Kyllingelasagne. Uhm her får du opskriften på en rigtig lækker lasagne med kylling.
Halløj sikke en lækker kyllingelasagne du skal høre om i dag.
På en regnvåd onsdag inviterede jeg solen indenfor i køkkenet. Jeg serverede nemlig en farverig lasagne proppet med sunde grøntsager og fyldt med god smag.
Lasagnen lavede jeg af hakket kyllingekød og jeg brugte de grøntsager jeg havde i køleskabet.
Derudover havde jeg premiere på et genialt trick: jeg brugte piskefløde i stedet for bechamelsauce. Halløj – sikke da en fænomenal idé!
Lasagnen blev cremet og lækker og jeg sparede meget tid ved ikke at skulle koge bechamelsauce. En lækkerbisken og tippet giver jeg hermed videre til dig. 🙂
Jeg glæder mig meget til at dele opskriften på den gode kyllingelasagne med dig.
Opskriften annoncerede jeg på bloggens side på Facebook og da jeg ved at I er flere der sidder og venter, så jeg iler da straks med at bringe den her:
Kyllingelasagne – få en god opskrift på lasagne med kylling:
Ingredienser
- 500 gram hakket kyllingekød svine- eller oksekød kan også bruges
- 3 løg i tern
- 2 bouillonterninger gerne grøntsagsbouillon
- 3 fed hvidløg friskpressede
- 2 peberfrugter gerne røde. Skåret i tern
- 6 revne gulerødder
- 2 ds flåede tomater
- 2 spsk oregano tørret. Kan erstattes af andre krydderurter: timian eller rosmarin. Friske krydderurter kan også bruges
- salt/peber
- 3-5 dl fløde gerne piskefløde. Jo mere fløde, jo mere cremet lasagne.
- 2-3 spsk balsamico rød
- 16 lasagneplader gerne fuldkorns
- parmesanost revet. Kan erstattes af anden ost eller udelades.
- olie til stegning
Sådan gør du
- Svits kyllingekødet med bouillonterninger. Svits, til kødet har skiftet farve
- Snit løg fint og svits med, sammen med de friskpressede hvidløgsfed
- Riv gulerødderne og tilsæt sammen med peberfrugtstykkerne. Svits grøntsagerne til de er "faldet lidt sammen"
- Tilsæt krydderier: oregano, salt og peber (gerne hvidløgspeber). Lasagnen skal krydres godt
- Tilsæt flåede tomater og rød balsamico og lad saucen simre nogle minutter. Smag til evt. med ekstra krydderier og mere rød balsamico
- Tag en lille bradepande (min målte 28x35 cm) og fordel lidt kødsauce i bunden. Hæld 1/3 af fløden over. Drys lidt fintrevet parmesanost over.
- Læg nu lasagneplader og gentag med kødsauce, fløde og parmesan indtil der ikke er mere sauce/fløde. Toplaget skal være kødsauce og fløde+parmesan.
- Sæt lasagnefadet i ovnen og bag lasagnen ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft. Prik i lasagnen. Den er færdig, når lasagnepladerne er gennembagte.
Noter
Kyllingelasagnen er en virkelig lækker lasagne – med kyllingekød og grøntsager
….og det snedige er, at du faktisk kan få sneget rigtigt mange grøntsager med i lasagnen.
Grøntsagerne giver både lasagnen smag, farve og tilfører vitaminer, der jo er uvurderlige for os. Måske vi bedre kan stå imod vinterbacillerne så?
Har du grøntsags-kræsne børn, som er vilde med lasagne, så prøv denne.
Du og de vil blive overraskede over hvor meget lasagne de alligevel kan spise, også selvom der er forholdsvis mange grøntsager i retten. Jeg er sikker på at lasagnen også vil være et hit hos de små.
Mon de overhovedet bemærker, at der er sneget så mange grøntsager med? 😉
5 dl piskefløde er jo ikke det sundeste i verden, men vi havde lige en karton der skulle bruges. Jeg tog chancen og brugte fløden istedet for bechamel-saucen. Det var altså bare et hit med fløde i lasagnen!
Piskefløde er prikken over i’et i mange retter og det var det også i denne. I kombination med parmesan osten kunne det snildt gøre det ud for bechamelsovs, hvis du spørger mig.
Hvis du har lidt travlt i dit køkken en dag, så prøv du gerne fløde-tricket 🙂
Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer? Bliver du mon også vild med lasagnen?
Det var en lynhurtig lasagne at lave og her i huset var vi meget begejstrede, så spring du bare på.
Lasagne med kyllingekød smager rigtigt godt, men den skal krydres godt. Smag til, det er dine smagsløg der bestemmer 🙂
Servér gerne et godt hvidløgsbrød til lasagnen og et dampet broccoli måske. Hvidløgsbrødet kan du finde opskriften på lige her
Rigtig god fornøjelse med lasagnen 🙂
Hov og opskriften er kommet i rigtigt godt selskab
Måltidskasserne Online har valgt at tage opskriften med i deres opskriftinspiration om kylling. Kig med her. Der er et væld af opskrifter fra andre bloggere, men jeg bringer lige en advarsel, for man bliver nemt sulten af at kigge 🙂
Få flere lækre opskrifter på med kyllingfars her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Tak for en god opskrift. Tilføjede bacon, squash og 2 store kinesiske hvidløg og brugte en hel 1/2 piskefløde (man kan godt bruge lidt mindre, den ligger tungt i maven ;-)) og så mozzarella i stedet. Den blev super god, min kræsne søn kan bedre lide den end almindelig lasagne. Og så har vi mad til 2 dage (2 voksne og 2 børn)