Suppe til mange gæster – nem skrub af mad. I dag får du opskriften på en lækker kartoffelsuppe med bacon, hvor der bliver nok til rigtigt mange personer.
I weekenden havde vi 20 gæster til fødselsdag her i huset.
Læs om vores fødselsdagsbrag og alle kagerne her. Jeg lovede dig at du, udover alle kageopskrifterne, nok skulle få opskriften på vores kæmpe grydefuld “kartoffelskrub-af-suppe” som vi lavede og serverede for vores gæster.
7 liter kartoffelsuppe blev konsumeret med 1 kilo bacondrys (ja man skulle tro det var til et helt regiment, men vores familie er også pænt stor, når de dukker op alle 😉
Det var min søn Mikkel der bestilte kartoffelsuppen, det er nemlig hans yndlingssuppe.
Jeg sprang på ideen, da det er en meget nem ret at lave til mange. Kartoffelsuppen er derudover også nem at købe ind til og er også en af de billigste retter du kan servere, når der kommer gæster på besøg. Derudover elsker alle retten, både børn og voksne.
En kartoffelsuppe er mild i smagen, så børn kan saftens spise med og du skal lave rigeligt bacondrys, for der bliver spist MEGET bacon!.
Jeg lavede retten dagen før og så spiste vi kartoffelsuppe til aftensmad om aftenen. Det smarte ved at kave kartoffelsuppe til gæster er nemlig også, at suppen sagtens kan forberedes dagen før. Smart at suppen bare skal varmes på serveringsdagen.
Nemt og om man laver mad til 4 eller til 20 gør vist ikke den store forskel? Ok indrømmet. Lidt 😉
Jeg har skrevet om kartoffelsuppen før, men opskriften i dag har fået et ekstra bacontvist. Jeg har også ganget opskriften ops å den passer til 24 personer. Det er genialt at lave kartoffelsuppe til skrub af mad! 🙂
Suppe til mange gæster. Kartoffelsuppe med bacon – opskrift på nem skrub af mad
Ingredienser
- 3½ kg kartofler i grove tern
- 6 liter kogende vand
- 8 svinebouillonterninger anden fond eller anden bouillon kan også bruges
- 6 løg i grove tern
- Salt/peber/kryddersalt
- ½ liter piskefløde
- 1 kg bacon i tern til drys
Sådan gør du
- Find din allerstørste suppegryde frem.
- Svits bacontern. Rør godt undervejs.
- Tag baconternene op med en hul-ske og læg den til afdrypning på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
- Svits løgstykker og kartoffelternerne i baconfedtet sammen med bouillonterningerne,
- Vend kartofler og løg en del gange. Krydr godt med salt/peber.
- Kog vand i elkedlen imens.
- Når løg/kartofler er færdig-ristede, så hæld kogende vand over og lad nu suppen simre under låg i en halv times tid.
- Blend suppen med stavblender (lad stavblenderen køre på bunden af gryden)
- Tilsæt fløde og smag til med ekstra krydderier. Der skal en hel del krydderier i, men start forsigtigt.
- Servér suppen i din fineste suppetallerken. Drys bacontern på suppen ved servering.
Noter
Nem og billig suppe med kartofler til mange personer – en perfekt suppe til forret eller skrub af mad
Kartoffelsuppen bliver rund og blid i smagen.; fløjlsblød og cremet og det geniale er, at kartoflerne jævner suppen, så du slipper helt for stivelse i den sammenhæng.
Denne suppe hører helt klart til iblandt husets suppefavoritter.
At det ovenikøbet er den nemmeste, billigste ret man kan lave, ja det skal vi da ikke klage over, vel? Hvis man regner kroneprisen ud pr. portion, så bliver det altså ikke til mange kroner pr. person.At teenagedrengen selv foreslår suppen serveret for sine gæster er da vist også den vildeste suppe-anbefaling en suppe kan få.
Her i huset elsker vi den alle mand og jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig.
Her kan du se suppefremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du kartoffelsuppe til mange gæster – se billederne her:
Suppen er god, mættende og fyldig i sig selv men servér meget gerne et madbrød til alligevel. I lørdags havde vi så mange fødselsdagsboller til rest, at jeg improviserede et hurtigt fad hvidløgsbrød af dem:
Jeg skar bollerne over og smurte med smør iblandet friskpresset hvidløg, salt og tørret eller frisk persille.
Hvidløgsbrødene ristede jeg 10 minutter ved 150 grader varmluft, eller til de var gyldne og sprøde.
Der blev spist yderligere 15 boller på denne måde, så ialt 45 fødselsdagsboller blev konsumeret den dag + 20 grovboller (vildt! – men hvor er det GODT mine gæster forstår at “tage fra” 😉
Hermed er et suppetip bragt videre fra mig til dig.
Kartoffelsuppe til mange – nem og lækker skrub af suppe og også fin som forret
Hej Gitte, ih, det er lige sådan en “kæmpe”-opskrift jeg er på jagt efter. Tak for udførlig forklaring. Næste weekend vil jeg gerne lave græskarsuppe til 26 gæster til frokost. Mon ikke jeg også kan lave den aftenen før? Stiller du den i køleskabet om natten?
Er altså vild med at du lige finder de der glemte opskrifter frem (i hvert tilfælde glemt for mig;-)), for det inspirerer mig så også til andre lækkerier til middags- og kagebordet, takker og ha’ en dejlig dag:-)
Suppe er altid dejligt.
Det er noget af en portion du her har arbejdet med.
Aftensmad her i huset til aften – broccolisuppe. Det var heller ikke dårligt.