Kyllingelasagne – den bedste opskrift

  • Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kyllingHalløj sikke en lækker kyllingelasagne du skal høre om i dag.

På en regnvåd onsdag inviterede jeg solen indenfor i køkkenet. Jeg serverede nemlig en farverig lasagne proppet med sunde grøntsager og fyldt med god smag.

Lasagnen lavede jeg af hakket kyllingekød og jeg brugte de forhåndenværende grøntsager jeg havde i køleskabet. Derudover havde jeg premiere på et genialt trick: jeg brugte piskefløde i stedet for bechamelsauce. Halløj – sikke da en fænomenal idé!

Lasagnen blev cremet og lækker og jeg sparede meget tid ved ikke at skulle koge bechamelsauce.  En lækkerbisken og tippet giver jeg hermed videre til dig. 🙂Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kyllingJeg glæder mig meget til at dele opskriften på den gode kyllingelasagne med dig.

Jeg har annonceret på bloggens side på Facebook at opskriften er på vej, og da jeg ved at I er flere der sidder og venter, så jeg iler da straks med at bringe den her:Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling

Kyllingelasagne – opskrift på lasagne med kylling:

Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
Lækker opskrift på cremet kyllingelasagne
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
Kategori: Billigt hverdagsmad
Keyword: hjemmelavet lasagne, kyllingelasagne, lasagne
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram hakket kyllingekød svine- eller oksekød kan også bruges
  • 3 løg i tern
  • 2 bouillonterninger gerne grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg friskpressede
  • 2 peberfrugter gerne røde. Skåret i tern
  • 6 revne gulerødder
  • 2 ds flåede tomater
  • 2 spsk oregano tørret. Kan erstattes af andre krydderurter: timian eller rosmarin. Friske krydderurter kan også bruges
  • salt/peber
  • 3-5 dl fløde gerne piskefløde. Jo mere fløde, jo mere cremet lasagne.
  • 2-3 spsk balsamico rød
  • 16 lasagneplader gerne fuldkorns
  • parmesanost revet. Kan erstattes af anden ost eller udelades.
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Svits kyllingekødet med bouillonterninger. Svits, til kødet har skiftet farve
    Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
  • Snit løg fint og svits med, sammen med de friskpressede hvidløgsfed
    Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
  • Riv gulerødderne og tilsæt sammen med peberfrugtstykkerne. Svits grøntsagerne til de er "faldet lidt sammen"
    Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
  • Tilsæt krydderier: oregano, salt og peber (gerne hvidløgspeber). Lasagnen skal krydres godt
  • Tilsæt flåede tomater og rød balsamico og lad saucen simre nogle minutter. Smag til evt. med ekstra krydderier og mere rød balsamico
    Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
  • Tag en lille bradepande (min målte 28x35 cm) og fordel lidt kødsauce i bunden. Hæld 1/3 af fløden over. Drys lidt fintrevet parmesanost over.
    Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
  • Læg nu lasagneplader og gentag med kødsauce, fløde og parmesan indtil der ikke er mere sauce/fløde. Toplaget skal være kødsauce og fløde+parmesan.
    Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
  • Sæt lasagnefadet i ovnen og bag lasagnen ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft. Prik i lasagnen. Den er færdig, når lasagnepladerne er gennembagte.
    Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling

Noter

Du kan bruge andre grøntsager til lasagnen - måske også revet squash? 
Lasagnen vil også kunne peppes op med bacon.
Du bestemmer selv flødemængden. Du kan erstatte evt. bare noget af fløden med en ekstra dåse flåede tomater.
Servér gerne en grøn salat til. 
Lasagnen er fryseegnet

Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling

Kyllingelasagnen er en virkelig lækker lasagne

….og det snedige er, at du faktisk kan få sneget rigtigt mange grøntsager med i lasagnen. Grøntsagerne giver både lasagnen smag, farve og tilfører vitaminer, der jo er uvurderlige for os. Måske vi bedre kan stå imod vinterbacillerne så?Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kyllingHar du grøntsags-kræsne børn, som er vilde med lasagne, så vil både du og de blive overraskede over hvor meget lasagne de alligevel kan spise, også selvom der er forholdsvis mange grøntsager i denne lasagne. Jeg er sikker på at lasagnen også vil være et hit hos de små.

Mon de overhovedet bemærker, at der er sneget så mange grøntsager med? 😉
Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling
5 dl piskefløde er jo ikke det sundeste i verden, men vi havde lige en karton der skulle bruges og jeg tog chancen og brugte fløden istedet for bechamel-saucen. Det var altså bare et hit med fløde i lasagnen.

Piskefløde gør sjældent noget dårligt for retter, men her var det altså bare en ekstra god idé. I kombination med parmesan-osten kunne det snildt gøre det ud for bechamel, hvis du spørger mig. Hvis du har lidt travlt i dit køkken en dag, så prøv du gerne fløde-tricket 🙂Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kyllingJeg glæder mig til at høre om dine erfaringer? Bliver du mon også vild med lasagnen? Det var en lynhurtig lasagne at lave og her i huset var vi meget begejstrede, så spring du bare på.

Husk at smage kødsaucen til. Den skal krydres godt og det er dine smagsløg der bestemmer 🙂

Servér gerne et godt hvidløgsbrød til lasagnen og et dampet broccoli måske. Hvidløgsbrødet kan du finde opskriften på lige her

Rigtig god fornøjelse med lasagnen 🙂

Hov og opskriften er kommet i rigtigt godt selskab

Måltidskasserne Online har valgt at tage opskriften med i deres opskriftinspiration om kylling. Kig med her. Der er et væld af opskrifter fra andre bloggere, men jeg bringer lige en advarsel, for man bliver nemt sulten af at kigge 🙂
Kyllingelasagne - opskrift på lasagne med kylling


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer