Fladbrød med hytteost og æg er super nemt at lave. Et genialt hytteost fladbrød du kan bruge som wrap med lækkert fyld eller måske som en glutenfri pizzabund?
Faktisk så kan du lave dette hytteostbrød med kun 3 ingredienser og det er lavet helt uden hvedemel. Det lyder jo næsten som magi! Ja, det lyder simpelt og det er det også.
Her får du opskriften på hurtige, proteinrige fladbrød lavet kun med hytteost og æg. Helt uden gær eller hævemiddel. “Dejen” kan du lave på 2 minutter og “brødet” skal kun bage et kvartér i ovnen.
Ideen har længe floreret som en trend på internettet, så nu ville jeg da også prøve min egen version.
Disse brød er perfekte, hvis du vil have et sundt, lækkert og glutenfrit alternativ til almindeligt brød.
Hvorfor lave brød med hytteost?
Hytteost indeholder meget protein, så brødene mætter godt. Nemme, sprøde, sunde brød helt uden gluten. Når hytteost blendes sammen æg, stivner massen, når den bages i ovnen og fungerer derfor som “brød”. Smart!
Dejen er så nem at lave og den består næsten kun af to ingredienser: hytteost og æg.
Det hele blendes sammen og bages på bageplade i ovnen, men dejen kan sikkert også steges som små pandekager på panden.
Fladbrød med hytteost er bløde, sprøde, lette og kan bruges til mange ting.
Som sandwichbrød, wraps, som madpakkebrød eller som madbrød som tilbehør til aftensmaden? Få flere tips nederst i dette indlæg. Her får du også flere proteinrige opskrifter.
Allerførst så får du opskriften
Fladbrød med hytteost og æg – nem opskrift

Ingredienser
- 200 gram hytteost
- 2 æg
- salt/peber
- evt. ½ tsk paprika, barbecuekrydderi eller andre krydderurter
Sådan gør du
- Hæld hytteost i en skål og tilsæt krydderier
- Blend massen med en stavblender,
- Blend til massen bliver en tynd pureret masse uden klumper.
- Læg bagepapir på en pande og smør hytteostmassen ud herpå med en dejskraber. Helt ud til kanten
- Bag dit hytteostbrød ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til det er sprødt og gyldenbrunt.
- Lad brødet afkøle lidt, før du forsigtigt trækker det af bagepapiret. Det er nu klar til brug.
- Jeg brugte brødet til en wrap med ost og tomater i, men du kan bruge andet fyld eller nyde det som det er som snack, evt. penslet med hvidløgssmør,
Noter
Et hytteost fladbrød er nemt og hurtigt at lave – prøv hytteost brød i stedet for tortilla – helt uden gluten. Sprødt, sundt og lækkert
Ja man tror jo næsten det er lyv, at man så nemt kan bage et brød i ovnen, kun ved at bruge hytteost og æg.
Brug brødet der hvor du ellers ville bruge f.eks. tortilla eller fladbrød – kan fyldes med lækkert fyld.
Næste gang vil jeg prøve at drysse med sesamfrø, chia eller nigellafrø før bagningen. Det vil give ekstra sprødhed og smag.
Du kan sagtens lave et større/mindre brød end jeg. Beregn ca. 1 æg pr. 100 gram hytteost.
Hytteostbrødet kan du bruge til få tips til lækkert fyld
- Wraps med fyld, f.eks. med avocado, ost og tomat? Måske denne avocadcreme?
- Penslet med hvidløgssmør og serveres som tilbehør til f.eks. supper og salater.
- Som en slags proteinrige pandekager a la disse?
- Som madbrød serveret med f.eks. hummus eller guacamole?
- Jeg glæder mig også til at prøve at bruge bunden som en glutenfri proteinrig pizzabund a la denne med skyr
- Hytteost fladbrødene fyldte jeg bare med små halve cherrytomater og ost – de smagte skønt! Nem sund frokost.
Tips til opskriften – Vil du give brødene lidt ekstra smag? Prøv at tilsætte:
- Friske krydderurter som purløg, basilikum eller persille
- Lidt revet ost
- Et drys chiafrø, sesamfrø eller måske birkes?
- Hvidløgspulver eller spidskommen, hvis du er til den slags? Jeg brugte lidt paprika, men barbecuekrydderi vil også være lækkert.
Rigtig god fornøjele med hytteost fladbrødet til dig. Vi var ret begejstrede for dem herhjemme og de vil helt sikkert også blive et hit hjemme os dig.
Få inspiration til flere glutenfrie opskrifter ved at klikke her
Måske du kunne få mere inspiration i disse opskrifter?
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.
