Kagecreme. I dag får du en god opskrift på en lækker kagecreme med flødeskum, perfekt til lagkage eller fastelavnsboller. En nem konditorcreme, du også kan bruge til andre kager.
Vaniljecremen er med fløde og du kan også bruge den i jordbærkager, lagkage, walesboller, medaljer eller andre kager, som du gerne vil fylde med en creme der er ekstra cremet og luftig.
Det er en nem og lækker hjemmelavet kagecreme med flødeskum jeg har blandet og halløj hvor er den bare et hit!
Er det svært at lave sin egen kagecreme? Nej slet ikke
Faktisk tager det ikke mange minutter at koge sin egen creme. En hjemmelavet kagecreme smager SÅ meget bedre end en færdigkøbt.
Har du én gang prøvet at lave en hjemmelavet kagecreme, så tror jeg du vælge en hjemmelavet fremover.
Du kan selvfølgelig også sagtens bare røre en kagecreme af et brev cremepulver og så blande med flødeskum. Du bestemmer 🙂
Tricket ved at vende vaniljecremen med flødeskum er, at konsistensen bliver ekstra luftig, fløjlsblød og cremet.
Smagen bliver også meget bedre synes jeg, vaniljesmagen bliver mere diskret og det klæder mange kager godt synes jeg.
Jeg har også prøvet den gode creme i en portion vandbakkelser – vi lavede som nemme, hurtige fastelavnsboller.
Mit næste kagebageprojekt er hjemmelavede medaljer og her glæder jeg mig også til at bruge kagecremen med fløde. Opskriften på medaljerne skal du nok få 🙂Kagecremen smager skønt som den er. Vil du lave en ekstra luksus-variant, så kunne du bruge en rigtig vaniljestang. Cremen er dog også rigtig fin bare med vaniljesukker.
Opskriften på den gode vaniljecreme i luksus-klassen får du lige her
Kagecreme med fløde – få en god lækker opskrift på vaniljecreme med flødeskum her
Ingredienser
- 2½ dl mælk
- 1½ spsk maizenamel eller kartoffelmel
- 40 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 1 æg
- 1 dl piskefløde
Sådan gør du
- Hæld 2 dl mælk i en gryde og kog den langsomt op under omrøring
- Rør maizenamel ud i ½ dl mælk
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker og rør maizena/mælkeblandingen heri
- Hæld ægge/maizenablandingen i den kogende mælk i en tynd stråle imens du pisker godt. Rør vaniljecremen godt, til den tykner. Sænk temperaturen og rør konstant, da cremen nemt brænder på. Stil cremen til afkøling.
- Pisk flødeskum og vend det i den helt kolde vaniljecreme
- Vend vaniljeflødescremen til den er lind og uden klumper. Stil den til afkøling til den skal bruges.
Noter
Kagecremen skal være HELT kold, før du blander den med fløden
Prøv en nem konditorcreme: en cremet, luftig og lækker flødecreme med vanilje – nem og hurtig at lave:
Det er denne vaniljecreme jeg har rørt op med flødeskum.
Cremen brugte jeg til en af bloggens populære jordbærkager, som jeg bare lavede ovenpå en færdigkøbt mazarinbund og pyntede med jordbær på toppen.
Den nemmeste jordbærkage i verden og halløj hvor den smagte godt!
Den kagecreme må du prøve. Du kan tro den er et hit i rigtigt mange lækre kager.
Jeg glæder mig til at prøve cremen i en portion lækre fastelavnsboller eller de lækre medaljer.
Hjemmelavede kager og hjemmelavet kagecreme er bare bedst.
konditorcremen har jeg også brugt i denne overdådige Othellolagkage
God fornøjelse med flødecremen til dig.
Hej Gitte
Jeg skal lave en kage til mit barnebarns dåb – jeg har fået bageren til at bage to store fragilitebunde. Jeg er i tvivl om mængden af hjemmelavet flødecreme.
Bundene er på størrelse med en “bager-bageplade” – der kommer 75 hvoraf 15-20 er børn.
Jeg tænker at lave en blåbærkompot og lægge den i bunden – derefter flødecremen og til sidst friske bær som pynt
Mvh
Marianne
Hejsa. Tror du jeg ville kunne samle lagkagen med denne kagecreme dagen inden, uden at bundene bliver våde og kedelige? 🙂
Mvh Kamilla