Karamel bidder med cornflakes – uhm her får du opskriften på nogle lækre karameller med knas. Flødekarameller med smør, fløde og sukker. Fyldt med gode sager og knas.
Det er sjældent vi har cornflakes i huset, men når vi har, så elsker jeg at eksperimentere. Lige nu nærmer julen sig, så jeg eksperimenterer løs med julegodterne.
Disse karamel cornflakes kan dog sagtens nydes året rundt. Hjemmelavet slik – også juleslik – er jo bare det bedste. Helt fri for tilsætningsstoffer.
Vi havde en rest fløde i køleskabet og sirup i skuffen, så straks fik jeg lyst til at lave flødekarameller.
Kunne man mon putte lidt cornflakes i karamellerne, så man kunne få en „crunchy‟ efffekt?
Det måtte prøves. Jeps karamellerne smagte skønt! De er super nemme at lave og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
Kan man bruge andet en cornflakes i karamellerne?
Hvis du ikke har cornflakes på lager, så kan det være du har rice krispies måske?
Prøv også disse lækre karameller med salte peanuts eller disse karamelbrud med hasselnødder.
Uhm jeg elsker bare karameller i alle afskygninger. Få inspiration til flere lækre karamel opskrifter nederst i dette i indlæg.
Karamel bidder med cornflakes – karameller med knas
Ingredienser
- 50 gram smør
- 50 gram sukker
- 50 gram fløde
- 50 gram sirup
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 dl cornflakes kan erstattes med rice krispies
- et drys fint salt kan udelades
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen i en gryde. Lad alle ingredienserne boble sammen, til karamellen tykner og begynder at skifte farve og blive sej. Hold øje med din karamel og bliv ved gryden og tjek den undervejs.
- Lav karamelprøven, for at finde ud af hvor tyk karamellen er. Dryp lidt karamel på en kold tallerken, så kan du fornemme hvordan det bliver efter afkøling. Du bestemmer om dine karameller skal være bløde, medium eller hårde.
- Bruger du bolsche termomoter? Karameller er bløde/lidt faste ved 125/126 grader og hårde ved 135-150 grader. Den må ikke blive for varm, så bliver den brændt.
- Når karamellen er perfekt, så rør cornflakes i og omrør, til karamellen fordeler sig godt på alle cornflakes.
- Beklæd en lille bradepande (eller en anden varmefast form) med lidt bagepapir og sæt nu små karameller på med to teskeer. Drys evt. lidt fint salt på. Sæt dem ikke for tæt. Kan også puttes i små mini muffinforme. Afkøl og servér
- Opbevar dem i en tætsluttende beholder med madpapir imellem. Hvis du opbevarer karamellerne på køl, bliver karamellerne hårde og ved stuetemperatur bliver de blødere. Vores karameller var fine i flere dage ved stuetemperatur
Noter
Du kan dyppe karamellerne i smeltet chokolade efter afkøling
Kan også laves med rise krispies, hasselnødder, peanuts eller andre lækkerierKaramel bidder med cornflakes – sprøde lækre flødekarameller med knas
Lækre karamel bidder med knas. Jeg dryssede lidt fint salt på karamellerne, før de stivnede, for jeg er nemlig rigtig vild med saltkarameller.
Salt kan selvfølgelig sagtens udelades, men prøv det endelig. Det salte er en rigtig god kontrast til det søde i karamellerne. De er så lækre!
Lige et tip til dig. Sæt endelig ikke karamellerne for tæt i beholderen, så vil de nemlig klistre sammen.
Du kan også putte karamellen i små „mini muffin forme‟ / konfekt forme? Det vil pynte på julebordet og så slipper du for at få karamel på fingrene. Du bestemmer. 🙂
Du bestemmer også selv hvor bløde/hårde dine karameller skal være.
Nogle er vilde med fudge, andre med bløde karameller a la guldkarameller, nogle er til medium faste karameller og andre til hårde karameller.
Bare lav „karamelprøven‟ undervejs, så kan du få din karamel lige som du vil have den.
Det er lidt smag og behag hvad man foretrækker. Bare hold øje med din karamel, og pas på den ikke brænder, det er nemlig super ærgerligt.
Hvad er karamelprøven?
Bare dryp lidt karamel på en kold tallerken, så kan du fornemme hvordan karamellen vil blive efter afkøling. Den metode kan du bruge, hvis du ikke har en bolsche/karameltermometer, eller ikke lige gider finde det frem fra skuffen.
Hvilke grader skal karamellen være, hvis du bruger et termometer?
Jeg kan godt lide lidt hårde karameller, så der er lidt at tygge på, men konsistensen bestemmer du lidt selv.
Skal det være lidt ekstra luksus, så kan du dyppe karamellerne i smeltet chokolade også?
Disse karameller har jeg lavet med de samme mængder fløde, smør, sukker og sirup.
Perfekt at jeg nu ved at man kan bruge den samme mængde ingredienser til karameller. Tippet er nu hermed givet videre til dig. 🙂
Nogle gange laver jeg også karameller med kondenseret mælk. Uhm de er også lækre og nemme at lave. Måske jeg også skulle prøve en version med cornflakes her?
Vores cornflakes karameller var hurtigt væk. Mon ikke de kan holde sig op til en uge? Det vil jeg tro, men så længe holdt de nu ikke herhjemme hos os 🙂
Hvis du opbevarer dem i køleskabet bliver de hårdere, men så vil de kunne holde sig længere tid.
Måske du også lige har en rest cornflakes du kan eksperimentere med?
Rocky road med cornflakes og chokolade eller nougat knas med cornflakes smager også super godt.
Dem må du da også prøve, hvis du er en slikmund og har cornflakes i huset. Cornflakestoppe med chokolade er jo også en klassiker. 🙂
Få flere opskrifter på hjemmelavet slik og julegodter ved at klikke her.
Prøv også disse opskrifter på godter med cornflakes:
1.

2.

3.

Prøv også disse opskrifter på karameller:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
