Kødsovs med svinekød. Her får du en nem opskrift på en hurtig billig kødsovs du kan lave med hakket svinekød, peberfrugt, majs og forårsløg.
Solskin, sommer, alene hjemme, en hundehvalp om benene og optøet svinefars klar til brug i køleskabet? Åh altså, det er jo lidt hårde odds ikke?
Terrassen lokker, hundehvalpen bider insisterende i fingeren og kommer slæbende med ting der skal kastes. Altså den mad der skal bare trylles på ingen tid, hvem laver den?!
Planen var et lækkert farsbrød á la dette med pesto og feta men nej, projektet virkede for uoverkommeligt omstændighederne taget i betragtning.
Det blev en hurtig kødsovs og intentionerne var at lave så stor en portion, at der ville være mad nok til 2 dage.
I morgen skinner solen nemlig på terrassen igen, hundehvalpen bider i haserne igen og… Her vil det være skønt med nem aftensmad, der bare skal varmes.
Projektet lykkedes og i dag får du opskriften.
Måske den nemme kødsovs med svinekød, kan redde dig en dag det skal gå stærkt? Det er en nem og virkelig billig ret.
Svinekød er hurtigt mørt, så du kan lave kødsovsen på ingen tid.
Hakket svinekød er jo også en del billigere end det dyre hakkede oksekød.
Jeg har brugt en masse grøntsager, der også giver en god smag til retten. Smagen er i top i denne kødsovs, selvom den er lavet med svinekød.
Man behøver jo heller ikke lave kødsovs med oksekød hver gang, vel? Kødsovs kan man nemlig også sagtens laves med f.eks. hakket kylling, der er noget mere fedtfattigt. Få tips til flere opskrifter på kødsovs nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:Her kommer opskriften:
Kødsovs med svinekød og grøntsager – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 7-800 gram hakket svinefars hakket kylling eller oksekød kan bruges. Du kan nøjes med 500 gram
- 3 bouillonterninger svin/okse
- 2 store store løg i tern
- 4-5 fed friskpressede hvidløg
- 2-3 tsk paprika kan udelades eller erstattes med f.eks. barbecue, grillkrydderi e. lign.
- 2 spsk oregano
- salt/peber smag til
- 4-5 forårsløg eller 1-2 porrer
- 2 peberfrugter i tern kan erstattes af gulerøddder
- 1 glas champignon i incl. væde incl. væde. Friske champignon kan bruges
- 400 gram majs
- 2-3 dåser flåede tomater eller færdig tomatsovs
- 1-1½ liter kogende vand
- evt. fløde eller flødeost
- evt. cocktailpølser eller bacon
- Jævning
- Tilbehør: Pasta
Sådan gør du
- Svits kødet sammen med bouillonterningerne, til kødet har skiftet farve
- Tilsæt grofthakket løg og svits med, til løgene er klare.
- Skær peberfrugten i grove tern og tilsæt
- Tilsæt majs og champignon. Brug gerne friske champignon. Tilsæt krydderier. Retten skal krydres godt
- Hæld flåede tomater/ tomatsovs i og skyl glasset/dåserne, så du får det sidste med. Jeg brugte en færdig tomatsovs.
- Kog vand i elkedlen og tilsæt og lad nu kødsovsen simre gerne minmum 15 minutter
- Tilsæt evt. flødeost/ lidt fløde. Jævn kødsovsen og smag til, evt. med ekstra krydderier
- Servér med nykogt pasta.
Noter
Kødsovsen kan laves med al slags hakket kød, også hakket kylling og hakket oksekød
Du kan bruge andre grøntsager til kødsovsen. Smager også lækkert med bacon eller cocktailpølser i. Få opskrift på hjemmelavet tomatsovs her Kan frysesEn nem og lækker spaghetti kødsovs med svinefars og grøntsager
Det blev en rigtig nem kødsovs og den smagte super godt. Tilsæt også gerne bacon og evt. cocktailpølser, hvis du har.
Jeg tilsatte en bakke friskost naturel, fordi jeg lige havde én der skulle bruges. Flødeost afrunder smagen i en kødsovs på bedste vis. Brug gerne en friskost med smag, f.eks. Pikantost – det giver den bedste smag.
Flødeost kan dog sagtens også undværes eller erstatte med en sjat fløde.
Perfekt – jeg fandt også et stort glas tomatsauce med basilikum, som vi lige havde i køkkenskuffen. Har du ikke en færdig tomatsovs, så kan du sagtens nøjes med flåede tomater. Man kan også lave en hjemmelavet tomatsovs, få en opskrift her.
Jeg tilsatte to peberfrugter og 1 bundt foråsløg, Det var lige de grøntsager, jeg havde i grøntsagsskuffen.
Få gerne tømt ud og brugt de grøntsager, der trænger til at blive brugt. Runke peberfrugter, runkne gulerødder? En rigtig god stop madspilds kødsovs.
Opskriften er nem at lave og vil fint kunne trylles en dag I kommer travle og sene hjem.
Her ser du fremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du kødsovs med svinekød og grøntsager – se billederne her:
Forårsløg giver en god smag og er knapt så stærke som almindelige løg. Brug endelig gerne de grønne blade på stænglerne også.
En skøn ret, med fine klare farver. Min familie elskede den og det var skønt, at der var nem mad til 2 dage. Resten af kødsovsen kan du f.eks. bruge til lasagne? Bare lige så der også bliver lidt afveksling på dag 2. 🙂
Her er gryderetten klar til jævning. En ordenlig baljefuld. Dejligt med nem billig mad til flere dage, til den sultne familie. Kan I ikke spise det hele, så kan retten sagtens fryses.
Så er der kødsauce til folket!
Vi spiste bare spaghetti til, men al slags pasta kan bruges. Lidt cocktailpølser i retten, ville have fået jublen til at stige endnu mere ved middagsbordet. Bare lige et tip til dig. 🙂
Vær ikke fedtet med krydderierne og smag gerne til med flere, når jævningen og osten er tilsat.
Servér gerne en grøn salt til, grønne ærter, dampede majs eller hvad du nu ellers synes ville kunne passe?
God fornøjelse med kødsovsen – din familie vil elske dig for den!
Få flere gode nemme opskrifter på kødsovs her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.