Spidskålssalat med citron og creme fraiche – nem, frisk og lækker

  • Spidskålssalat med citron og creme fraich

Spidskålssalat med citron og creme fraichDet er vist efterhånden ikke nogen hemmelighed hvilken slags kål jeg er allermest vild med. Måske du allerede har luret det?

Jep – spidskål! Det smager SÅ godt.

Spidskål smager friskt og mildt og det har slet ikke med den bitre og kraftige kålsmag, som rosenkål/grønkål og hvidkål nogle gange kan have.Spidskålssalat med citron og creme fraichSpidskål kan laves på et utal forskellige måder. Her i huset kan vi spise 2 spidskål på en aften, hvis de serveres grillet,  stegt på pande eller serveres som karrykål.

I dag skal du høre om en ny variant vi spiste i sommerhuset forleden, til en lækker grillet, marineret svinekotelet. En rigtig nem menu, der var sund, frisk og rimelig fedtfattig også.

Spidskålssalaten vil være perfekt tilbehør til grillretter, til retter med fjerkræ og svinekød og den vil være helt genial til pulled pork tror jeg? Spidskålssalaten vil pynte på ethvert buffetbord også. Salaten er lavet på få minutter. Jeg rørte en creme fraiche-dressing og blandede med krydderurter, fra krydderurtebedet. Det blev en velduftende karryplante jeg finthakkede og den var rigtig god i spidskålssalaten.Spidskålssalat med citron og creme fraichHvis du ikke lige har en karryplante på lager, kan du bruge andre krydderurter: timian, rosmarin, oregano eller hvad du nu ellers kan finde på.
Opskriften på den friske spidskålssalat er nem og du får den lige her:

Spidskålssalat med citron og creme fraich
Spidskålssalat med citron og creme fraiche - nem, frisk og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • Ca. 2½ dl creme fraiche gerne light. Kvark, ylette, syrnet fløde ell. lignende kan sagtens også bruges.
  • 2-3 spsk citronsaft
  • Salt og hvidløgspeber alm. peber kan også sagtens bruges

Instruktioner

  • Snit spidskålen så fint som du orker. Har du et Julienne-jern, vil det gå som en leg. Har du kun din skarpe kniv, så går det også fint.
  • Rør dressingen sammen.
  • Vend spidskålen godt med i dressingen.
  • Stil spidskålssalaten på køl, til den skal serveres.
  • Kan holde sig på køl et par dage, hvis den opbevares i en skål med helt tætsluttende lå

Spidskålssalat med citron og creme fraichJeg har anført at spidskålssalaten vil passe til 4-6 personer, men det kommer helt an på hvor salat-sultne I er jo. Vi var 3 omkring middagsbordet og har en fint rest til overs.

Jeg er en doven rad, for som du kan se, orkede jeg ikke at finthakke den spidskål jeg brugte. Pyt. Hvidkålssalaten smagte ganske glimrende alligevel. Snit gerne mere fint, hvis du orker? Måske du har en køkkenmaskine/food processor du kan tage i brug?Spidskålssalat med citron og creme fraichDet er en meget nem salat, og du kan fint bruge andre grøntsager også. Prøv med denne ærtesalat måske?  Du kan også bruge revet hvidkål/gulerødder – så du får en mere coleslaw-agtig salat? Det er bestemt ikke nogen dårlig ting. 😉Spidskålssalat med citron og creme fraichEn frisk og sommerlig grill-tallerken MIT gemüse 😉

Jeg håber den smager dig? Den var et stort hit her i huset, så spring I også roligt på hjemme hos jer 🙂Spidskålssalat med citron og creme fraich

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Christina Thomsen

Det ser lækkert ud! Jeg er langsomt også blevet gladere for spidskål, så jeg vil helt sikkert lave denne opskrift snart.