Kalkungryde med ris og champignon er en dejlig gryderet, du kan lave på ingen tid.
Jeg har brugt kalkunbryst til denne ret, men den er også lækker med f.eks. kylling eller svinemørbrad.
En rigtig god grundopskrift på en dejlig gryderet med timian, fløde og ost i sovsen.
Kalkun bliver hurtigt gennemstegt, så faktisk så kan du lave denne kalkungryde på under ½ time.
Nem lækker aftensmad til hele familien og hvis du er heldig, har I mad nok til 2 dage.
Køleskabet bød på et kalkunbryst købt på tilbud. Nogle gange kan man godt være heldig.:-)
Kalkunbryst er kødfyldt og indeholder intet fedtstof, så det svinder ikke under tilberedningen.
Man kan bruge kalkunbryst til mange lækre retter. F.eks. kalkungryde med porre og bacon i stegeso. eller du kan stege et helt kalkunbryst f.eks. i stegeso.
Du kan også bruge det i en sammenkogt ret som denne. Få flere opskrifter med kalkunbryst nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kalkungryde med ris og champignon – opskrift

Ingredienser
- Smør/olie til stegning
- 3 hønsebouillonterninger eller brug hjemmelavet hønsefond
- 2-3 løg finthakkede. Rødløg kan bruges
- 3 fed hvidløg friskpressede. Kan udelades
- 1 kalkunbryst mit vejede 1 kg (kyllingebryst, svinekød i tern eller svinemørbrad kan også bruges.
- 3-400 gram champignon eller 2 glas incl. væde. Champignon kan udelades
- 2 spsk tørret timian eller frisk Smag til. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter f.eks. estragon
- 1 spsk tørret oregano eller frisk kan udelades eller erstattes med andre krydderurter smag til.
- Salt/peber smag til
- ¾-1 liter kogende vand du kan nøjes med mindre vand. Afhænger af hvor meget sovs du vil have
- ¼ liter fløde gerne madlavningsfløde eller fløde light
- 1-200 gram revet ost f.eks. mozzarella eller en god Danbo med smag. Osten kan udelades
- Jævning meljævning eller Maizena jævning
- Tilbehør: Ris, ovnkartofler eller pasta og grønne ærter
Sådan gør du
- Hak løgene fint og svits i smør/olie sammen med hvidløg. Svits bouillonterningerne med
- Rens champignon og skær dem i skiver. Svits dem med. Bruger du champignon fra glas, så svits dem med.
- Skær eller klip kalkunbrystet i små tern og svits kødet med, til det skifter farve. Krydr godt med oregano, timian, salt og peber.
- Hæld kogende vand ved.. Lad nu retten simre under låg ca. 10-15 minutter ved svag varme.
- Hæl fløde og osten ved og kog op. Rør jævning i, til passende konsistens.
- Smag til evt. med ekstra salt, peber, oregano, timian.
- Servér retten med ris eller pasta til
Noter
Friske krydderurter kan også bruges, f.eks. estragon
FryseegnetEn nem lækker gryderet med kalkunbryst – kan også laves med kylling eller f.eks. svinemørbrad
Skøn ret, der er lækker både med ris og pasta til.
Flødesovsen med ost og timian er også god at bruge i andre retter. Prøv at lave den f.eks. kylling i tern, svinemørbrad eller måske som sovs til til koteletter i fad?

Det geniale ved at bruge kalkunbryst og kyllingebryst er, at fjerkræ er hurtigt at tilberede. Det er ikke mange gryderetter du kan lave på ½ time. Denne er én af dem.
Det er langt billigere at købe et helt kalkunbryst fremfor at købe det i tern. Det tager ingen tid at klippe/skære det i tern.
I mine gemmer har jeg en GAMMEL opskriftbog, med udklip, fraklip, håndskrevne opskrifter.
Det er her kalkungryde opskriften gemmer sig. Det er den opskrift jeg har eksperimenteret med i dagens indlæg.
Opskriften er fra forrige århundrede (ja det stemmer!) og den har fulgt mig og min familie i årevis. Retten er blevet en familie favorit.
En stor anbefaling fra mig til dig. Den må du prøve!
Det er en virkelig lækker ret, den kalkunret.
Imens kalkungryden simrede, kogte jeg ris til. Jeg koger altid først vand i elkedlen. Det går hurtigere og så man kan spare på strømmen.
Vi spiser næsten altid kun brune ris. De smager og mætter bedre og er også sundere, da de indeholder flere fibre.
Det anbefales at skylle risene, før du koger dem.
Servér f.eks. ærter eller dampet broccoli til retten. Nem og lækker aftensmad og hvis du er heldig, så har I mad nok til 2 dage.
Hvis du er vild med retter med kalkun, så prøv også denne opskrift på kalkungryde med paprika, fløde og tomat.
Denne med kalkun gryderet med ananas, peberfrugt og kokosmælk er også rigtig god.
Rigtig god fornøjelse med kalkungryden med ris. Jeg er sikker på at den også vil blive en favorit hjemme hos jer.
Få flere opskrifter med kalkun her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Du har ikke haft gang i stegesoen i dag, men det har jeg! Dine gode inspirationsmiddage lavet i stegeso inspirerede mig, så mens jeg arbejdede i haven – arbejde som i hive ukrudt op – tilberedte stegesoen en dejlig middag med lam, løg, gulerødder, hvidløg, rødvin og bouillon. Så der blev kogt ris og lynstegt de grøntsager skuffen indholdt. Det gode snask der var efter kødet var taget op, blev blended til dejlig sauce og hjemmebagt grovflutes – herlig middag. Nu hviler det trætte legeme så med den sidste sjat rødvin.
God aften til dig og dine…….