Champignon i ovn. Uhm her får du opskriften på nemme lækre fyldte champignon med hvidløgssmør.
Heldige mig. Der var champignon på tilbud i den lokale butik i dag. Heldigt!
Så peppede vi da nemlig lige aftensmaden op med lækre ovnbagte champignon med fyld. En rigtig champignon-lækkerbisken.
Opskriften vil jeg da hermed straks dele med dig.
Gratinerede fyldte champignoner med hvidløgssmør. Store hele champignon bagt i ovn med smør og hvidløg
Champignonerne kan spises som tilbehør, som snack, forret, til tapas eller buffet eller bare når du er lækkersulten?
Måske man også kunne stikke en tandstikker i og servere dem som “pinde-madder”?
Disse har jeg bagt i ovnen, men de kan også laves i airfryer eller på grill. Tjek f.eks. denne opskrift på grillede portobellosvampe ud her.Tippet er ganske enkelt.
En champignon fyldt med lækkerier, her hvidløgssmør og persille og til sidst gratineret i ovn. Uhm. Skal der kræses lidt ekstra, kan der rives lidt ost over, men de smager også fint uden.
Du kan også lave fyldte champignon med bacon, flødeost, pesto, løg? Kun fantasien sætter grænser.
Champignonerne er rigtigt nemme at lave og du får fluks den nemme opskrift her:
Champignon i ovn med hvidløgssmør – få en god nem opskrift på bagte champignon her
Ingredienser
- 350-400 gram champignon gerne så store som muligt. Portobello kan også bruges
- 40-50 gram blødt smør
- 2-3 fed hvidløg
- 1 spsk frisk eller tørret persille kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- ½ tsk groft salt smag til
Sådan gør du
- Skyl og rens champignonerne. Dup dem tørre med køkkenrulle. Befri stokken fra champignonerne. Hak stokkene fint.
- Rør hvidløgssmør. Bland friskpressede hvidløgsfed med persille og salt. Rør de hakkede champignonstokke i smørret.
- Læg 1 tsk fyld i hver champignon (eller dét der er plads til) - i stokkens hulrum
Champignon i ovn - bagetid
- Gratiner champignonerne ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og gratinerede. Du kan evt. rive lidt ost over og lade det smelte med, de sidste minutter
- Serveres straks
Noter
Alle svampe kan bruges. Portobello svampe er også gode at bruge.
Persille kan udelades eller erstattes med andre krydderurter. Riv gerne lidt ost over de sidste minutter. Kan også laves i airfryerLækre bagte champignon med fyld af hvidløgssmør – svampe i ovn smager så godt
Det er så lækkert med persille i hvidløgssmørret. Brug gerne frisk, hvis du har, eller frysetørret.
Du kan sagtens også bruge andre krydderurter. Jeg har altid frysetørret persille på lager, så jeg hurtigt kan lave en portion hvidløgssmør.
Måske vi får lyst til f.eks. at lave hvidløgsbrød af en brødrest? Hvidløgssmør er jo også så lækkert på flutes eller i en bagt kartoffel.
Da jeg kom hjem med de flotte champignon i dag, tænkte jeg straks på at fylde dem med hvidløgssmør og gratinere dem i ovnen.
Det var nogle fine store champignoner, der var i butikken. Gå gerne efter de allerstørste champignons. Her kan du nemlig få plads til mest fyld.
Portobello svampe er derfor også rigtigt gode at bruge.
Sådan laver du bagte champignon i ovn – se billederne her:
Voila – her ser du en lækker gratineret champignon.
I ovnen skal have ca. 20 minutter afhængigt af størrelse og mængden af fyld. Åh jeg kunne spise gratinerede champignon til forret, hovedret og dessert! De smager bare så godt.
Du kan også lave de lækre bagte champignon i airfryer. Her skal de kun have ca. 10-12 minutter v. 160 grader (afhængigt af størrelse).
Lav gerne så mange champignon som muligt. I vil kunne spise rigtigt mange, så lav rigeligt. Prøv en version med ost på også. Uhm.
En rigtig lækkerbisken fra mig til dig. Dem må du prøve.
Tjek f.eks. også denne opskrift på portobellosvampe med hvidløg og ost ud.
Du kunne også prøve en lækker champignonpaté?
Få flere lækre opskrifter med champignon her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Sikke en dejlig sommerweekend vi har haft. Med jordbær med fløde på terrrassen. Så bliver det ikke meget bedre.
Sommervejret er indstillet på uendeligt og inde i min krop er ferietilstanden blevet aktiveret.
Strand, hav, have, terrasse, aftennydning, lækkert mad og spontane aktiviteter. Ej jamen den opskrift rimer jo på sommerferie?
Sommerferie kom hid, jeg er klar! Jeg står lige her på trappen og spejder efter dig. Til sommer skal vi nemlig trylle endnu mere lækkert mad, desserter, kager og lækkerier. Er du også klar? 🙂