Appelsinkage. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig lækker svampet kage med appelsin.

Glæd dig. I dag får du opskriften på den lækreste appelsinkage. En svampet og saftig kage med appelsin, der er rigtig nem at lave.
Appelsinkagen er syrlig og sød på den helt perfekte måde, helt som en citronmåne er det. Faktisk kan du sagtens erstatte appelsiner med citroner, i denne kage. Begge kager er SÅ lækre.
Kagen vil være god at servere på alle årstider.
Heldigvis er appelsiner nemme og billige at købe hele året rundt. Det er vores held, når vi skal bage denne kage.:-)
Kagen har en fin påskegul farve, så lav den også gerne som påskekage måske med små påskeæg på toppen?
Den er også rigtig god som julekage. Prøv den med marcipan og chokoladestykker i – uhm <3.
Du kan sagtens eksperimentere med appelsinkagen. Bare spring på.
Opskriften på appelsinkagen er rigtig nem og du får den lige her:
Appelsinkage – få opskriften på en nem kage med appelsin hér

Ingredienser
- 200 gram smør blødt
- 200 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 appelsiner (saft og skal) kan erstattes af citroner
- 1 knivspids salt
Glasur:
- ½-1 appelsin (helst øko.) saften og evt. revet appelsinskal. Kan erstattes med vand
- flormelis mængden afhænger af formen/størrelsen på din kage
Drys:
- revet chokolade
- eller revet appelsinskal
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et af gangen.

- Pres 2 af appelsinerne. Bruger du øko.appelsiner, så riv gerne skallen og gem til pynt eller put det i kagen

- Bland hvedemelet med bagepulver og salt og vend det i skiftesvis sammen med appelsinsaften og evt. revet appelsinskal
- Smør et tærtefad eller en sandkageform og hæld dejen heri. Jeg brugte et tærtefad der var ca. 26 cm i diameter og 4-5 cm. højt

- Bag kagen nederst i ovnen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt

- Pres saften fra appelsin nr. 3 og dryp saften over kagen, straks den er kommet ud af ovnen.

- Pres saften fra ½-1 appelsin nr. 4 og rør flormelis i appelsinsaften, til glasuren tykner.

- Pynt kagen med glasur, når den er helt afkølet. Rør flormelis med appelsinsaft. Mængden af flormelis du skal bruge, afhænger af om du bager kagen i tærteform/sandkageform.

- Pynt gerne glasuren med revet appelsinskal, hvis du bruger øko. appelsiner, hvis ikke, kan du, som jeg, pynte med revet chokolade, krymmel eller hvad du nu ellers kan finde på?

Noter
Kan f.eks. pyntes med påskeæg til påske.
En appelsinkage er lækker med marcipan og chokolade.
En lækker og svampet kage med appelsin – dejlig frisk i smagen. Sandkage med appelsin
Du kan tro, at kagen smager godt og den dufter dejligt af appelsin.
Kagen er svampet og lækker og den har en fin og helt perfekt appelsinsmag.
En skøn sandkage med appelsinsmag. Uhm. Saftig og god og også hit, hvis du laver den som muffins. Beregn bare lidt kortere bagetid.
Jeg brugte appelsinglasur til kagen. Glasur rørt med al saften fra 1 appelsin og det var en helt perfekt mængde.
Appelsinglasur er SÅ lækker en glasur, hvis man spørger mig.
Prøv den også på andre kager, måske en chokoladekage, sandkage eller vandbakkelse måske?
Haps en lækker sandkage med appelsin. Svampet og lækker. <3
En skøn kage, som vi nød i påskeferien i sommerhuset, da vores gode venner kom på besøg.
En perfekt dag og en helt perfekt kage til dagen.
Kagen kan også laves med citron. Hvis du er vild med citronkager, så prøv også at tjekke denne opskrift ud.
Prøv også at tilsætte marcipan til kagen. En mazarinkage med appelsin er nemlig også rigtig god.
Indrømmet. Det havde jo været helt perfekt, at pynte kagen med lidt påskeæg, i anledningen af påske.
Ærgerligt også, måtte vi nøjes med de forhåndenværende ressourcer i sommerhuset. Det blev til lidt revet chokolade på toppen, og det var også rigtigt fint. 🙂
Brug du gerne øko.-appelsiner til kagen, for så kan du nemlig bruge appelsinskallen også.
Appelsinskal vil være fint både som pynt og i kagedejen også.
God fornøjelse med appelsinkagen. Jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig 🙂
En appelsinkage kan også bages med olie i dejen. Prøv denne opskrift på appelsinkage med mandler her.
Få flere gode opskrifter på kager med appelsin her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

11.







Har netop taget denne ud af ovnen og den dufter herligt! Har freestylet lidt og også tilsat lidt kokos og mandelmel. Spændt på om det bliver godt!
Mega god appelsinkage, dejlig svampet. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har bagt denne kage.
Du har glemt at skrive, hvornår salten skal i 😉
Men meget lækker kage, som jeg har bagt et par gange nu – tak for opskriften.
Hejsa. Jeg har ved er tilfælde fundet din blog og synes den er rigtig god.
I disse coronatider, hvor vi dels ikke kan handle så meget (jeg er bosiddende i Spanien, hvor vi har udgansforbud) og dels ikke bevæger os så meget, kunne jeg godt tænke mig at vide, om kagen kan bages med mindre mængde smør. I flere af diine kager bruger du kun 50g og det synes jeg er fantastisk… smør og sukker er jo kun til sidebenene og den dårlige samvittighed.
Venligst
Karina
Sikke en dejlig kage 🙂
Jeg ligger inde med 5 store flotte appelsiner, så det vil da være en perfekt kage at bage her i weekenden 🙂
Ønsker dig en dejlig weekend og tak for opskriften 🙂