Coleslaw. I dag får du opskriften på en lækker fedtfattig coleslaw, der smager skønt.
I sidste uge lavede min søn og jeg mad sammen. Det sker ret sjældent, hvorfor ved jeg egentlig ikke, for vi hyggede os begge meget med det.
Ideerne piblede og der var totalt teamwork. Min søn sagde: “Vi har et hvidkål vi skal have brugt og så har vi forresten også noget skyr”.
Jeg svarede: “Vi må da kunne finde på noget? Hvad med coleslaw, sådan en opskrift mangler vi da at få på bloggen??”
“Ja skal vi ikke prøve at lave coleslaw? Jo det gør vi da!” Mor og søn gik straks i gang.
Sund coleslaw? Kan man ikke godt lave det med skyr? Tjo hvorfor ikke? Vi prøver da?
Vores lille køkkenprojekt gik rigtigt godt og du skal høre om det i dag. 🙂
Coleslaw kan du lave med creme fraiche, fromage fraiche eller skyr.
Du – og dit køleskab – bestemmer. Der er ikke mange kalorier i skyr, så sin coleslaw bliver også noget sundere. Skyr indeholder også mere mættende protein.
Creme fraiche er sødere i smagen, men også mere rig på kalorier.Skal din coleslaw være rig eller fattig på kalorier? Skyr versionen var rigtig god. Du kan fint søde den med lidt ekstra honning, hvis du synes den er for syrlig.
Citronsaft kan du erstatte med hvidvinseddike. Smag den gerne til.
Sund coleslaw – få en god nem fedtfattig opskrift med hvidkål hér
Ingredienser
- ½ hvidkål fintsnittet. Kan erstattes med spidskål
- 4-5 gulerødder fintsnittet
- 3-4 dl skyr kan erstattes af creme fraiche, fromage frais ell. lign.
- 3-4 spsk mayonnaise kan erstattes af lidt mere skyr
- 2 spsk sød fransk sennep ell. 1 spsk Dijonsennep gerne varianten med honning
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
- Salt/peber rigeligt
Sådan gør du
- Snit hvidkålen og riv gulerødderne fint
- Bland dressingen og smag den til. Vær obs på at krydre den godt. Hvidkål er ret neutralt i smagen, så der skal krydres godt
- Vend hvidkål og gulerødder i dressingen og rør godt.
- Smag coleslaw'en til. Virker den for tør, så tilsæt evt. ekstra skyr/mayonnaise. Kan serveres straks men har bedst af at trække lidt. Kan holde sig i køleskab 1-2 dage
Noter
Hvidkålssalat med dressing – helt perfekt at servere til hotwings, men også god til pulled pork
Begge mine børn har tilsyneladende arvet mine “Stop madspilds-sider”.
De er begge blevet virkeligt meget obs på at få brugt ALT i køleskabet. Fedt!
Hvad der er sparet er tjent. Samvittigheden bliver samtidig også bare så god, når man spiser med med høje tanker om bæredygtighed, samfundsøkonomi og i genbrugsånd.
Det fremmer også kreativiteten, at bruge det man har, istedet for at købe nyt hver gang.
Ofte er det også meget sjovere at lave mad, når intet er givet på forhånd. Det har vi i hvert fald fundet ud af her hos os.
Sikke en lækker coleslaw mor og søn fik fremtryllet.
Vi spiste den til hotwings. Dem du ser her på billedet er købt færdigmarinerede. Du kan sagtens lave hotwings eller barbecue-marinerede kyllingelår selv.
Find en nem og lækker opskrift lige her . Der er også en lækker opskrift på soya-sesammarinet kylling her, som også vil passe rigtigt godt til coleslaw.
1.
2.
Coleslaw kan spises som tilbehør til mange kødretter.
Uhm – det vil jo også smage godt i burgere med oksekødsbøffer eller pulled pork?
1.
2.
Du får opskriften lige her. Den er nem.
Kan du lokke din søn eller en anden køkkensvend i sving til at snitte hvidkålen, går det endnu lettere. Det kunne jeg 😉
Herligt. Det er rigtigt nemt at lave coleslaw og prøv denne med en sund skyr dressing
…og det største arbejde ligger i kålsnitteriet. Kan du lokke en køkkenhjælper i sving, vil det gå som en leg.
Spidskål er lidt nemmere at snitte og så er det også noget mildere i smagen. Måske du skulle prøve coleslaw med spidskål? For en gangs skyld en kalorielet opskrift fra mig. Vi er jo nødt til, bare engang imellem, at prøve få lidt balance i sundhedsregnskabet med alle de kager jo? 😉
Hvis du læser med på bloggens side på Facebook, vil du også vide, at vi tilbragte lørdagen i Skagen i strålende sol.
Læs om vores dejlige tur til Skagen her.
Jeg har skrevet et rigtigt sommerlykkeligt indlæg til dig fra det høje nord
Sikke en skøn dag. Du skal da høre om vores stjerneskud på havnen, om vores museumstur og tur til Grenen og Skagens bedste pizza…og…. Hvis jeg havde al tid i verden….:-)
Lige nu venter en god krimi og tidligt i seng. Ofte bliver jeg spurgt om hvad jeg læser lige nu, og det vil jeg da gerne dele med dig. Jeg læser en hamrende god krimi (igen!). Ondt blod af Emilie Schepp.
Håber også alt vel hos dig? Hyggeligt du læser med her 🙂
Få flere gode opskrifter på coleslaw og salater med hvidkål og spidskål her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.