Oksemørbrad – helstegt i ovn. Uhm. I dag får du opskriften på en lækker fornem menu. Mør og smagfuld oksemørbrad og cremede flødekartofler.Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskrift

Så er der mormormad på menuen igen, denne gang i luksus-klassen. Oh la la en lækker vindermenu!

Vi spiste den for et par uger siden og indrømmet.

Det er FØRSTE gang i mit madliv at jeg har prøvet at tilberede en oksemørbrad og sikke en succes. Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskrift

Oksemørbraden blev meget vellykket. SÅ god, mør og lækker.

De cremede flødekartofler, jeg lavede til, blev faktisk også nogle af de allermest vellykkede flødekartofler jeg nogensinde har lavet. Opskriften på de lækre flødekartofler kan du finde lige her

Rimeligt perfekt at flødekartoflerne klappede, når nu de skulle matche så fornemt et stykke kød.

Det var en fornem menu. En perfekt servering, når der skal lidt ekstra godt på middagsbordet.

Måske til nytårsaften eller én dag I skal fejre fødselsdag eller invitere søde gæster?

En fornem menu i luksusklassen.Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskrift

Er du bare på jagt efter opskriften på den lækre helstegte oksemørbrad, så får du den da lige her:

Oksemørbrad i ovn – helstegt. Få en nem lækker opskrift her

Oksemørbrad helstegt i ovn. Nem opskrift
Mør og lækker oksemørbrad - helstegt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Oksemørbrad helstegt - i ovn. Nem opskrift
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad. Min oksemørbrad vejede 1,5 kg
  • Smør til stegning
  • 3 løg skåret i kvarte
  • Salt/friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden for hinder og krydr den godt på begge sider med salt og friskkværnet peber. Svits oksemørbraden i smør på en varm pande. Den skal brunes på alle sider
    Oksemørbrad - helstegt i ovnen. Nem opskrift
  • Steg herefter oksemørbraden i ovnen 30 minutter ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) eller til en kernetemperatur på 55-58 grader grader, afhængigt af hvor rosa du ønsker din steg. Se note. Brug pande/bradepande ell. ildfast fad
    Oksemørbrad - helstegt i ovnen. Nem opskrift
  • Lad stegen hvile 15 minutter før servering kun let tildækket med stanniol. Si stegeskyen og jævn den, tilsat lidt kulør. Lad løgene stege videre i ovnen et kvarters tid, så de kan blive bagte og lækre.
  • Stegen er nu færdighvilet og skæres i tynde skiver.
    Oksemørbrad - helstegt i ovnen. Nem opskrift
  • Dampkog bønnerne i 5 minutter i mikrobølgeovnen i en skål med låg med 1 spsk. vand på bunden og et saltdrys.
    Grønne bønner
  • Servér oksemørbraden med flødekartofler og de grønne bønner
    Oksemørbrad og flødekartofler med ost

Noter

Kernetemperatur for oksemørbrad:
Rød/rosa: 50-53 grader. Medium/rosa: 54-57 grader. · Gennemstegt: 58-62 grader.
Servér gerne cremede flødekartofler og en god bønnesalat til.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En super mør og meget lækker mørbrad af oksekød helstegt i fad- en fornem spise!

Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskriftGå på jagt i supermarkedernes kølediske – eller hos slagteren.

Du kan især være heldig hvis du køber din oksemørbrad i januar, her kan du nemlig høste særligt gode tilbud.

Butikkerne har mange oksemørbrad på lager, de ikke fik solgt til nytårsaften, så her er det med at være vaks ved havelågen 🙂Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskrift

Jeg skal helt sikkert på jagt til januar igen og her gælder det om at have lavet plads i fryseren derhjemme – bare lige et protip fra mig til dig 🙂Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskrift

Så er vindermenuen klar til servering – helstegt oksemørbrad med cremede flødekartofler.

Gæstemad i luksusklassen og den perfekte servering til nytår.Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskriftDet er ikke sidste gang jeg tilbereder helstegt oksemørbrad. Halløj en lækkerbisken! 🙂

Næste gang vil jeg give den 2-3 minutter kortere tilberedningstid, så stegen kan blive lidt mere rosa i midten.

Stegen var dog superlækker og mør så vi var ganske godt tilfredse og der er absolut ingen anmærkninger der.Brug gerne stegetermometer.

Kernetemperatur for oksemørbrad:

Rød/rosa: 50-53 grader. Medium/rosa: 54-57 grader. · Gennemstegt: 58-62 grader. Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskrift

Stegen, den brune sovs og især flødekartoflerne blev rost til skyerne af min familie og teenagerne ikke mindst.

Min søn har været noget frustreret over at moren ikke har kunnet lave flødekartofler lige så godt som dem man få på restauranter. Hvorfor smager de ikke som dem, man kan få til buffetter og til fester f.eks.?

Han kiggede nu imponeret på mig, da jeg serverede de lækre flødekartofler til dagens ret. “Yes mor, nu sidder den lige i skabet!”

Jeg scorede gode points i dag, som madmor, kan du tro.  🙂Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskriftVil du prøve at se julelys i øjnene på din familie, så prøv at tilsætte 1 liter fløde til flødekartoflerne næste gang. 😉

Find opskriften på de lækre flødekartofler her – måske de også skal serveres til din lækre helstegte oksemørbrad?
Flødekartofler den bedste opskrift med ost
Cremede flødekartofler med ost og fløde
Se opskriften her
Oksemørbrad og flødekartofler med ost

Vi spiste grønne bønner til. Bønner er bare perfekte at servere til oksekød. Enten bare kogte grønne bønner, bønnesalat eller bønner i baconsvøb

1.

Bønnesalat med grønne bønner og tomat
En nem og enkel bønnesalat med tomat og sennepsdressing
Se opskriften her
Bønnesalat med grønne bønner og tomat

2.

Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Se opskriften her
Bønnesalat med rødløg, tomater & vinaigrette

3.

Grønne bønner med bacon - lækkert tilbehør
Bønner i baconsvøb - det lækreste tilbehør
Se opskriften her
Grønne bønner med bacon - lækkert tilbehør

Retten vil være et hit en dag det skal være ekstra fornemt. Måske I har noget I gerne vil fejre på matriklen, eller måske du bare synes din familie fortjener et ekstra godt stykke kød i weekenden.

Tjek også denne opskrift på oksefilet eller denne ribeye stegt som hel steg. Disse Cote du boeuf er også fornemme udskæringer.

God fornøjelse med din helstegte oksemørbrad.
Oksemørbrad helstegt i ovn - nem opskrift

Få andre opskrifter på lækre oksestege her:

1.

Roastbeef i gryde med perleløg og flødesovs
Roastbeef - med perleløg og flødesauce - mør og lækker
Se opskriften her

2.

Roastbeef i airfryer opskrift - saftig lækker
Mør lækker saftig oksesteg tilberedt i airfryeren
Se opskriften her
Roastbeef i airfryer opskrift - saftig lækker

3.

Culottesteg på grill - grillet okseculotte
En skøn og lækker grillet culottesteg på gasgrill
Se opskriften her
Grillet culotte på gasgrill - krydret, mør og lækker

4.

Intervalstegt culotte opskrift på mør kalveculotte
Prøv at intervalstege din culottesteg. Kødet bliver mørt og lækkert
Se opskriften her
Intervalstegt kalveculotte med hvidløg

5.

Marineret okseculotte i ovn - mør culottesteg
En lækker mør okseculotte serveret med tilbehør
Se opskriften her

6.

Oksefilet i ovn - saftig med fedtkant
Marmoreret oksefilet - nemt lavet i ovnen
Se opskriften her
Oksefilet i ovn - saftig med fedtkant

7.

Ribeye steg i ovn - steaks stegt som hel steg
Mør ribeye stegt som hel steg
Se opskriften her
Rib eye steg - opskrift på steaks som hel steg

8.

Cote de Boeuf - fornem steak af oksehøjreb
Cote de Boeuf - steak af oksehøjreb på grillen
Se opskriften her
Cote de boeuf - fornem steak af oksehøjreb