Knækbrød med majsgryn. Her får du opskriften på sprøde knækbrød med majsmel, kerner og olie i dejen.
Knasende knækbrød med et godt drys salt. Ja tak! Knækbrødsdåsen var tom. Det måtte vi da gøre noget ved 🙂
Jeg havde lyst til knasende lækre knækbrød med lækker saltsmag! og sådan blev det.
Jeg har lavet knækbrød flere gange, men prøver altid at variere opskriften.
I dag blev knækbrødene lavet med ekstra salt og majsgryn. Jeg tænkte at majsgryn ville give en ekstra sprødhed og en god smag? Ja!
De knækbrød blev så lækre, at de to fyldte bageplader nærmest forsvandt, allerede inden jeg nåede at fylde knækbrødsdåsen.
Mine teenagere var ellevilde med dem – og vi andre også 🙂
Her kommer opskriften på de knasende lækre knækbrød med majsgryn og kerner.
Knækbrød med majsgryn og kerner – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1 dl. havregryn
- 1, dl græskarkerner
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. hørfrø
- 1½ tsk. salt + lidt til drys
- 1 tsk. bagepulver
- 2 dl. vand
- 1 dl. olie solsikke- eller rapsolie
- 2 dl. majsgryn evt. erstattet af majsmel eller alm. hvedemel
- 2 dl. hvedemel
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt vand og olie.
- Dejen bliver hård og fast, så rør gerne dejen med en røremaskine. Bruger du grydeske, så brug en solid træ-røreske, der ikke kan knække.
- Kan du ikke få dejen til at hænge sammen, så tilsæt lidt ekstra olie, 1 spsk. af gangen. Rør dejen, til den samler sig til en hård fast klump.
- Del dejen i to lige store klumper og læg den ene klump på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir henover og rul nu dejen ud med en kagerulle.
- Sørg for at dejen bliver rullet godt ud til alle kanter, og den skal helst rulles så tyndt ud som muligt, så bliver knækbrødene sprødest.
- Skær knækbrødene ud med en pizzaskærer eller en skarp kniv
- Pensl gerne knækbrødene og drys evt. let med et ekstra lag fint salt, paprika, hvidløgssalt og/eller sesamfrø
- Rul den anden dejklump ud også.
- Bag knækbrødene i ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til dem et par gange. Når knækbrødene er gyldne og sprøde, er de færdige.
- Knækbrødene i midten vil føles lidt bløde, men de bliver sprøde når de afkøler på en bagerist.
- Føles knækbrødene lidt for bløde efter bagning og afkøling, så sæt dem gerne i ovnen og bag dem 2-5 minutter igen.
Noter
Sprøde og lækre knækbrød med majsmel og kerner – nemme at lave og smager så godt som en snack
Umiddelbart ser ingredienslisten jo lidt lang ud, Hvis du kigger efter, vil du opdage, at du nok har de fleste af kernerne i køkkenskabet.
Hvis ikke, så kan de sagtens udskiftes, med andre.
Mangler du f.eks. græskarkerner, så fordobl bare mængden af en af de andre slags kerner.
Prøv at lave en variant med tørret parmesanost, paprika, chili eller et andet yndlingskrydderi?
Uhm – du kan drysse med lidt ekstra salt eller hvidløgssalt. Du kan også pensle med vand eller olie og drysse med sesam? Opskriften kan varieres i det uendelige, og du kan sætte dit eget præg.
Knækbrød med krydderi smager snack-agtigt godt. Bare lige et tip til dig. De er perfekte at servere til tapas eller ostebord – helt formidable faktisk 🙂
Knækdbrødene blev rigtigt gode med majsgryn, men du kan sagtens erstatte med majsmel eller anden meltype.
Dejen er hurtig at røre sammen og du kan bruge lige de korn og kerner du har på lager. Saml dejen med ekstra olie eller vand, hvis der nødvendigt.
Det hårde arbejder, starter, når dejen skal rulles ud.
Del dejen i to lige store klumper og læg den ene klump på et stykke bagepapir.
Læg et andet stykke bagepapir henover og rul nu dejen ud med en kagerulle. Det er hårdt arbejde, men det er besværet værd.
Dine anstrengelser lønner sig! Få gerne en m/k med gode armkræfter til at hjælpe 🙂
Sørg for at dejen bliver rullet godt ud til alle kanter, og den skal helst rulles så tyndt ud som muligt, så bliver knækbrødene sprødest.
Brug en pizzaskærer til at skære knækbrødene ud med. Rimeligt vigtigt punkt, hvis du vil undgå at få ét bradepandestort stykke knækbrød 😉
Drys evt. let med et ekstra lag fint salt, paprika, hvidløgssalt eller hvad du nu foretrækker. Måske du slet ikke foretrækker at drysse med noget?
Når knækbrødene er gyldne og sprøde i kanten, er de færdige.
Knækbrødene i midten vil føles lidt bløde, men de bliver sprøde når de afkøler på en bagerist.
Er de stadig for bløde efter afkøling, så kan du bage dem nogle minutter ekstra i ovnen . Så er der knækbrøds-servering!
Knækbrødene smager fantastisk som snack alene eller med en skive ost på. Smager særligt godt med cheddarost på, eller smør og pålægschokolade.
Servér knækbrødene til et brunchbord, til velkomstsnack til gæster, som et sundere alternativ til chips lørdag aften…
Hav gerne en knækbrødsdåse stående på køkkenbordet, som familien kan gå i, når de kommer sultne hjem fra skole og job.
Et par knækbrød stiller klarer den værste sult. Efter sådan et par stykker kan man godt klare at vente på aftensmaden.
Endnu bedre: man undgår at falde for de værste “sukkerfristelser”.
Kaloriemæssigt er de jo nok noget af en bombe, med alle de olieholdige kerner, men heldigvis er det det sunde vegetabilske fedtstof
God fornøjelse med dine knækbrød! Jeg er sikker på I bliver vilde med dem hjemme hos jer. f
Få flere lækre opskrifter på knækbrød her:
1.
2.
3.
Hej Gitte
Vi levner altid så frygtelig meget rugbrød, fordi ingen af os gider tørt brød i madpakken ? Det er selvfølgelig noget spild, så jeg har eksperimenteret med rugbrød i knækbrødet.
Det blir de altså virkeligt sprøde af!
Jeg erstatter majsgryn med ristede (pas på de ikke får for meget ristning!), pulveriserede rugbrødsskiver. Jeg bruger en minihakker. Knækkerne er gode med pålæg – de har en ‘mørk’ smag (som blir for meget hvis rugbrødet ristes for hårdt)
Dejligt at være så forskellige – har selv omregnet til gram fordi jeg synes at det er nemmeste med skålen og bare hælde det hele op 🙂
Og nej – ikke prøvet andre varianter – tror ikke det vil falde i god jord herhjemme 😉
Hej Mette
Tusind tak for din hilsen. Dejligt at mødes herinde også. Ja jeg kan godt se at vores opskrifter ligner hinanden. Jeg må da prøve din opskrift engang. Jeg synes godt nok det er noget nemmere med dl-mål i stedet for gram, så det kunne jeg godt tænke mig at holde fast ved;-)
Ja mine børn er også vilde med knækbrødene især dem med ekstra salt. Har du prøvet at lave oste- eller andre krydderivarianter?
Tak for din hilsen. Dejligt at høre fra dig. Håber du har det godt 🙂
Mange hilsner
Gitte
Nå ja – og jeg erstatter noget af hvedemelet med rugmel – er faktisk oppe på 75 g rugmel og 125 g hvedemel. Bare for at gøre dem grovere – og de smager stadig godt!
Godt spørgsmål. Nok noget med krydderier i 🙂
Mmmm… kan være man snart skal bage noget knækbrød igen. Godt ser det ud 🙂