Champignon i ovn. Uhm her får du opskriften på nemme lækre fyldte champignon med hvidløgssmør.

Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

Heldige mig. Der var champignon på tilbud i den lokale butik i dag. Heldigt!

Så peppede vi da nemlig lige aftensmaden op med lækre ovnbagte champignon med fyld. En rigtig champignon-lækkerbisken.

Opskriften vil jeg da hermed straks dele med dig.      Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

Gratinerede fyldte champignoner med hvidløgssmør. Store hele champignon bagt i ovn med smør og hvidløg

Champignonerne kan spises som tilbehør, som snack, forret, til tapas eller buffet eller bare når du er lækkersulten?

Måske man også kunne stikke en tandstikker i og servere dem som “pinde-madder”?

Disse har jeg bagt i ovnen, men de kan også laves i airfryer eller på grill. Tjek f.eks. denne opskrift på grillede portobellosvampe ud her.Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskriftTippet er ganske enkelt.

En champignon fyldt med lækkerier, her hvidløgssmør og persille og til sidst gratineret i ovn. Uhm. Skal der kræses lidt ekstra, kan der rives lidt ost over, men de smager også fint uden.

Du kan også lave fyldte champignon med bacon, flødeost, pesto, løg? Kun fantasien sætter grænser.
Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

Champignonerne er rigtigt nemme at lave og du får fluks den nemme opskrift her:

Champignon i ovn med hvidløgssmør – få en god nem opskrift på bagte champignon her

Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift
Lækre gratinerede champignon med hvidløgssmør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Keyword: champignon
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 350-400 gram champignon gerne så store som muligt. Portobello kan også bruges
  • 40-50 gram blødt smør
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk eller tørret persille kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
  • ½ tsk groft salt smag til

Sådan gør du

  • Skyl og rens champignonerne. Dup dem tørre med køkkenrulle. Befri stokken fra champignonerne. Hak stokkene fint.
    Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift
  • Rør hvidløgssmør. Bland friskpressede hvidløgsfed med persille og salt. Rør de hakkede champignonstokke i smørret.
    Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift
  • Læg 1 tsk fyld i hver champignon (eller dét der er plads til) - i stokkens hulrum
    Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

Champignon i ovn - bagetid

  • Gratiner champignonerne ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og gratinerede. Du kan evt. rive lidt ost over og lade det smelte med, de sidste minutter
    Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift
  • Serveres straks
    Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

Noter

Alle svampe kan bruges. Portobello svampe er også gode at bruge.
Persille kan udelades eller erstattes med andre krydderurter.  Riv gerne lidt ost over de sidste minutter. 
Kan også laves i airfryer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre bagte champignon med fyld af hvidløgssmør – svampe i ovn smager så godt

Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

Det er så lækkert med persille i hvidløgssmørret. Brug gerne frisk, hvis du har, eller frysetørret.

Du kan sagtens også bruge andre krydderurter. Jeg har altid frysetørret persille på lager, så jeg hurtigt kan lave en portion hvidløgssmør.

Måske vi får lyst til f.eks. at lave hvidløgsbrød af en brødrest? Hvidløgssmør er jo også så lækkert på flutes eller i en bagt kartoffel.

Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

Da jeg kom hjem med de flotte champignon i dag, tænkte jeg straks på at fylde dem med hvidløgssmør og gratinere dem i ovnen.

Det var nogle fine store champignoner, der var i butikken. Gå gerne efter de allerstørste champignons. Her kan du nemlig få plads til mest fyld.

Portobello svampe er derfor også rigtigt gode at bruge.

Sådan laver du bagte champignon i ovn – se billederne her:

Voila – her ser du en lækker gratineret champignon.Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

I ovnen skal have ca. 20 minutter afhængigt af størrelse og mængden af fyld. Åh jeg kunne spise gratinerede champignon til forret, hovedret og dessert! De smager bare så godt.

Du kan også lave de lækre bagte champignon i airfryer. Her skal de kun have ca. 10-12 minutter v. 160 grader (afhængigt af størrelse).

Champignon i ovn med hvidløgssmør - opskrift

Lav gerne så mange champignon som muligt. I vil kunne spise rigtigt mange, så lav rigeligt. Prøv en version med ost på også. Uhm.

En rigtig lækkerbisken fra mig til dig. Dem må du prøve.

Tjek f.eks. også denne opskrift på portobellosvampe med hvidløg og ost ud.

Du kunne også prøve en lækker champignonpaté?

 

Få flere lækre opskrifter med champignon her:

1.

Grillede portobellosvampe med hvidløg og ost
Lækre fyldte portobellosvampe på grillen - med fyld af ost, hvidløg og timian
Se opskriften her
Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian

2.

Champignonsauce med fløde - nem opskrift
Champignonsovs med fløde - nem og billig
Se opskriften her
Champignonsauce med fløde - nem opskrift

3.

Champignonsovs nem lækker opskrift på svampesauce
Nem og lækker hjemmelavet champignonsovs
Se opskriften her
Champignonsovs nem lækker svampesauce

4.

Champignon ristet i smør og hvidløg på pande
Champignon - ristet i smør og hvidløg - SÅ lækre
Se opskriften her
Champignon ristet i smør & hvidløg på pande

5.

Leverpostej med bacon og champignon - opskrift
Varm leverpostej med bacon og champignon
Se opskriften her

6.

Champignonsuppe med flødeost - nem suppe
Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond
Se opskriften her

7.

Mørbradbøffer med champignon og bløde løg
Få poskriften på mørbradbøf med champignon og bløde løg
Se opskriften her
Mørbradbøffer med champignon og bløde løg

8.

Hvidløgsstegte rejer med smørstegte champignon og aioli
Hvidløgsstegte rejer med smørstegte champignon og aioli
Se opskriften her

9.

Pastaret med svampe og fløde - cremet pasta
Nem pastaret med champignon
Se opskriften her
Pasta med svampe og fløde - nem pastaret

10.

Svampesauce - sovs med portobello svampe
Lækker champignonsauce med hasselnødder og portobello svampe
Se opskriften her
Champignonsovs med Portobello svampe

11.

Champignon i airfryer med hvidløgssmør
Lækre gratinerede champignon med hvidløgssmør tilberedt i airfryer
Se opskriften her
Champignon i airfryer med hvidløgssmør

12.

Champignonpaté - nem opskrift på svampepaté
Nem opskrift på svampepaté
Se opskriften her
Champignonpaté - nem opskrift på svampepaté

Sikke en dejlig sommerweekend vi har haft. Med jordbær med fløde på terrrassen. Så bliver det ikke meget bedre.

2016-06-01 20.35.37Sommervejret er indstillet på uendeligt og inde i min krop er ferietilstanden blevet aktiveret.

Strand, hav, have, terrasse, aftennydning, lækkert mad og spontane aktiviteter. Ej jamen den opskrift rimer jo på sommerferie?
2016-06-03 20.30.42Sommerferie kom hid, jeg er klar! Jeg står lige her på trappen og spejder efter dig. Til sommer skal vi nemlig trylle endnu mere lækkert mad, desserter, kager og lækkerier. Er du også klar? 🙂2016-06-03 20.31.26


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.