Krydderkage med æbler. Uhm her får du opskriften på den populære ølkage i en version med æbler. En saftig og lækker krydderkage.
Er du også vild med ølkage, du ved kageklassikeren med krydderi?
Glæd dig. I dag venter der dig nemlig opskriften på en lækker variant, der om muligt gør ølkagen endnu lækrere.
Hvad har jeg mon så fundet på at tilsætte? Måske du allerede har gættet det?
Jep – det er æbler. 🙂
Ideen fik jeg, fordi jeg jo i stor stil bager æblekager med kanel, når det er æblesæson. Du kan få en smagsprøve på nogle af alle kanel-æblekagerne ved at klikke her.
Hvorfor ikke prøve at putte æbler i den populære ølkage i en version som krydderkage med æbler tænkte jeg?
Hvo intet vover, intet vinder…
Wow – jeg kan lige så godt skynde mig at afsløre for dig, at det var en kæmpe succes! Wow hvor den smagte den ølkage med æble!
Hvis du studser lidt over “øl” så fortvivl ej, for det er såmænd bare en sød hvidtøl der er tale om. En hvidtøl er helt perfekt til en sød krydderkage.
Vi havde den gode krydderkage med æbler med til Hjørring i weekenden, hvor vi nød kagen sammen med vores store børn.
Den var et kæmpe hit – selvfølgelig serveret med koldt smør. En ægte ølkage, skal nemlig serveres med smør 🙂
Dagens ølkagen dryssede jeg med grofthakkede mandler, for mandler klæder altså bare æblekager godt. De pynter nu også ret så fint? Opskriften på den lækre krydderkage med æble er rigtig god og du får den lige her:
Krydderkage med æbler – nem æble ølkage. Få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 400 gram brun farin du kan nøjes med 300 brun farin
- 500 gram mel
- 1 tsk. natron
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk nellike
- 1 tsk allehånde
- 1 flaske hvidtøl.
- 3 æbler (revet). Kan udelades eller erstattes med f.eks. pærer
- Tilbehør: Smør
- 1 håndfuld mandler Grofthakkede (kan udelades)
- evt. rosiner
Sådan gør du
- Alle de tørre ingredienser blandes sammen.
- Hvidtøl røres i. Rør, til der ikke er flere klumper i. Riv æblerne og tilsæt evt. sammen med lidt rosiner.
- Fyld dejen i en franskbrøds/rugbrødsform beklædt med bagepapir. Hak evt. mandler groft og drys dem på toppen. Kan bages i en lille bradepande også. Tilpas bagetiden.
- Kagen skal bage længe i ovnen. Minimum time ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) nederst i ovnen. Prik i kagen med en strikkepind undervejs og læg evt. et stykke stanniol over, hvis du synes den bliver for mørk.
- Lad kagen afkøle, for den serveres med koldt smør. Kagen kan holde sig frisk i 4-5 dage, hvis du opbevarer den tildækket. Kagen er også fryseegnet.
Noter
Æbler kan udelades i kagen eller erstattes med anden frugt f.eks. blommer eller pærer. Tilsæt evt. rosiner
Kan også bages som ølkage muffins - få opskrift herKrydderkage med hvidtøl og æbler – en lækker saftig variant af den populære ølkage
Æblerne giver saftighed til kagen og gør også, at kagen holder sig frisk i dagevis, uden at tørre ud. Har du ikke prøvet en ølkage før, vil du måske være lidt skeptisk både overfor ordet “øl” i kagen og måske også over at smøre kagen med smør?
Bare rolig – kagen smager slet ikke af øl. Kagedejen kan du røre på få minutter og den er helt uden æg. Nemmere bliver det ikke.
Ølkagen kan fint spises uden smør, men den smager nu altså meget bedre med et smørlag. Faktisk er smør helt genialt på en krydderkage.
Der er en første gang for alting. Jeg kan kun anbefale dig at prøve ølkagen med et smørlag. Måske du skulle springe lige på og prøve den saftige krydderkage med æbler?
En ølkage er en meget anderledes kage, hvilket du også vil kunne se i opskriften. Der er ikke æg i opskriften og heller intet smør. Måske det er derfor den smager så godt med smør? 🙂
Måske kan man sige, at ølkagen i virkeligheden er en mellemting mellem et brød og en kage?
Sundere tror jeg – desværre – ikke den er, for der er jo faktisk rigtigt meget brun farin i.
Skøn kage, der holder sig frisk i dagevis, uden at tørre ud. Du kan sagtens tilsætte rosiner til kagen, hvis du er til rosiner i bagværk?
Her i huset er det efterhånden blevet en tradition, at servere ølkagen til julefrokoster i familien.
Vi spiser den efter vi har spillet pakkespil og både min mor og begge mine søstre er komplet vilde med den – ligesom jeg. Måske vi har en ølkage-svaghed i generne? Kan vi mon ikke sige, at vi er lovligt undskyldt så? 🙂
Kagen vil også være perfekt at tage med som værtinde-kagegave og den vil også være fin at servere som en lidt sundere kage for dine kolleger måske?
Tro mig – jeg har endnu ikke oplevet nogle der ikke stor-elskede ølkagen, så spring du roligt på opskriften. Du bliver populær med garanti 🙂
På bloggens Facebook-side er der lige nu gætterier i gang om hvilken ingrediens jeg mon har puttet i ølkagen. Dejligt når I gætter med. 🙂
Prøv også disse ølkage muffins – de er super gode. Du kunne også prøve denne lækre julekage med tranebærsyltetøj?
Se bloggens andre opskrifter på ølkage og krydderkager her:
1.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Testet på mine kage-glade kollegaer… en fik mulmlet noget, der lød som “end opkrift” efterfulgt af nogle brumlyder fra resten af slænget.
Hej Gitte. Jeg har tidl kommenteret på ølkagen. Jeg har puttet ca 100gr usødet æblegrød i. 1 håndfuld rosiner.ds tranebær. Tørrede finthakket abrikoser, dadler figner.og en stor håndfuld grofthakkede valdnødder. Det er utroligt at kagen kan bære det. Bager den dog i en braddepande ikke ovnens men en mindre. Det smager fantastisk.