Flødekarameller med chokolade. Uhm her får du opskriften på lækre chokoladekarameller. Her får du et hurtigt indlæg til den søde tand. Du skal da lære hvordan man kan lave de lækreste karameller med chokolade, skal du!
Karameller der ikke bliver for bløde, men heller ikke for hårde.
Chokoladekarameller der kan bruges som godter til både jul og/eller når kollegerne/familien skal forkæles med lidt ekstra mundgodt.
Det er nemt at lave karameller. De passer næsten sig selv, det er blot til sidst du skal have et vågent øje. Mere om det lige om lidt.
Det kan være svært at finde ud af hvornår karamellerne har den rette konsistens, men karamelprøven virker.
Læg et par dråber på en kold tallerken eller dryp karamellen i et glas koldt vand. Har du et karameltermometer, kan det også hjælpe dig.
Et tip til dig:
Lad karamellen køle et par minutter før du skærer/klipper ud. Vent ikke for længe, så kan den være svær dele.
Jeg skar for med en kniv og klippede i skærerillerne. Måske du har en skarpere kniv end jeg, og kan skære karamellerne ud i et “hug”?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Flødekarameller med chokolade – få en god nem opskrift hér:
Ingredienser
- 2 dl. piskefløde
- 1½ dl. lys sirup
- ½ dl glukosesirup (kan erstattes af alm. sirup) kan købes i de fleste større supermarkeder
- 2 dl. sukker.
- Evt. vanillesukker.
- 100 gram chokolade. kan udelades eller erstattes med vaniljesukker
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en gryde, undtaget chokolade. Kog ved middel varme 20-30 minutter. Rør flere gange undervejs.
- Jeg kan ikke sætte præcist minuttal på, men når karamelblandingen begynder at slippe gryden, skal du til holde et vågent øje. Den bliver sej og tyktflydende. Har du et bolche/karameltermometer, skal du gå efter en temperatur på 130 grader. Det giver ikke for hårde, ikke for bløde karameller.
- Har du ikke et termometer, laver du bare karamelprøven. Hæld et par dråber karamel i koldt vand, og hvis du kan trille kugler af karamellen, er den færdig. Du kan også dryppe lidt karamel ud på en kold tallerken. Hvis den hurtigt stivner og kan trilles, er den fin.
- Når karamellen er færdigkogt tilsætter du 100 gram chokolade og rører til den er smeltet. Hæld hurtigt karamellen ud i et fad beklædt med bagepapir. Du bestemmer selv tykkelsen. Jo mindre form, jo højere karameller. Mine blev ca. ½ cm. tykke, det var fint.
- Lad karamellen køle et par minutter før du skærer/klipper ud. Vent ikke for længe, så kan den være svær dele. Jeg skar for med en kniv og klippede i skærerillerne.
- Pak karamellerne i madpakkepapir eller læg dem i et glas med flormelis. Omrystet før brug. Opbevares på køl
Noter
Så er der lækre hurtige bløde chokoladekarameller – også gode som juleslik.
Smagen kan varieres i det uendelige. Tilsæt gerne den smag du synes bedst om.
Lad karamellerne afkøle helt, men prøvesmag gerne. 🙂
Lad dem evt. afkøle hurtigt i det fri, eller i køleskabet en halv times tid. Pak gerne karamellerne ind, så undgår du at de klistrer sammen.
Den anden halvdel kan du drysse med lidt flormelis og putte i et glas med tætsluttende låg. Ryst godt, så flormelissen fordeler sig godt imellem karamellerne.
Karamellerne skal helst ikke opbevares alt for varmt.
Stiller du dem i køleskab bliver de ret hårde, ved stuetemperatur bliver de dejligt bløde.
De vokser ikke sammen, hvis de er pakket ind/drysset med flormelis, så de kan også sagtens opbevares ved stuetemperatur.
Det er lidt smag og behag, tænker jeg, om man er til bløde eller hårde karameller?
Hvis de er hårde, spiser man ikke så mange eller ihvertfald spiser man dem ikke så hurtigt. 😉
Uhm lækre chokoladekarameller!
Måske du har lidt fløde og chokolade tilovers fra julen? Jeg tænker du godt kan bruge den fløde der har været gemt i fryseren også.
Du kan smelte chokolade og dyppe karamellerne i chokoladen. Uhm de ville også være lækre som flødekarameller med chokoladeovertræk.
Det er hurtigt at smelte chokolade i mikroovnen, så det er nemt at give det et forsøg. Varm chokoladen få sekunder af gangen i mikroen, til den er fin og blank.
Vend karamellerne rundt i chokolade, og lad dem afdryppe på et stykke bagepapir. Uhm!
Hvad med lidt godter? Jeg byder på chokoladekarameller 🙂
At koge karameller på denne måde er den klassiske, men du kan også bruge kondenseret mælk. Det er næsten endnu nemmere. Få flere gode opskrifter nedenfor:
Få flere lækre opskrifter på nemme karameller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Flere lækre opskrifter på karameller lavet i mikroovn:
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Hejsa og mange tak for opskriften, de blev helt vildt gode 🙂 Lige et tip, man kan sagtens bruge et alm stegetermometer, sådan et med stål spids til at måle temperatur…man behøver ikke ofre de 90 kr et bolche termometer koster… 🙂 Men nums nums, de smager godt 🙂