Karamel bidder med cornflakes – uhm her får du opskriften på nogle lækre karameller med knas. Flødekarameller med smør, fløde og sukker. Fyldt med gode sager og knas.

Det er sjældent vi har cornflakes i huset, men når vi har, så elsker jeg at eksperimentere. Lige nu nærmer julen sig, så jeg eksperimenterer løs med julegodterne. Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas

Disse karamel cornflakes kan dog sagtens nydes året rundt. Hjemmelavet slik – også juleslik – er jo bare det bedste. Helt fri for tilsætningsstoffer.

Vi havde en rest fløde i køleskabet og sirup i skuffen, så straks fik jeg lyst til at lave flødekarameller.

Kunne man mon putte lidt cornflakes i karamellerne, så man kunne få en „crunchy‟ efffekt?

Det måtte prøves. Jeps karamellerne smagte skønt! De er super nemme at lave og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas

Kan man bruge andet en cornflakes i karamellerne?

Hvis du ikke har cornflakes på lager, så kan det være du har rice krispies måske?

Prøv også disse lækre karameller med salte peanuts eller disse karamelbrud med hasselnødder.

Uhm jeg elsker bare karameller i alle afskygninger. Få inspiration til flere lækre karamel opskrifter nederst i dette i indlæg.

Karamel bidder med cornflakes – karameller med knas

Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas
Lækre karameller med corn flakes
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas
Portioner: 18 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 50 gram sukker
  • 50 gram fløde
  • 50 gram sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl cornflakes kan erstattes med rice krispies
  • et drys fint salt kan udelades

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser sammen i en gryde. Lad alle ingredienserne boble sammen, til karamellen tykner og begynder at skifte farve og blive sej. Hold øje med din karamel og bliv ved gryden og tjek den undervejs.
    Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas
  • Lav karamelprøven, for at finde ud af hvor tyk karamellen er. Dryp lidt karamel på en kold tallerken, så kan du fornemme hvordan det bliver efter afkøling. Du bestemmer om dine karameller skal være bløde, medium eller hårde.
    Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas
  • Bruger du bolsche termomoter? Karameller er bløde/lidt faste ved 125/126 grader og hårde ved 135-150 grader. Den må ikke blive for varm, så bliver den brændt.
    Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas
  • Når karamellen er perfekt, så rør cornflakes i og omrør, til karamellen fordeler sig godt på alle cornflakes.
    Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas
  • Beklæd en lille bradepande (eller en anden varmefast form) med lidt bagepapir og sæt nu små karameller på med to teskeer. Drys evt. lidt fint salt på. Sæt dem ikke for tæt. Kan også puttes i små mini muffinforme. Afkøl og servér
    Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas
  • Opbevar dem i en tætsluttende beholder med madpapir imellem. Hvis du opbevarer karamellerne på køl, bliver karamellerne hårde og ved stuetemperatur bliver de blødere. Vores karameller var fine i flere dage ved stuetemperatur
    Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas

Noter

Kan holde sig op til en uge i en tætsluttende beholder. Karamellerne bliver hårdere, hvis du opbevarer dem i køleskabet.
Du kan dyppe karamellerne i smeltet chokolade efter afkøling
Kan også laves med rise krispies, hasselnødder peanuts eller andre lækkerier 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas

Karamel bidder med cornflakes – sprøde lækre flødekarameller med knas

Lækre karamel bidder med knas. Jeg dryssede lidt fint salt på karamellerne, før de stivnede, for jeg er nemlig rigtig vild med saltkarameller.

Salt kan selvfølgelig sagtens udelades, men prøv det endelig. Det salte er en rigtig god kontrast til det søde i karamellerne. De er så lækre!

Lige et tip til dig. Sæt endelig ikke karamellerne for tæt i beholderen, så vil de nemlig klistre sammen.

Du kan også putte karamellen i små „mini muffin forme‟ / konfekt forme? Det vil pynte på julebordet og så slipper du for at få karamel på fingrene. Du bestemmer. 🙂

Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas

Du bestemmer også selv hvor bløde/hårde dine karameller skal være.

