Gammeldags havregrynskager – sprøde og lækre, helt som vi kender de klassiske småkager. Sådan en opskrift får du i dag. Uhm de smager godt. Dem skal du glæde dig til at smage.
På bloggen finder du en masse lækre opskrifter opskrifter på havregrynskager i alle afskygninger men jeg opdagede, at vi manglede den helt klassiske opskrift, uden dikkedarer.
Jeg må indrømme, at det ofte er havregrynskager jeg tyer til, når jeg skal bage kager i en fart. Kager jeg bare ved er en succes hver gang og som alle kan lide, både børn og voksne.
I sidste weekend skulle vi besøge min søster, der havde inviteret til en dejlig dag med lækkert mad og hyggeligt selskab.
Jeg havde lovet at tage kage med og det blev til en lækker gulerodsroulade og en kagedåse fyldt med sprøde havregrynskager.
Min tid var lidt knap, da jeg skulle i køkkenet, men så er det jo godt at havregrynssmåkager kan laves på rekordfart.
På under 1 time er en portion friske sprøde kager klar. Kagerne vakte, som altid, jubel.
Den nemme opskrift får du lige her:
Gammeldags havregrynskager – få opskriften på nemme, sprøde og lækre småkager med havregryn her

Ingredienser
- 75 g smør
- 100 g havregryn finvalsede - men grovvalsede kan også bruges
- 1 æg
- 125 g sukker
- 2 spsk mel ikke med top
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde
- Tag gryden af blusset og tilsæt sukker og æg. Tilsæt havregryn
- Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og tilsæt. Dejen kan røres bare med ske
- Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Der kan være 16 små kager pr. plade. Kagerne flyder meget ud
- Bag havregrynskagerne ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldenbrune og sprøde
- Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse. Er de for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter igen.
Noter
Nemme havregrynssmåkager, der smager så godt. Knasende sprøde og meget hurtige at lave
Det må næsten være de nemmeste småkager man kan bage tror jeg? Du skal bruge ganske få ingredienser, som du med garanti har i dine køkkenskabe.
Både finvalsede og grovvalsede havregryn kan bruges.
Nemme kager at bage, hvis du skal have kage med på visit. Måske du får uventede kaffegæster? Det kan jo også være at du bliver akut lækkersulten en aften. Det kan jo ske 🙂
Småkagerne skal afkøle, før de bliver helt sprøde, så det skal man jo selvfølgelig lige kunne vente på.
Det kan være svært for utålmodige sjæle, men man må gerne prøvesmage. Man er jo lige nødt til at vurdere kvaliteten, ikke? 😉
Hvis du synes dine kager er for bløde efter endt bagning, så kan kagerne sagtens bages nogle minutter ekstra i ovnen igen.
Kagerne kan sagtens bare nydes som de er. De vil forsvinde som dug for solen på kagebordet.
Du kan også lægge havregrynskagerne sammen med en god smørcreme, chokoladecreme eller smørcreme med kaffe kunne også være en ide?
Få inspiration til lækre smørcremer her:
1.

2.

3.

Prøv også disse lækre havregrynskager med salte peanuts eller disse solsikkekager med solsikkekerner og havregryn.
Du kan også tilsætte lidt kanel som i disse havreflager? Uhm de er også gode.
Hvis du vil se flere lækre opskrifter på havregrynskager på bloggen, så kig med nedenunder eller klik her
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Rigtig god fornøjelse med dine havregrynskager – jeg er sikker på at de også vil blive et hit hjemme hos dig.
Hvorfor flyder mine kun ud hver anden gang? De bliver ofte som klumper, selv om jeg bruger den samme opskrift og er omhyggelig med afvejning.
Og ingredienserne er nøjagtig de samme, altså ikke forskellige slags havregryn.
Samme opskrift med kokos flyder altid ud…
Så nemme og sååå lækre