Kanelsmåkager. Uhm her får du opskriften på nemme sprøde småkager med kanel.
Kanelsmåkager – sprøde og lækre småkager med kanelsmag. Hvis du er fan af nemme småkager med krydderi, så kig med her.
I dag får du nemlig opskriften på nemme og lækre kanelsmåkager, der klar på under ½ time.
Dejen er hurtig at røre sammen og kagerne smager skønt. Helt perfekte med en god “julet” smag af brun farin, sirup og kanel.
Småkagerne er perfekte som julesmåkager, men de vil også være et hit resten af året. De bliver knasende sprøde og her i familien er vi bare vilde med dem. Orker du ikke rigtigt besværlige julekager, så vil disse være de helt rette for dig.
Kagerne skal nemlig hverken rulles eller skæres ud. Dejen behøver heller ikke komme på køl i en evighed først. Måske du også, som jeg, har svært ved at vente på det?
Kanelsmåkagerne kan nemt og impulsivt fremtrylles, måske en eftermiddag hvor I kommer kolde og lækkersultne hjem?
Børnene vil elske at være med til at trille, uden tvivl 🙂Opskriften på kanelsmåkagerne er rigtig nem og du får den lige her:
Kanelsmåkager – få en god opskrift på nemme småkager hér
Ingredienser
- 40 gram smør smeltet
- 150 gram brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 2-3 spsk sirup både lys og mørk kan bruges. Kan erstattes med honning
- 1 æg
- 175 gram mel
- 2 tsk kanel
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk natron
Sådan gør du
- Smelt smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
- Rør smørret med brun farin og vaniljesukker. Rør ægget i.
- Bland hvedemel med kanel, natron og bagepulver og rør det i dejen. Saml dejen med sirup. Tilsæt 1 spsk af gangen. Dejen kan fint røres bare med ske eller du kan ælte med hænderne.
- Tril små kugler og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være 25 kager pr. bageplade
- Tryk kagerne flade med en gaffel
- Bag kagerne ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til dem, når der er gået 8 minutters bagetid. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
Noter
Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse, de vil kunne holde sig 2-3 uger.
De nemme småkager med kanel kaldes også gaffelkager, se her hvorfor:
Måske du har hørt om gaffelsmåkager. Småkagerne, hvor dejkuglen mases flad med en gaffel, kaldes gaffelkager. De er så nemme at lave og findes i mange forskellige varianter.
Nogle gaffelsmåkager bevarer “gaffelmønstret” men det gjorde mine nu ikke.
Gaflen hjalp dog med at trykke kagerne flade og det var godt, for så bliver kagerne nemlig lettere sprøde indeni.
Vi nød en lille skål kanelsmåkager til eftermiddagskaffen. De smager altså bare knasende godt.
Sprøde småkager med et julestrejf, men en fin krydret smag, der også fint vil kunne gå an resten af året.
Duften der breder sig i huset, når kagerne er i ovnen, er himmelsk! Uhm hvor er jeg bare vild med småkager med kanel!
Disse kanelsmåkager er lækre og rimeligt fedtfattige er de også. Der er kun 40 gram smør i til 50 småkager, så kaloriebomber er de heller ikke, selvom de indeholde rimeligt meget sukker.
Skynd dig at springe på en portion. Jeg er sikker på, at kagerne også vil blive et hit hjemme hos jer. 🙂
Hvis du er vild med kanel i småkager, så prøv også disse havreflager med kanel. Uhm de er også gode!
Få flere gode nemme opskrifter på småkager med kanel her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Min dej bliver meget klistret. Nogen ide om, hvad jeg gør forkert? 😑
De er mega lækre, tilføjede 0,5 tak nellike og 1 tak kardemomme, de blev mega lækre❤️❤️
De er så nemme og lækre glæde mig til også at prøve med lakrids tusinde tak
De er SÅ lækre. Smager lige som bastogne-kiks. Sprøde, luftige og lækre og så er det en super nem opskrift.
Min nye yndlingssmåkage.
Hej. Mine blev helt flade som en brunkager nærmest ? Og dejen blev ikke så fast som din syntes at se ud. I ingredienslisten står der, at der skal sirup i, men det er ikke nævnt i teksten? Er det en fejl. Skal der overhovedet sirup i? Jeg puttede det nemlig i, da jeg gik ud fra det bare var glemt. Men efter jeg havde lavet dem, og de så blev så flade, tænkte jeg det nok slet ikke skulle i denne opskrift. Men bortset fra det smagte de stadig fantastisk😃