Nogle er vilde med fudge, andre med bløde karameller a la guldkarameller, nogle er til medium faste karameller og andre til hårde karameller.

Bare lav „karamelprøven‟ undervejs, så kan du få din karamel lige som du vil have den.

Det er lidt smag og behag hvad man foretrækker. Bare hold øje med din karamel, og pas på den ikke brænder, det er nemlig super ærgerligt.

Hvad er karamelprøven?

Bare dryp lidt karamel på en kold tallerken, så kan du fornemme hvordan karamellen vil blive efter afkøling. Den metode kan du bruge, hvis du ikke har en bolsche/karameltermometer, eller ikke lige gider finde det frem fra skuffen.

Hvilke grader skal karamellen være, hvis du bruger et termometer?
Traditionelle karameller er færdige, når massen når en temperatur på ca. 122-125 grader.
Fudge: temperatur 113-115 grader
Hårde karameller: 135-150 grader.

Jeg kan godt lide lidt hårde karameller, så der er lidt at tygge på, men konsistensen bestemmer du lidt selv.

Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas

Skal det være lidt ekstra luksus, så kan du dyppe karamellerne i smeltet chokolade også?

Disse karameller har jeg lavet med de samme mængder fløde, smør, sukker og sirup.

Perfekt at jeg nu ved at  man kan bruge den samme mængde ingredienser til karameller. Tippet er nu hermed givet videre til dig. 🙂

Nogle gange laver jeg også karameller med kondenseret mælk. Uhm de er også lækre og nemme at lave. Måske jeg også skulle prøve en version med cornflakes her?

Vores cornflakes karameller var hurtigt væk. Mon ikke de kan holde sig op til en uge? Det vil jeg tro, men så længe holdt de nu ikke herhjemme hos os 🙂

Hvis du opbevarer dem i køleskabet bliver de hårdere, men så vil de kunne holde sig længere tid.

Måske du også lige har en rest cornflakes du kan eksperimentere med?

Rocky road med cornflakes og chokolade eller nougat knas med cornflakes smager også super godt.

Dem må du da også prøve, hvis du er en slikmund og har cornflakes i huset. Cornflakestoppe med chokolade er jo også en klassiker. 🙂Karamel bidder med cornflakes - karameller med knas

Få flere opskrifter på hjemmelavet slik og julegodter ved at klikke her.

Prøv også disse opskrifter på godter med cornflakes:

1.

Nougat knas med cornflakes og mandler
Nemme cornflakestoppe med blød nougat
Se opskriften her
Nougat knas med cornflakes & mandler

2.

Rocky road med hvid chokolade og cornflakes
Hvid chokolade crunch med knas af cornflakes og mandler
Se opskriften her
Rocky road med hvid chokolade og corn flakes

3.

Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt
Cornflakestoppe med chokolade og cornflakes er den nemmeste konfekt
Se opskriften her
Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt

Prøv også disse opskrifter på karameller:

1.

Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller
Hjemmelavede flødekarameller med salt
Se opskriften her
Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

2.

Flødekarameller opskrift - hjemmelavet karamel
Hjemmelavede flødekarameller med vanilje
Se opskriften her
Flødekarameller opskrift - hjemmelavet karamel

3.

Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk
Hjemmelavede fløde karameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk

4.

Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift
Flødekarameller med julekrydderier - lavet af kondenseret mælk
Se opskriften her
Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift

5.

Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
Verdens bedste saltkarameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

6.

Chokoladekarameller med kondenseret mælk
Karameller af chokolade kondenseret mælk
Se opskriften her
Chokoladekarameller med kondenseret mælk

7.

Karameller med lakrids af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med lakrids af kondenseret mælk
Se opskriften her

8.

Flødekarameller med chokolade nem opskrift
Lækre flødekarameller med chokolade
Se opskriften her
Flødekarameller med chokolade - nem opskrift

9.

Karamelbrud hård karamel med fløde opskrift
Hårde karamelbrud med hasselnødder og salt på toppen
Se opskriften her
Karamelbrud hård karamel med nødder opskrift

10.

Karameller med peanuts - af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med peanuts af kondenseret mælk
Se opskriften her
Karameller med peanuts - af kondenseret mælk


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.