Fudge med hvid chokolade og hasselnødder. Tænk at noget der smager så godt, kan være så nemt at lave. Hjemmelavet slik på ingen tid – uhm en lækker fudge.
Du kan lave denne hvide fudge med kun 3 ingredienser: hvid chokolade, kondenseret mælk og ristede hasselnødder.
Hvis du dropper nødderne, så kan du nøjes med kun 2 ingredienser. Det er jo næsten magi. 🙂
Nødder kan også erstattes med andet guf, hakkede tørrede tranebær måske? De er nemlig også et hit til hvid chokolade.
Jeg havde lige lavet en portion ristede hasselnødder, så det passede jo perfekt til denne fudge.
Fudge er en meget blød karamel, ca. med samme konsistens som blød nougat. Fudge er meget nem at lave med kondenseret mælk.
De små cremede, lækre fudge kugler får næsten med samme konsistens som iskonfekt. Denne gang formede jeg fudgen som små kugler, men du kan også skære den ud i firkanter.
Kan man lave denne fudge med anden chokolade?
Ja sagtens. Bare brug din yndlingschokolade: mørk chokolade, mælkechokolade eller blød nougat måske? Prøv også denne lækre chokolade fudge lavet med orange chokolade.
Jeg elsker dog hvid chokolade, så det skulle prøves og halløj hvor det smagte godt i denne fudge.
Sød chokoladefudge, til dig med den særligt søde tand. Hvid chokolade er sød, og slet ikke bitter, som mørk chokolade.
Bare brug din chokoladefavorit og følg dit chokolade-hjerte. 🙂
Fudge med hvid chokolade kan spises året rundt, men servér dem også gerne som juleslik. Hjemmelavet slik er bare det bedste.
Spring du bare på den nemme opskrift. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme lækre godter med kondenseret mælk og/eller hvid chokolade.
Fudge med hvid chokolade og hasselnødder – opskrift
Ingredienser
- 100 gram hvid chokolade Mørk, mælkechokolade eller blød nougat kan også bruges
- 100 gram kondenseret mælk skal ikke koges først
- 20-25 ristede hasselnødder hakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder/mandler/salte peanuts/ tørrede tranebær
- evt. et lille drys havsalt/fint salt
Sådan gør du
- Hak chokoladen i små stykker.
- Fordel chokoladen i en varmefast skål og tilsæt kondenseret mælk. Varm nu massen op i mikrovn, til chokoladen er smeltet. Det tager ca. 30-60 sekunder. Omrør undervejs. Kan også smeltes over vandbad.
- Beklæd en lille form med madpapir/bagepapir. Min form målte 13x13 cm. Jo mindre form, jo højere bliver din fudge. Drys med grofthakkede hasselnødder og evt. et lille drys salt. Tryk nødderne godt ned i chokolademassen.
- Stil din fudge til afkøling i køleskabet til den er stivnet. Det tager ca. 1 time i køleskab eller 10-15 min. i fryser. Skær nu din fudge i firkanter eller tril dem til kugler, hvis du synes din fudge er lidt for blød. Skal serveres og opbevares afkølet
Noter
Hvid chokolade fudge med kondenseret mælk og ristede hasselnødder. Nem lækker slik, også et hit som juleslik
Tænk at man kan lave så lækre godter med så få ingredienser og få minutters forberedelse.
Vi havde lige en lille rest kondenseret mælk i overskud og hvid chokolade på lager. Vupti, var der fudge på køl.
Hvis du for forskellige chokoladerester, så kan du også bare bruge et mix?
De ristede hasselnødder smagte perfekt i den lækre fudge.
Prøv også denne fudge med salte peanuts eller disse trøfler med nougat, nødder – også lavet med kondenseret mælk.
Et lille strejf salt på fudgen smager rigtigt godt, da lidt salt understreger den søde smag.
Af samme grund tilsætter jeg også gerne et nip salt til småkager. Flødekarameller med salt er også et hit. Få en opskrift med kondenseret mælk her.
De lækreste godter. Lige nu venter julemåneden lige om hjørnet, så de små hvide fudge kugler passer perfekt som julegodter.
Den lækre fudge med hvid chokolade må vist næsten bag lås og slå, så godt smager de. Jeg tvivler på de holder længe. 🙂
Vi får besøg af vores søde børn i weekenden og jeg glæder mig til at dele smagsprøver ud. Skønt at få tømt “dåserne”, så der bliver plads til nye lækkerier. Jeg er fuld af gode ideer og min familie elsker det eller det tror jeg da.
Håber også du kan hænge på til alle mine eksperimenter. 🙂
Denne fudge vil være et hit året rundt og ikke kun til jul. Hjemmelavet slik er bare det bedste. Helt fri for tilsætningsstoffer.
Prøv også denne fudge med vanilje, der er lidt tykkere og kogt som karamel.
Få flere opskrifter på hjemmelavet slik – også juleslik – her.
Tjek også disse opskrifter på hjemmelavet slik ud:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.