Jordbærsmørcreme – her får du en god nem opskrift på smørcreme med jordbær til kager og cupcakes.
Her lige et lækkert sommertip til dig om en sød, blød og lækker smørcreme med smag og farve fra jordbær.
En fin lyserød jordbærsmørcreme, du kan bruge til lagkager, cookies eller småkager, ja kager af forskellig slags. 
Jeg lavede cremen med nogle få jordbær, der alligevel skulle bruges. Tænk at man kan trylle så lækker en jordbærsmørcreme med så få ingredienser. Smør, flormelis, vanilje og jordbær. Voila!
Smørcremen har en fin og mild jordbærsmag.
Jordbærrene giver smørcremen den flotteste røde farve. Skønt med en smørcreme, der får en naturlig farve, bare fra bær. Genialt! Helt uden farvestof.
Både friske og frosne bær kan bruges.
Jeg elsker at eksperimentere med smørcreme til kager. Nederst i dette indlæg, kan du finde flere opskrifter på smørcreme i andre smagsvarianter.
Allerførst så får du her den nemme opskrift.
Jordbærsmørcreme til kager – nem opskrift
Ingredienser
- 75 gram smør blødt
- 125 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 40 gram jordbær ca. 4-5 jordbær. Frosne kan også bruges
Sådan gør du
- Skyl og nip jordbærrene. Riv dem på et rivejern eller mos dem med en gaffel, til du har en fin puré. Blend dem evt. hvis du vil undgå de små kerner i din smørcreme.
- Pisk det bløde smør lyst og luftigt i et par minutter. Tilsæt vaniljesukker og herefter flormelis lidt af gangen, til du har en hvid luftig smørcreme.
- Pisk nu 1 tsk jordbærpuré i af gangen, til cremen har en fin smag, farve og luftig konsistens. Smag til undervejs. Er cremen blevet for tynd, så tilsæt evt. ekstra flormelis.
Noter
Smørcreme med jordbær – sød, sommerlig og smelter på tungen.
Det bliver en lille portion, med smørcreme nok til ca. 8 cupcakes eller muffins. Du kan også bruge cremen som fyld i cookie sandwich a la disse, i florentiner eller som fyld i en lille kage.
Hvor lang tid kan jordbærsmørcremen holde sig?
Smørcreme lavet med jordbær kan holde sig i ca. minimum 3-4 dage i køleskab i en lukket beholder. Tag den ud lidt før du skal bruge den, så den kan blive blød og nem at smøre eller sprøjte ud.
Skal din smørcreme holde sig længere tid, så kan du koge puréen først. Smørcremen skal dog stadig opbevares på køl.
Du kan også fryse jordbærsmørcreme. Den holder sig ca. 1-2 måneder i fryseren. Optø langsomt i køleskab og pisk den op igen før brug, så den bliver luftig og fin igen.
Tips og variationer til opskriften på jordbærsmørcreme:
- Du kan si eller blende jordbærpuréen, hvis du vil undgå kerner.
- Brug hindbær, blåbær eller brombær i stedet, eller du kan bruge en blandet bærcoulis. En hindbærcoulis er også god at bruge.
- Tilsæt evt. lidt citronsaft, hvis du vil have en mere frisk og syrlig smag.
- Vil du have en mere kraftig rød farve, kan du supplere med lidt rød frugtfarve.
- Hvis du tilsætter lidt flødeost til smørcremen, kan du lave “cream cheese frosting” med jordbær.
Hvordan kan man bruge jordbærsmørcremen?
Du kan bruge smørcremen, til kager hvor du ellers ville bruge smørcreme. Cupcakes, lagkage, som fyld til cookies eller småkager. Du kan også bruge den som fyld i macarons eller roulader.
Den må du prøve. Den creme er bare så sød og fin og jeg er helt vild med farven – og smagen.
Jeg brugte jordbærsmørcremen til nogle lækre cookies. Opskriften får du snarest.
Rigtig god fornøjelse med smørcremen. Måske du også lige har nogle jordbær til overs?
En skøn smørcreme med jordbær sommersmag. Prøv også denne moccacreme med kaffesmag – uhm.
Få flere opskrifter på smørcreme her:
1.

2.

3.

4.

5.

6. wprm-recipe-roundup-item id=”35615″]
7.

Lækker, blød, luftig og smagfuld smørcreme🤩