Æblekage med marcipan. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig saftig, svampet og lækker æblekage med kanel og marcipan.
En smuk sensommerdag med sol og aftensmad i haven. Hurtigt sonderede jeg terrænnet fra min udsigtspost på terrassen. Skønt. Hvad så jeg så? Græsset spirer og gror og vokser frodigt grønt.
Hækken trænger til at blive klippet, men pyt. Fuglene fløjter og bygger reder og æblerne, ja de fortsætter med at dumpe ned fra oven. Heldige mig, se hvad jeg greb i luften 😉8 æbler er raslet ned siden i går.
Heldige mig! Sikke en gave der bliver ved med at give 🙂 Min “bagehjerne” blev straks aktiveret.
Æbler OG en rest overskydende tykmælk i køleskabet…1+1=KAGETID!….En kage var under opsejling igen. 😉
Dagens æblekage blev en videreudvikling af denne gode æblekage. Jeg lavede dobbelt portion og tilsatte også marcipan.
Kager med marcipan er nemlig altid så lækre. Den smager dog også rigtigt fint uden.
En skøn svampet og saftig æblekage i bradepande. Du kan sagtens ersatte æbler med anden frugt. Pærer eller rabarber måske? En rigtig god braddepandekage opskrift.
Her kommer opskriften på nem sprød og lækker æblekage med marcipan og kanelsukker:
Bagt æblekage med marcipan & kanel – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 2 æg
- 250 gram sukker
- 5 tsk. vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør
- 3 dl. tykmælk eller mælk eller andet surmælksprodukt
- 450 gram mel
- 5 tsk. bagepulver
- 8 små æbler i tern anden frugt kan bruges, f.eks. pærer, rabarber eller bær? Brombær måske?
- 150 gram marcipan kan udelades
- Drys: 1-2 spsk. kanel blandet med sukker
- Tilbehør: Serveres gerne med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør og tykmælk
- Bland mel med bagepulver og tilsæt. Vend dejen med en dejskraber
- Skær marcipan i grove tern og tilsæt. Marcipanen kan også rives i
- Skræl æblerne og skær dem i grove tern og tilsæt. Hvis skrællen er fin, behøver du ikke skrælle dem.
- Smør et ildfast fad/bageform på ca. 20x30 cm og fordel dejen heri. Du kan også beklæde formen med bagepapir.
- Drys med kanelsukker og evt. grofthakkede mandler
- Bag kagen ca. 35 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
- Server gerne flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til kagen
Noter
Stødt ingefær smager godt sammen pærer.
Æblekagen kan frysesKagen kan også laves som muffins, beregn ca. den halve bagetid
En svampet, nem og lækker kage med æbler, marcipan og kanel – en nem æbletærte
En skøn kage, der både vil være fin på kagebordet og som dessert med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til.
Der er brugt mange æbler i dejen og det gør, sammen med tykmælken, kagen ekstra svampet og lækker. Den æblekage kan du altså godt glæde dig til at smage. 🙂
Sådan laver du den sprøde og lækre æblekage med marcipan og kanel – se billederne her:
Sikke en skøn bagt æblekage – saftig med en rigtig god æblesmag. Marcipan og kanel klæder kagen
Hvis skrællen er fin på dine æbler, så behøver du ikke skrælle dem. Der er god smag og god vitaminer i æbleskrællen nemlig.
Dumper der også æbler ned i din have konstant, eller har du mange æbler i din frugtskål, er denne kage et godt bud.
Dejen er hurtig at røre sammen. Fra start til slut kan den laves på 3 kvarter.
Kagen er smagfuld, sprød og ekstra saftig p.g.a. fugt fra æblerne, marcipanen og tykmælken. Har du ikke tykmælk i huset, så kan andet surmælksprodukt sagtens bruges. Mælk også.
Hak gerne et par håndfulde mandler groft og drys på toppen også. Det ville pynte godt og mandler smager skønt på kage.
Æblekagen er også en oplagt kage at bage, hvis du skal have kage med på tur i skole, på job eller på tur.
Rigtig god fornøjelse med æblekagen. Få mere inspiration til flere kager her.
Få flere gode nemme opskrifter på æblekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej, er det virkelig 8-12 æbler?
Hold nu op, hvor ser det lækkert ud – og sundt tillige med:-)
Dejlig opskrift til weekenden, takkkk!