Hasselnøddekage. Uhm her får du opskriften på en sprød og lækker nøddetærte med hasselnøddemel.
Ej sikke en skøn kage! Den sprødeste nøddetærte, med sprød mørdejsbund og fyld af lækker hasselnødderemonce.
Faktisk så er hasselnøddekagen så hurtig at lave, at den kan laves på ½ time. Bunden skal forbages 10 minutter og når fyldet er kommet på, skal tærten kun bage yderligere 5 minutter.
Jeg havde hasselnøddemel på lager, men du kan sagtens bare blende hasselnødder (med skal). Du kan sagtens også bruge andre nødder også. Jeg glæder mig også til at prøve kagen med mandler. Uhm.
Det lyder som en avanceret kage, men faktisk er det én af de nemmeste dessertkager, jeg har prøvet at bage. Indrømmet. Jeg har efterhånden lavet en del 🙂
Hasselnøddekagen ser fornem ud, og man tænker, at den har været meget mere avanceret at lave. Snyd skulle man tro, men dejligt når lækre kager så nemt og hurtigt. 
Kagen bliver sprød og lækker og med den dejligste nøddesmag. Den smager skønt som den er, eller serveret med flødeskum eller vaniljeis til. Uhm.
Jeg spurgte I over 41.000 der følger med på bloggens Facebook-side, om I synes dagens opskrift skulle være med osso buco eller denne hasselnøddetærte. Er du vimmer, hvor var I mange der skrev: KAGE!
Jeg må hellere skynde mig at få skrevet opskriften til dig. I er mange der sidder og venter. Tak for al jeres opmuntring og hep. I er min allerstørste motivation. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Hasselnøddekage – nem opskrift på sprød lækker nøddetærte med blendede hasselnødder

Ingredienser
Mørdejsbund:
- 100 gram smør
- 75 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- 1 æg
- 1 nip salt
Hasselnødderemonce:
- 60 gram flormelis
- 60 gram hasselnøddemel - af blendede hasselnødder mandler eller andre nødder kan også bruges
- 1 æg
- 3--4 spsk citronsaft
- 1 nip salt
Pynt;
- 25-50 gram mørk chokolade smeltet
- hasselnøddeflager eller mandelflager
Sådan gør du
- Bland sukker, mel og salt og saml mørdejen sammen med smør og æg. Ælt dejen til en kugle
- Lad gerne dejen køle min. 15 minutter i køleskab, hvis du vil rulle dejen ud med kagerulle. Jeg pressede bare dejen ud i en springform. Smør formen først. Min springform målte 25 cm i diameter.
- Forbag nu tærtebunden ca. 8-10 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn) til den er let forbagt og lidt sprød i kanterne. Bag den ikke for længe. Lav remoncen imens
- Bland hasselnøddemel med flormelis, salt og æg. Rør citronsaft i, til massen får en sådan konsistens, at den kan smøres ud (ikke for tynd)
- Smør hasselnødderemoncen på den let afkølede tærtebund og bag den nu yderligere ca. 5-7 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn), til massen er let stivnet på toppen
- Lad tærtebunden afkøle. Befri den herefter fra springform, ved at køre en kniv rundt i kanten.
- Smelt lidt mørk chokolade. Jeg puttede chokoladen i en plasticpose og lunede den få sekunder i mikroovnen. Klip et lille hul i plasticposen og lav små chokoladestriber over kagen. Drys straks hasselnøddeflager/mandelflager.
- Nydes til en kop kaffe gerne med lidt flødeskum eller vaniljeis til
Noter
Du kan bruge en mindre form og få en lidt højere kage (men så vil du skulle forlænge bagetiden lidt)
Kagen kan også bages som små hasselnøddetærter i linseforme. Reducér bagetiden i så fald Du kan bruge fintblendede mandler eller andre nødder til kagen.Hasselnøddekagen kan laves dagen før. Opbevar den tildækket i plasticpose. Kagen er fryseegnet.
Nøddetærte med blendede hasselnødder – uhm en sprød og lækker dessertkage.
Vildt så hurtigt man kan bage sådan en lækker kage!
Du skal være “vaks ved havelågen”, for pludselig har kagen fået lidt for længe. Hold godt øje, så kagen ikke bliver tør.
Min form målte 25 cm, men du kan sagtens bruge en mindre form og få en lidt højere kage. Tilpas bagetiden i så fald.
Jeg elsker bare nøddetærter og denne med blendede hasselnødder smagte bare godt. En mandeltærte står også højt på min to-do.
Jeg var totalt vild med denne mandelkage med karamel. Jeg tænker at en mandelvariant af denne også skal prøves.
Hasselnøddemelet købte jeg i en pose. Det var nemt, når det var færdigblendet. Du kan sagtens også bare blende hasselnødder i en minihakker, med skal und alles.
Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med denne opskrift.
Faktisk er det både en nem og billig nøddetærte at lave som dessert. Det er nemlig ikke mange nødder du skal bruge.
Alligevel bliver der dessert til ca. 8 personer. Den vil være et scoop med is eller flødeskum til og gerne friske bær også.
Jeg fandt på at lave chokolademønstret i striber, men bare pynt den som du synes.
Det er smart at lune chokolade i en plasticpose i mikrovnen og så bare sprøjte det ud, ved at klippe et lille hul i posen.
Hasselnøddekagen kan også laves med som mandeltærte med blendede mandler. Få opskrift på mandelkage med mandel remonce her.
Spring du bare på denne lækre kage. Den er super nem og SÅ lækker! Jeg elsker bare nemme kager, der både smager godt og ser fornemme ud. Win-win 🙂
Hvis du er vild med nøddetærter eller toscakager, som de også kaldes, så kan du se mange flere lækre opskrifter her
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
