Figner – opskrift på figencrumble – en lækker kage

  • Figner - opskrift på figencrumble - en lækker kage
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Figner - opskrift på sød og lækker figencrumbleJeg elsker bare en god crumble!

En crumble er den nemmeste kage at lave, for dejen skal bare smuldres på toppen af kagen. Nemmere bliver det ikke. En crumble kan også laves i så mange afskygninger, for man kan bruge – næsten – al slags frugt og alle slags bær.

En crumblekage er derfor en perfekt kage for dig der er impulsiv. Du kan bruge hvad du har på lager og forberedelserne tager kun få minutter. En oplagt kage en dag du får uventede kaffegæster eller måske bare bliver akut lækkersulten? Det kan jo ske 🙂Figner - opskrift på sød og lækker figencrumbleEn crumble kan fint bruges på et kagebord, men den vil også være fin at servere som dessert med vaniljeis til.

Dagens crumble er en figencrumble og hvorfor nu det?

Tjo jeg var så heldig at få en masse figner af min svigermor. Figentræet hos dem er så gavmildt i år og jeg skyndte mig da bare at sige “ja tak” til en portion. Jeg tager altid gerne en udfordring op. Hvad kan man mon bruge figner til? Spændende 🙂Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble

Min figenhøst rakte til en figencrumble og en portion figenmarmelade, som du kommer til at høre om en anden dag. En fin og lækker marmelade, med en meget karakteristisk og lækker sød figensmag. Uhm. Den opskrift kan du altså godt glæde dig til.Figner - opskrift på sød og lækker figencrumbleDu får opskriften på figencrumblen først. Den kage kan du også glæde dig til. Søde bagte figner og crumbleknas. Så bliver det altså ikke meget bedre. <3

Du kan tro, at den kage er en lækkerbisken. Prøv den f.eks. med flødeskum til. Det gjorde vi og det var et hit 🙂

Læs med nedenfor – her får du opskriften:Figner - opskrift på figencrumble - en lækker kage

Figner – opskrift på figencrumble – en lækker kage:

Figner - opskrift på figencrumble - en lækker kage
En lækker crumble med figner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Figner - opskrift på figencrumble - en lækker kage
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: crumble, figen, figencrumble, figner
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10 figner uden skræl
  • 75-100 gram smør blødt
  • 75 gram hvedemel
  • 75 gram sukker
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 håndfuld mandler grofthakkede

Sådan gør du

  • Skræl fignerne og skær dem i kvarte.
    Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble
  • Måske kan du lade skrællen blive på, det gør nogen vist, men jeg skrællede altså mine figner
    Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble
  • Smør et fad og læg fignerne heri. Mit fad målte 15x35 cm, men brug bare ét der passer til figenmængden. Dryp med 1 spsk Akaciehonning
    Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble
  • Bland smuldredejen ved at smuldre den sammen med fingrene. Hvis du synes dejen virker lidt for tør, så tilsæt evt. lidt ekstra smør.
    Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble
  • Drys smuldredejen over fignerne og drys med grofthakkede mandler på toppen
    Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble
  • Bag figencrumblen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Crumblen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen. Hold øje med den de sidste minutter
    Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble

Noter

Figencrumblen smager skønt med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til
Hvis du ikke har figner på lager, kan du bruge anden frugt/andre bær til kagen.
Brug gerne crumbleopskriften som grundopskrift næste gang du skal bage en crumblekage. 
En crumble kaldes også en smuldrekage

Figner er en lækker frugt og faktisk spiser vi dem jo alt for sjældent, i forhold til hvor lækre de er. Det er sjældent man ser dem i butikkerne synes jeg? Rart at have en svigermor man kan hamstre fra 🙂Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble

Jeg var komplet blank på ideer, da jeg kom hjem med min figen-høst, men jeg blev hurtigt meget klogere med hjælp fra jer. På bloggens side på Facebook spurgte jeg jer om gode råd og tips til hvad jeg mon kunne bruge figenerne til og det væltede jo ind med spændende kommentarer:

“Spis dem som de er”, “Sylt med og hæld dem over med cognac”, “Grill dem og spis dem vaniljeis til”, “Lav figenmarmelade”, “Bag dem i ovnen”…og en masse andre gode ideer. Så klog jeg da blev på figner lige pludselig. Tusind tak skal I have. Hvor er I altså bare gode. Det er bare det allerbedste sted vi har os dér på Facebook. 🙂Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble Følger du endnu ikke bloggens side på Facebook, kan jeg kun anbefale dig at gøre det. Vi er snart 21.000 i den hyggelige klub der og jeg er så taknemmelig for hver eneste én af jer der er med dér 🙂Figner - opskrift på sød og lækker figencrumbleHvis du har figner i haven eller måske har en sød svigermor du kan hamstre fra, så prøv da lige den lækre figencrumble. Mon ikke også at figner kan købes i butikkerne lige nu? Jeg tror det.

Hvis du bare er blevet crumble-lækkersulten nu, og ikke lige har figner på lager, så brug bare lige det frugt du har på lager, i din frugtskål eller have. Prøv en æblecrumble, en pærecrumble, en brombærcrumble eller hvad du nu ellers kan finde på?

Men prøv da figencrumblen, hvis du har figner. Du kan tro, at den er lækker 🙂

God fornøjelse med bageriet / Mange hilsner Gitte
Figner - opskrift på sød og lækker figencrumble


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer