Flødekarameller med chokolade. Uhm her får du opskriften på lækre chokoladekarameller. Flødekarameller med chokolade - nem opskriftHer får du et hurtigt indlæg til den søde tand. Du skal da lære hvordan man kan lave de lækreste karameller med chokolade, skal du!

Karameller der ikke bliver for bløde, men heller ikke for hårde.

Chokoladekarameller der kan bruges som godter til både jul og/eller når kollegerne/familien skal forkæles med lidt ekstra mundgodt.

Flødekarameller med chokolade - nem opskrift

Det er nemt at lave karameller. De passer næsten sig selv, det er blot til sidst du skal have et vågent øje. Mere om det lige om lidt.

Det kan være svært at finde ud af hvornår karamellerne har den rette konsistens, men karamelprøven virker.

Læg et par dråber på en kold tallerken eller dryp karamellen i et glas koldt vand. Har du et karameltermometer, kan det også hjælpe dig.

Et tip til dig:

Lad karamellen køle et par minutter før du skærer/klipper ud. Vent ikke for længe, så kan den være svær dele.


Jeg skar for med en kniv og klippede i skærerillerne. Måske du har en skarpere kniv end jeg, og kan skære karamellerne ud i et “hug”?

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Flødekarameller med chokolade – få en god nem opskrift hér:

Flødekarameller med chokolade - nem opskrift
Lækre flødekarameller med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl. piskefløde
  • dl. lys sirup
  • ½ dl glukosesirup (kan erstattes af alm. sirup) kan købes i de fleste større supermarkeder
  • 2 dl. sukker.
  • Evt. vanillesukker.
  • 100 gram chokolade. kan udelades eller erstattes med vaniljesukker

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne i en gryde, undtaget chokolade. Kog ved middel varme 20-30 minutter. Rør flere gange undervejs.
  • Jeg kan ikke sætte præcist minuttal på, men når karamelblandingen begynder at slippe gryden, skal du til holde et vågent øje. Den bliver sej og tyktflydende. Har du et bolche/karameltermometer, skal du gå efter en temperatur på 130 grader. Det giver ikke for hårde, ikke for bløde karameller. 
  • Har du ikke et termometer, laver du bare karamelprøven. Hæld et par dråber karamel i koldt vand, og hvis du kan trille kugler af karamellen, er den færdig. Du kan også dryppe lidt karamel ud på en kold tallerken. Hvis den hurtigt stivner og kan trilles, er den fin.
  • Når karamellen er færdigkogt tilsætter du 100 gram chokolade og rører til den er smeltet. Hæld hurtigt karamellen ud i et fad beklædt med bagepapir. Du bestemmer selv tykkelsen. Jo mindre form, jo højere karameller. Mine blev ca. ½ cm. tykke, det var fint.
    Flødekarameller med chokolade - nem opskrift
  • Lad karamellen køle et par minutter før du skærer/klipper ud. Vent ikke for længe, så kan den være svær dele. Jeg skar for med en kniv og klippede i skærerillerne. 
    Flødekarameller med chokolade - nem opskrift
  • Pak karamellerne i madpakkepapir eller læg dem i et glas med flormelis. Omrystet før brug. Opbevares på køl
    Flødekarameller med chokolade - nem opskrift

Noter

Karamellerne kan holde sig 2-3 uger.
Hvis du opbevarer dem på køl, bliver de hårde, hvis du opbevarer dem udenfor køleskabet er der kortere holdbarhed og så bliver de blødere.
Pak karamellerne i madpakkepapir eller læg dem i et glas med flormelis. Omrystet før brug. Opbevares på køl
Chokolade kan udelades og erstattes med vaniljesukker - så får du bare almindelige flødekarameller
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Så er der lækre hurtige bløde chokoladekarameller – også gode som juleslik.

Flødekarameller med chokolade - nem opskrift

Smagen kan varieres i det uendelige. Tilsæt gerne den smag du synes bedst om.

Lad karamellerne afkøle helt, men prøvesmag gerne. 🙂

Lad dem evt. afkøle hurtigt i det fri, eller i køleskabet en halv times tid. Pak gerne karamellerne ind, så undgår du at de klistrer sammen.Flødekarameller med chokolade - nem opskrift
Den anden halvdel kan du drysse med lidt flormelis og putte i et glas med tætsluttende låg. Ryst godt, så flormelissen fordeler sig godt imellem karamellerne.DSC_0830

Karamellerne skal helst ikke opbevares alt for varmt.

Stiller du dem i køleskab bliver de ret hårde, ved stuetemperatur bliver de dejligt bløde.

De vokser ikke sammen, hvis de er pakket ind/drysset med flormelis, så de kan også sagtens opbevares ved stuetemperatur.

DSC_0765

Det er lidt smag og behag, tænker jeg, om man er til bløde eller hårde karameller?

Hvis de er hårde, spiser man ikke så mange eller ihvertfald spiser man dem ikke så hurtigt. 😉DSC_0832

Uhm lækre chokoladekarameller!

Måske du har lidt fløde og chokolade tilovers fra julen? Jeg tænker du godt kan bruge den fløde der har været gemt i fryseren også.

Du kan smelte chokolade og dyppe karamellerne i chokoladen. Uhm de ville også være lækre som flødekarameller med chokoladeovertræk.Flødekarameller med chokolade - nem opskrift

Det er hurtigt at smelte chokolade i mikroovnen, så det er nemt at give det et forsøg. Varm chokoladen få sekunder af gangen i mikroen, til den er fin og blank.

Vend karamellerne rundt i chokolade, og lad dem afdryppe på et stykke bagepapir. Uhm!

Hvad med lidt godter? Jeg byder på chokoladekarameller 🙂

At koge karameller på denne måde er den klassiske, men du kan også bruge kondenseret mælk. Det er næsten endnu nemmere. Få flere gode opskrifter nedenfor:

Få flere lækre opskrifter på nemme karameller her:

1.

Karameller med lakrids af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med lakrids af kondenseret mælk
Se opskriften her

2.

Chokolade fudge med Baileys - bløde karameller
Bløde karameller med chokolade og Baileys
Se opskriften her
Fudge med chokolade og Baileys - chokoladefudge

3.

Fudge opskrift - karamel af kondenseret mælk
Lækre hjemmelavede fudge karameller af kondenseret mælk
Se opskriften her
Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

4.

Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
Verdens bedste saltkarameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

5.

Chokoladekarameller med kondenseret mælk
Karameller af chokolade kondenseret mælk
Se opskriften her
Chokoladekarameller med kondenseret mælk

6.

Karameller med peanuts - af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med peanuts af kondenseret mælk
Se opskriften her
Karameller med peanuts - af kondenseret mælk

7.

Karameller med kondenseret mælk - opskrift
Verdens bedste flødekarameller med kondenseret mælk
Se opskriften her

8.

Karamelbrud hård karamel med fløde opskrift
Hårde karamelbrud med hasselnødder og salt på toppen
Se opskriften her
Karamelbrud hård karamel med nødder opskrift

 

Flere lækre opskrifter på karameller lavet i mikroovn:

9.

Flødekarameller med lakrids i mikroovn
Hurtige flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovn
Se opskriften her

10.

Flødekarameller med sesam i mikroovn opskrift
Flødekarameller med sesam - lynhurtigt lavet i mikrobølgeovn
Se opskriften her

11.

Salt karameller i mikrovn - nem opskrift
Lækre og hurtige karameller med vanilje og salt - lavet i mikroovn
Se opskriften her
Salt karameller i mikrovn – nem opskrift

12.

Karameller i mikroovn - nem opskrift
Lækre hjemmelavede flødekarameller med i mikroovn
Se opskriften her
Karameller i mikroovn - nem opskrift

13.

Kakao karameller på 10 minutter i mikroovn
Nemme lækre hjemmelavede karameller i mikroovn
Se opskriften her
Kakao karameller på 10 minutter i mikroovn

14.

Chokoladekarameller i mikroovn - nem opskrift
Hjemmelavede chokoladekarameller i mikroovn
Se opskriften her
Chokoladekarameller i mikroovn nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.