•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spidskålssalat med citron og creme fraichDet er vist efterhånden ikke nogen hemmelighed hvilken slags kål jeg er allermest vild med. Måske du allerede har luret det?

Jep – spidskål! Det smager SÅ godt.

Spidskål smager friskt og mildt og det har slet ikke med den bitre og kraftige kålsmag, som rosenkål/grønkål og hvidkål nogle gange kan have.Spidskålssalat med citron og creme fraichSpidskål kan laves på et utal forskellige måder. Her i huset kan vi spise 2 spidskål på en aften, hvis de serveres grillet,  stegt på pande eller serveres som karrykål.

I dag skal du høre om en ny variant vi spiste i sommerhuset forleden, til en lækker grillet, marineret svinekotelet. En rigtig nem menu, der var sund, frisk og rimelig fedtfattig også.

Spidskålssalaten vil være perfekt tilbehør til grillretter, til retter med fjerkræ og svinekød og den vil være helt genial til pulled pork tror jeg? Spidskålssalaten vil pynte på ethvert buffetbord også. Salaten er lavet på få minutter. Jeg rørte en creme fraiche-dressing og blandede med krydderurter, fra krydderurtebedet. Det blev en velduftende karryplante jeg finthakkede og den var rigtig god i spidskålssalaten.Spidskålssalat med citron og creme fraichHvis du ikke lige har en karryplante på lager, kan du bruge andre krydderurter: timian, rosmarin, oregano eller hvad du nu ellers kan finde på.
Opskriften på den friske spidskålssalat er nem og du får den lige her:

Spidskålssalat med creme fraiche dressing

Spidskålssalat med citron og creme fraich
Spidskålssalat med citron og creme fraiche - nem, frisk og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: Spidskål, spidskålssalat
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål hvidkål eller anden salat kan også bruges
  • dl creme fraiche gerne light. Kvark, ylette, skyr, syrnet fløde ell. lignende kan sagtens også bruges.
  • 2-3 spsk citronsaft
  • Salt og hvidløgspeber alm. peber kan også sagtens bruges
  • krydderurter friske eller tørrede. Smag til
  • evt. lidt akaciehonning eller et strejf sukker
  • Tilsæt f.eks. tørret tranebær eller vindruer til salaten

Sådan gør du

  • Snit spidskålen så fint som du orker. Har du et Julienne-jern, vil det gå som en leg. Har du kun din skarpe kniv, så går det også fint.
  • Rør dressingen sammen. Tilsæt friske krydderurter
  • Vend spidskålen godt med i dressingen.
  • Stil spidskålssalaten på køl, til den skal serveres.
  • Kan holde sig på køl et par dage, hvis den opbevares i en skål med helt tætsluttende låg

Noter

Du kan bruge fintsnittet hvidkål eller anden salat også
Tilsæt f.eks. tørrede tranebær eller vindruer til salaten også
Du kan bruge en mormordressing med fløde til salaten i stedet for
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En frisk salat med spidskål og creme fraiche dressing

Spidskålssalat med citron og creme fraichJeg har anført at spidskålssalaten vil passe til 4-6 personer, men det kommer helt an på hvor salat-sultne I er jo. Vi var 3 omkring middagsbordet og vi har en fint rest til overs.

Jeg er en doven rad, for som du kan se, orkede jeg ikke at finthakke den spidskål jeg brugte. Pyt. Hvidkålssalaten smagte ganske glimrende alligevel. Snit gerne mere fint, hvis du orker? Måske du har en køkkenmaskine/food processor du kan tage i brug?Spidskålssalat med citron og creme fraichDet er en meget nem salat, og du kan fint bruge andre grøntsager også. Prøv med denne ærtesalat måske?  Du kan også bruge revet hvidkål/gulerødder – så du får en mere coleslaw-agtig salat? Det er bestemt ikke nogen dårlig ting. 😉

Det ville også klæde salaten at du putter f.eks. tørrede tranebær eller vindruer i? Pep den gerne op, med det du har på lager.
Spidskålssalat med citron og creme fraich
En frisk og sommerlig grill-tallerken MIT gemüse 😉

Jeg håber den smager dig? Den var et stort hit her i huset, så spring I også roligt på hjemme hos jer 🙂Spidskålssalat med citron og creme fraich


  •  
  •  
  •  
  •  
  •