Kalkunlår – opskrift på grillede kalkunlår. Fedtfattig

  • Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlår
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7437Uhm – webergrillen kom, så og sejrede igen.

Fantastiske gasgrill, hvor der kan trylles lækkert mad ved bare at trykke på knappen?

Elsker min gasgrill og vi har allerede brugt vildt mange gange, siden vi købte den for en måned siden. Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlår

Den grillmenu du skal høre om i dag, er verdens nemmeste grillmenu:

Krydrede grillede kalkunlår med grillede kartofler og grøn salat. SÅ lækkert og samtidig også den letteste menu. 

Det sværeste i hele projektet er at opdrive kalkunlår. Det er sjældent de kan købes i butikkerne, men pludselig en dag er de der, f.eks. i Kiwi og så er det bare om at slå til. Udsæt ikke “køb kalkunlår-projektet”, men køb når du ser dem og frys gerne ned, til en dag det passer dig bedre.

Jeg fik 6 store kalkunlår for 50 kroner – ca. 2 kilo kød!DSC_7429Kalkunlår er en rigtig billig spise, der er meget kød på et lår og der er intet fedtspild. Spis gerne kalkunkød, når/hvis du vil tabe dig.

Normalt er kalkunlår meget ferske i smagen, men godt krydret og efter en tur på grillen var smagen i top. Du kan også lave din egen marinade, som du kan lade kalkunlårene trække i. 
DSC_7430 Jeg lavede “små hurtige” grillede kartofler til kalkunlårene, vi spiste grøn salat og bearnaisesauce til. Så lækkert.DSC_7432

Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlår Kartoflerne fik 45 minutter og kalkunlårene 1 time og et kvarter. Grilleriet krævede ikke meget arbejde. Den nemmeste grillmenu og her kommer opskriften:

Lækre sprøde grillede kalkunlår med grillede kartofler og salat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 kalkunlår 1 pr. person
  • ½ dl. olie
  • Salt/peber/barbecuekrydderi
  • Grillede kartofler: 2 poser "små hurtige kartofler" á 800 gram ½ dl olie og groft salt
  • Tilbehør: grøn salat og bearnaisesauce

Sådan gør du

  • Tænd grillen
  • Pensl kalkunlårene med olie og drys med alle krydderierne (lav evt. en marinade i stedet og lad lårene trække i den i minimum 3-4 timer)
  • Læg kalkunlårene på grillen, evt. på et stegenet, så de lettere slipper grillen igen. Lårene vendes i alt 4 gange i løbet af stegetiden. Vær obs. på at alle sider får "en tur".
  • Stegetemperatur: Indirekte varme v. ca. 200 grader i 1 time og et kvarter.
  • Kalunlårene er færdige, når der løber klar saft fra lårene. Stik evt. i et lår og se om kødsaften er klar. Kalkuns kernetemperatur skal være 72-75 grader.
  • Grillede kartofler: vend de små kartofler med olie og salt og grill i 45 minutter. Vend kartoflerne når du vender kalkunlårene.
  • Lav en grøn salat og bearnaise og server

Noter

Du kan bruge alle slags krydderier til kalkunlårene. 
Opskriften kan også bruges på kyllingelår, men tilberedningstiden skal reduceres i så fald.
Kalkuns kernetemperatur skal være 72-75 grader.

Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlårDet var svært at vurdere hvornår kalkunlårene var færdige. Jeg gav måske vores 10 minutter for længe, men det var også kun fordi de var frosne inde midt i. Med fjerkræ tør jeg ikke løbe nogen risiko. Ingen overhovedet.

DSC_7433

De anvisninger jeg kan give dig er, at kødet skal have sluppet knoglen på skaftet og at den væske der løber fra, skal være helt klar og ublodig. Du kan blive meget syg, hvis du spiser halvråt fjerkræ, så du skal være virkelig omhyggelig. Hellere lidt for længe, end lidt for kort stegetid, sådan tænker jeg, men er du i tvivl, kan du også bruge et stegetermometer? Kalkuns kernetemperatur skal være 72-75 grader.Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlårDet er en nem grillret og her kommer menuen i billeder fra start til slut:

Det er så let en menu, at det næsten er for godt til at være sandt, ikke? Heldige grillmestre vi er – dig og mig og vi to? 🙂
Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlårKartoflerne blev færdige efter 45 minutter, og skulle vendes en 2-3 gange undervejs. Det er vigtigt, ellers brænder de af under bunden.

Jeg brugte en alu-form til kartoflerne, ikke en engangs- men en større metalform, der kan genbruges. Brug gerne én af rustfrit stål, så er det pærelet. 
DSC_7442

Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlårTotalt lækker grillmenu – og pærelet  at lave 🙂
Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlår


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Stine Sulbæk

5 stars
Hvor lyder det altså lækkert! Jeg har faktisk abonneret på din blok længe, men aldrig rigtig nået at kigge på dine lækre opskrifter. Dét skal der vist laves om på 😉 Meget inspirerende, og gode gennemgange af opskrifterne der er til at forstå for selv en som mig der skal have det hele skåret ud i pap 🙂 🙂 🙂

Tina Nymann

Fjerkræ smager bare altid bedre på grill og beholder saft og kraft?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer