Lasagne med en rest kødsovs. Her får du en god nem opskrift på lasagne med bechamel, som du kan lave, hvis du har en rest kødsauce.
Sent hjemme, solskin på terrassen og hundehvalp om benene. Indrømmet. Der er hverken tid eller lyst til madlavning lige for tiden. Jeg prøver at slippe nemt omkring, ved at lave hurtig-mad og ved at lave mad til to dage.
Igår spiste vi kødsauce lavet af svinefars. Find opskriften på kødsaucen ved at klikke her. Det smagte rigtigt fint og vi kunne såmænd fint have spist resterne i dag, og bare kogt noget mere spaghetti, men der skulle alligevel ske lidt nyt.
Jeg tilberedte kødsaucen som lasagne på dag 2. Hvad genialt er der i det? Behøver hun virkelig at skrive om det?
Ja da, for det kan jo være at det lige er den ide du har brug for en dag det skal gå lidt tjept? Så her altså en ide fra mig til dig om at pimpe din kødsauce og give den nyt liv som lasagne på dag 2.
Har du mere lyst til at bruge en kødsauce lavet af oksekød, så prøv denne.
Jeg brugte en god ostesauce som bechamelsauce til lasagnen, nemmere kan det næsten ikke blive.
Du kan også sagtens lave din egen bechamelsauce. Få tips i opskriften nedenfor.
Lasagne med en rest kødsovs – nem opskrift

Ingredienser
- 1-1½ liter kødsauce eller så meget du har
- 1 portion bechamelsauce eller 1 glas færdig ostesauce/mornaysauce mængden afhænger af hvor meget kødsovs du har tilbage.
- ½ liter tomatsovs. du kan også nøjes bare med kødsovsen.
- Lasagneplader kan også laves med f.eks. pastaskruer
- Evt. revet ost på toppen eller 1-2 kugler mozzarella
Sådan gør du
- Fordel kødsauce - lidt tomatsauce og lidt bechamelsauce i et fad. Fordel lasagneplader ovenpå. Fordel en ny omgang kødsauce, tomatsauce og bechamelsauce og herefter lasagneplader ovenpå.
- Slut af med en omgang kødsauce/tomatsauce og bechamelsauce på toppen Gentag og slut af med kødsovs og bechamelsauce på toppen. Du behøver ikke revet ost på toppen, hvis der er meget ost i bechamelsaucen.
- Bag lasagnen nederst i ovnen i ca. 30-40 minutter v. 150 grader varmluft (175 gr. alm. ovn) eller til lasagnepladerne er møre. Servér gerne en grøn salat til.
Noter
Lasagnen lavet af en rest kødsauce er den nemmeste ret på dag 2
Jeg havde en rest kødsauce tilbage og jeg målte altså ikke mængden præcist af. Bare brug den mængde du har. Jeg vil tro, at der var omkring 1-1½ liter, men brug endelig gerne mere/mindre.
Skal du lave portionen helt fra starten, kan du finde opskriften på kødsauce her.
Fadet kan jeg ikke give dig nøjagtig størrelse på, da det jo afhænger af hvor stor din portion kødsauce er. Du laver bare lasagnen i lag, som beskrevet ovenfor og ser om du kan finde et firkantet fad der passer i størrelsen.
Jo højere lasagne, jo længere tilberedningstid, så måske din skal have længere tid i ovnen end min?Den tomatsauce jeg tilsatte, udover kødsaucen, tilsatte jeg for at give mere væde. Har du masser af kødsovs tibage, kan du sagtens udelade tomatsovsen.
Jeg synes nogen gange lasagne bliver for fast og for tør, derfor ekstra tomatvæde. Jeg brugte bare sådan en karton fra Lidl. Det er supergod tomatsauce.Det fungerede faktisk rigtigt fint med denne hurtige lasagne version. Den blev både velsmagende, blød og cremet. Helt som jeg godt kan lide den.
Hvad spiste vi så til lasagnen? Jeg havde lyst til hvidløgsbrød, men klokken var næsten 19 og nix – ikke tid til gærhævede deje.
Det blev hurtige scones med hvidløg og oregano. Scones er jo scones.
Bedst når de er friskbagte, let grynede i konsistensen men meget velsmagende, især med smør på. Lækre scones! Som grønt indslag spiste vi gulerødder. Masser af rå gulerødder. Passer perfekt til lasagne!
Jeg skriver opskriften på mad-scones’ene en anden dag – men du kan starte ud med disse scones med majsmel og cheddar. De er rigtigt gode madscones!
Skøn menu og nem aftensmad. Klart hurtigere end at vælge en fastfood løsning og det er jo bare skønt at kunne få brugt sine rester.
Du kan sagtens give din kødsauce nyt liv som lasagne. Lav evt. en kæmpe omgang kødsauce, når du er igang, og frys ned i bøtter.
Det er nemt at tage en portion op af fryseren. Denne hurtige lasagne smager så lækkert, både med købe- og hjemmelavet bechamelsauce.
Prøv dette lækre stop madspilds-tip. Den er så nem og hurtig at lave, hvis du har lavet kødsovsen i forvejen.
Rigtig god fornøjelse med den lækre ret til dig.
Få flere opskrifter på lasagne her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Lige for tiden er jeg nødt til at spekulere i de rigtigt nemme madløsninger, jep hundehvalp i huset er helt som at have fået småfolk i huset igen. Det har vi jo i virkeligheden også.
Kallehunden er i dagens anledning omdøbt “Kalle-Bøllen”. Den er virkelig en bandit og det kræver alle pædagogiske talenter at håndtere den lille fyr. Alt er vist helt som det skal være. Hundehvalp i huset giver fryd, men giver også plads til ytringer som ..”SUK”….”hvad gør vi?”” “Hvorfor bider den…hele tiden” og “hvem tager hunden nu?”
Vi stornyder Kalle men hvalpe-hvedebrødsdagene er nu afløst af hvalpe-hverdage ….og DE trækker tænder ud! 🙂
Vi surfer lige nu hunde-træning. Har vi – brug for det? NEJ – men vi har en hund der har 🙂
Hvor er det altid skønt at læse dine indlæg!
I øjeblikket lever vi på vores skib, med nærmest ikke eksisterende internetforbindelse, men så snart jeg har chancen, blogger jeg og læser alle de super fede indlæg, som jeg er gået glip af;)
Er ikke fri for at glæde mig til sejlsæsonen er slut!