Minestronesuppe – en lækker oksekødssuppe med hakket oksekød, der kan varme vinterkolde kroppe. Sådan en opskrift får du her.
I dag skal du høre om verdens bedste minestronesuppe med oksefars, fyldt med kraft og smag, bacon, grøntsager og andre gode sager.
Hvis du er vild med gullashsuppe, vil du også elske denne.
Denne suppe er med hakket oksekød og er meget nemmere at lave end gullashsuppe. Den skal koge langt kortere tid, men alligevel er den bare super god. Oksekødssuppen smagte VILDT godt!
Min livret er nu denne minestronesuppe og der er er rigeligt nok til i morgen også. Dejligt med nem mad i flere dage. Jeg glæder mig allerede. 🙂Herligt, når der er suppe nok til flere dage. Det elsker vi bare i en travl hverdag.
Suppen vil være genial at lave til gæster, som forret, til frokostbuffet eller som lunt indslag, til natmad eller “skrub-af-mad”
Lækker minestronesuppe med hakket oksekød er min nye yndlingssuppe!
Hvis du foretrækker gullashsuppe, så erstat bare det hakkede oksekød med gullashkød i opskriften nedenfor.
Klassisk Minestronesuppe – få en god opskrift på hurtig lækker oksekødssuppe her
Ingredienser
- 125 gram bacon (ca.) i skiver eller tern
- 3 oksebouillonterninger rigtig oksefond er bedst
- 1 kilo hakket oksekød gullashkød kan også bruges. Kan erstattes med hakket kyllingekød, svinekød
- 3 fed hvidløg
- 2 løg i tern
- 1 rødløg i tern
- 4 laurbærblade
- 2 porrer i små skiver
- 10 gulerødder i små stykker
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 1 dåse koncentreret tomatpuré både stor og lille kan bruges
- 2 dåser flåede tomater
- 3 spsk paprika
- 1 spsk hvidløgspeber
- 2 tsk salt
- 2½ liter kogende vand
- 2½ dl. fløde jeg brugte Milda light
- 1 dl ketchup smag til
- Jævning
Sådan gør du
- Klip bacon i strimler og svits i din største suppegryde
- Svits oksekødet og bouillonterningerne med, til kødet har skiftet farve. Tilsæt løg og hvidløg og svits, til de er klare.
- Snit porrerne og tilsæt også dem. Tilsæt paprika, salt og peber
- Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker og tilsæt sammen med peberfrugt
- Tilsæt tomatkoncentrat og flåede tomater. Skyl dåserne og tilsæt også vandet.
- Tilsæt kogende vand og laurbærblade.
- Lad suppen simre så lang tid som muligt, min simrede ½ time.
- Tilsæt fløde og ketchup
- Jævn suppen, til du synes den har en passende konsistens. Smag suppen til evt. med mere salt, peber og evt. ketchup.
Noter
Suppen kan forberedes i forvejen og opbevares på køl, til den skal serveres eller fryses
På dag 2 kan du putte ekstra jævning i suppen og derved nemt trylle en lækker kødsovs.Tilsæt evt. lidt suppehorn, kartofler eller pastaskruer til suppen
Prøv en lækker oksekødssuppe med grøntsager – minstronesuppe med hakket oksekød og bacon
Der er bacon, porrer og peberfrugt i suppen og det giver en rigtig god smag.
Lader du suppen koge i timevis, tror jeg godt du kan skære ned på bouillonterningerne.
Det er jo selvfølgelig bedst at bruge rigtig oksefond – så har du sådan en portion på lager, vil det være bedst.
En sen onsdag tyede jeg til bouillonterninger – og suppen smagte rigtigt fint.
Porrer er rigtigt fine i suppe og den røde peberfrugt går rigtigt godt i spænd med oksekød. Gulerødder er altid godt suppefyld også.
Har du andre grøntsager i din grøntsagsskuffe, så fyld også gerne dem i din suppegryde. Tænker de fleste kan bruges?
Suppeurter som selleri og persillerod er jo nummer ét. Laurbærrene må du endelig ikke springe over, de er med til at give suppen den rigtigt gode smag.Sikke en lækker suppe altså og faktisk var den rimeligt nem og hurtig at lave.
Suppen tog under ½ time at lave og du skal tænke på, at du jo så har mad til hele familien i 2-3 dage. Samlet set er det jo fastfood du laver så 😉
Sådan laver du minestronesuppe – se billederne her:
Minestronesuppen var kraftig, velsmagende og fyldig
Hvis du er vild med kødsauce, vil du også elske denne oksekødssuppe. Faktisk er det jo bare en meget lind version af en kødsauce, fyldt med lutter gode sager.
Har du en favoritopskrift på kødsauce, så prøv du gerne at eksperimentere med den. Du vil nemt kunne trylle den lækreste minestronesuppe.
Vi spiser altid suppebrød til suppe, men jeg tror faktisk ikke det var nødvendigt, da der var meget “fyld” i denne suppe. Brød til fik vi nu alligevel.
Du kan også tilsætte lidt suppehorn, kartofler eller pastaskruer til suppen, så får du en mere fyldig og mættende minestronesuppe.
Hermed en kæmpe skålfuld suppe klar til dig – med den skal vi to nok overleve vinteren. 🙂
Prøv også denne bacon suppe, den er også super god.
Få flere gode opskrifter på suppe, ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Hej
Glæder mig til at lave denne i morgen – kan jeg mon lave den i stegesoen?
Og så kommer der selleri og spidskål i min udgave, for det trænger til at blive brugt. Derudover vil jeg bruge mine hjemmelavede tomatsovs, som jeg hver sensommer laver en kæmpeportion af og kommer på glas. Det er virkelig duften af sommer, når man tager låget af sådan et glas.
God søndag!!
Dbh.
Mette
Jeg har en opskrift næsten magen til denne… en klat cremefraiche, purløg og hakkede rødbeder smager fantastisk ovenpå. Vi sætter det bare på bordet så kan folk selv tage.
Hmmm ser mega lækker ud, mon ikke man kan skifte det hakket kød ud med skærtorsdag oksekød, da jeg ikke er tilhænger af hakkekød i suppe