honning, hvis du synes den er for syrlig.

Citronsaft kan du erstatte med hvidvinseddike. Smag den gerne til. Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig

Coleslaw kan spises som tilbehør til mange kødretter.

Vi spiste den til grillede hotwings. Det vil jo også smage godt i burgere med oksekødsbøffer eller pulled pork?

Pulled pork og rub marinade opskrift til stegeso
Pulled pork i stegeso & burgere lavet af koldthævet dej
Se opskriften her
Pulled pork og rub marinade opskrift til stegeso
Burgere med oksekød og bacon i grove burgerboller
Hjemmelavede burgerboller med lækre burgere af oksekød
Se opskriften her
Burgere med oksekød i grove burgerboller

Du får opskriften lige her. Den er nem.

Kan du lokke din søn eller en anden køkkensvend i sving til at snitte hvidkålen, går det endnu lettere. Det kunne jeg 😉Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig

Coleslaw – nem fedtfattig opskrift med hvidkål

Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ hvidkål fintsnittet. Kan erstattes med spidskål
  • 4-5 gulerødder fintsnittet
  • 3-4 dl skyr kan erstattes af creme fraiche, fromage frais ell. lign.
  • 3-4 spsk mayonnaise kan erstattes af lidt mere skyr
  • 2 spsk sød fransk sennep ell. 1 spsk Dijonsennep gerne varianten med honning
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
  • Salt/peber rigeligt

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen og riv gulerødderne fint
    Stuvet hvidkål med fløde og lækre frikadeller
  • Bland dressingen og smag den til. Vær obs på at krydre den godt. Hvidkål er ret neutralt i smagen, så der skal krydres godt
    Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig
  • Vend hvidkål og gulerødder i dressingen og rør godt.
    Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig
  • Smag coleslaw'en til. Virker den for tør, så tilsæt evt. ekstra skyr/mayonnaise
    Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig
  • Kan serveres straks men har bedst af at trække lidt. Kan holde sig i køleskab 1-2 dage

Noter

Coleslaw smager perfekt til pulled pork
Coleslaw kan holde sig 1-2 dage i køleskab i en tætsluttende beholder
Hvidkål kan erstattes med spidskål
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Coleslaw var helt perfekt at servere til hotwings, men også god til pulled pork

Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattigDem du ser her på billedet er købt færdigmarinerede, men du kan sagtens lave hotwings eller barbecue-marinerede kyllingelår selv.

Du kan finde en nem og lækker opskrift lige her . Der er også en lækker opskrift på soya-sesammarinet kylling her, som også vil passe rigtigt godt til coleslaw.

Kyllingelår - chilimarinerede i ovn eller på grill
Kyllingelår er altid et hit - i ovn eller på grill. Prøv disse med chilimarinade
Se opskriften her
Kyllingeinderfilet med soya marinade & sesam
Kyllingeinderfilet i soya-sesammarinade - lækker på grill
Se opskriften her

Det er rigtigt nemt at lave coleslaw og prøv denne med en sund skyr dressing

…og det største arbejde ligger i kålsnitteriet. Kan du lokke en køkkenhjælper i sving, vil det gå som en leg. Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattigFor en gangs skyld en kalorielet opskrift fra mig. Vi er jo nødt til, bare engang imellem, at prøve få lidt balance i sundhedsregnskabet med alle de kager jo? 😉Coleslaw med hvidkål, gulerødder og skyr - nem og fedtfattig

Hvis du læser med på bloggens side på Facebook, vil du også vide, at vi tilbragte lørdagen i Skagen i strålende sol.

Du kan læse om vores dejlige tur til Skagen her.

Jeg har skrevet et rigtigt sommerlykkeligt indlæg til dig fra det høje nord. Du skal da høre om vores stjerneskud på havnen, om vores museumstur og tur til Grenen og Skagens bedste pizza…og…. Hvis jeg havde al tid i verden….:-)

Lige nu venter en god krimi og tidligt i seng. Ofte bliver jeg spurgt om hvad jeg læser lige nu, og det vil jeg da gerne dele med dig. Jeg læser en hamrende god krimi (igen!). Ondt blod af Emilie Schepp.

Håber også alt vel hos dig? Hyggeligt du læser med her 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •