Æggekage med feta. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker ovnbagt æggekage med skinke, tomat og fetaost.
I dag skal du høre om en rigtig sommermenu.
En let og luftig ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat.
Æggekagen er lavet af æg fra fritgående høns, høns vi ved har et rigtigt godt hønseliv, for de bor hos søde Anette og Mads.
En helt særlig æggekage er det jo at spise så.

Vi lavede den lækreste æggekage af landæggene. Vi brugte frokostrester som fyld: lidt tomat i skiver og 5-6 skiver hamburgerryg.
Jeg fandt også en fetablok i køleskabet, som blev stoppet i. Uhm det smagte godt! Feta i æggekage kan anbefales.
Dét der startede som et stop madspilds-påhit, endte som en kæmpe æggekage succes. Du kan godt glæde dig til opskriften.
Hvorfor lave en æggekage i ovnen?
Det er genialt og meget og nemt at bage en æggekage i ovnen. Så slipper du får at stå og holde øje ved stegepanden. Der er nemlig ingen risiko for at noget brænder på. Et tip til dig 🙂
Hvorfor natron og bagepulver i æggekage?
Halløj det blev en lækker æggekage og et par knivspids natron gjorde æggekagen særligt høj og luftig. Se selv her.
Du kan også bruge bagepulver – det er nemlig også et godt trick i æggekage. Hævemiddel får æggekagerne til at hæve flot op.
Jeg iler med at bringe dig opskriften:
Æggekage med feta, skinke og tomat – opskrift på ovnbagt æggekage

Ingredienser
- 12 æg
- ½ liter mælk
- 2 tsk natron
- 200 gram feta i tern
- 2-3 tomater i skiver
- 100 gram skinke i tern eller skiver
- Salt/peber
- Tilbehør: Rugbrød sennep og evt. ketchup
- Evt. drys: Purløg eller tynde skiver rødløg det glemte jeg, god dammit!
Sådan gør du
- Pisk æg og mælk godt sammen. Opløs natronpulveret i lidt vand og rør blandingen i æggeblandingen. Tilsæt krydderier Skær fetaen i tern og fordel ternene i et ildfast fad. Jeg brugte et ovalt glasfad

- Hæld æggeblandingen i fadet. Læg skinke og tomat på toppen. Synker det til bunds, så pyt.

- Bag æggekagen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Æggekagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen. Åbn helst ikke ovnlågen under tilberedningen

- Servér æggekagen straks, med lækkert rugbrød til, og en klat sennep/ketchup. Purløg eller rødløg smager godt på toppen

Noter
En lækker ovnbagt æggekage – en god måde at få brugt rester på.
Du kan bruge grøntsager eller pålægsrester eller hvad du nu lige har på lager?
Fetaen smeltede cremet ind i æggekagen, og gav en virkelig god og lækker smag. Anden ost kan sagtens bruges tænker jeg?
Jeg har prøvet at aflure Hvidsten Kro æggekagekunsten.
Rygterne fortæller, at de på kroen bruger natron eller bagepulver, for at få æggekagen til at hæve særligt op. Det virker altså, tricket. Prøv du endelig det næste gang. Let og luftig æggekage 🙂
Vi kunne nyde æggekagen i det fri, på sommerhusets gode overdækkede terrasse. Perfekt ramme til et godt måltid.
Et stort fad æggekage, med rigeligt mad til 4 personer. Vi spiser altid rugbrød til æggekage, fordi vi ellers bliver alt for hurtigt sultne igen.
Du bestemmer helt selv, om du vil spise æggekagen uden brød.
Prøv at lægge baconskiver på toppen af æggekagen, når den lige har bagt nogle minutter, så overfladen er stivnet lidt.
Bacon’en vil stege syndigt på toppen og give rigtig god smag til æggekagen. Prøv du endelig bacon-tricket. Du kan også stege baconskiverne i mikroovnen.

Det er meget nemmere at bage æggekage i ovnen end på pande.
Der er jo nærmest ingen arbejde i det, når æggekagen laver sig selv inde i ovnen.
Æggekage er perfekt mad en dag det skal gå særligt hurtigt i dit køkken. Måske en travl hverdag, til et brunchbord, som en weekendfrokost? 
Et æggekagetip fra mig til dig. Skal vi ikke slutte af med at beundre Anettes fine og vilde blomsterbuket lidt mere? Jeg kan slet ikke få nok 🙂

Få flere lækre opskrifter på æggekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







Herlig æggeopskrift! Tak 😀
Når jeg nu køber æg i butikkerne. Hvilken størrelse æg er det så?
Vh,
Mette 🙂
Min svigerinde fra Randers laver den bedste æggekage jeg smagt. Jeg har afluret hendes opskrift 🙂 Mettes luftige Æggekage bagt i Ovn! Steg masser af bacon uden brug af fedtstof og fordel fedtstoffet fra bacon ibunden af bradepanden. [A] Pisk 10 æggehvider [B] Sammen med de 10 æggeblommer kommer du en fuld spiseske hvedemel og lidt mælk i og derefter blandes det let med en håndpisker og tilsættes forårsløg, kartofler eller andet grønt for årstiden. [A]+[B] Hvider og blommer ældes forsigtig sammen med en dejvender. Derefter lægges det i bradepanden. Baconstykkerne presses let ned dejen. Derefter sættes bradepanden i ovnen!… Læs mere »
Det kan siges meget kort, verdens bedste æggekage..