Nøddetærte. Uhm her får du opskriften på en lækker tærte med hasselnødder og karamel af kondenseret mælk.

Er du klar til at høre om verdens nemmeste og lækreste nøddetærte? Bagenørdens Facebook-følgere har talt. Det bliver nøddetærte der kommer på bloggen i dag.
Nøddetærten er nem og dejen kan røres sammen på få minutter. Genialt og halløj en lækker kage altså!
Kagen er karamelagtig sød og næsten mazarin-agtig i konsistensen. Den vil være perfekt at servere som en særligt lækker dessert en dag I skal have gæster.
På et kagebord vil den med garanti også vække jubel, måske med lidt vaniljeis til? En rigtig nem dessert med kondenseret mælk.

Det var de lækre ovnristede Piemonte hasselnødder jeg brugte. Heldige mig, dem havde jeg lige på lager. Det er hasselnødder i luksusversionen, som kan købes i delikatesser eller online.
Har du ikke lige færdigristede hasselnødder, kan du sagtens selv riste hasselnødder selv. Få tips i opskriften.
Ristede hasselnødder smager SÅ godt, men du kan også sagtens bare bruge hasselnødderne som de er, med skal.
Mon ikke også du kan bruge mandler? Det tænker jeg.

Hasselnødder er rimeligt dyre, så den vil være lidt billigere med mandler. Ellers så kræves der få ingredienser til denne dessert. Nøddetærten er så sød, at man fint kan nøjes med et lille stykke.
Jeg vil tro at der er kagedessert nok til 8-10 sultne gæster i denne nøddetærte? Samlet set er det altså en rigtig billig dessert til mange.
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Den er nem
Nøddetærte med kondenseret mælk – få en god nem opskrift her

Ingredienser
Tærtebund
- 180 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør
- 100 gram rørsukker ell. alm. sukker
Karameltopping
- 1 dåse kondenseret mælk 400 gram
- 50 gram brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk akaciehonning eller sirup eller almindeligt honning
- 2 spsk Amarettolikør whisky eller Bailey kan også bruges. Kan også erstattes af kaffe, fløde, ell. lign
- 200 gram ovnristede hasselnødder du kan også riste hasselnødder selv i ovnen - 10 minutter v. 175 grader og herefter nulre skallen af. Mandler kan også bruges
- Evt. smeltet chokolade på toppen i striber
Sådan gør du
Tærtebund
- Rør tærtedejen sammen med ske. Bare bland alle ingredienser. Dejen bliver smuldrende.

- Smør en tærteform med smør og fordel dejen heri. Jeg brugte et stort men ikke så højt tærtefad på 27-28 cm. Tryk dejen godt sammen og ud i kanterne og lidt op af siderne. Tærtebunden bliver en fast bund nu.

Karameltopping
- Rør den brune farin ud i den kondenserede mælk. Rør honning, vaniljesukker og Amarettolikør ud heri.

- Hæld karamellen på tærtebunden. Fordel hasselnødderne på toppen og tryk dem en smule ned i massen. Er dine hasselnødder ikke ristede, så kan du riste hasselnødder selv. Bag dem i ovnen i 10 minutter v. 175 grader og nulr herefter skallen af.

- Bag nøddetærten nederst i ovnen i 60 minutter v. 125 grader varmluft (eller 150 grader alm. ovn). Hold øje med nødderne ikke bliver for mørke. Læg evt. et stykke stanniol på toppen

- Lad tærten afkøle før udskæring.Tærten kan med fordel laves dagen før. Pynt evt. nøddetærten med striber af smeltet chokolade. Kagen er ret sød, så udskær kun små stykker. Servér gerne vaniljeis til.

Noter
Pynt evt. kagen med smeltet chokolade.
Opbevar kagen tildækket med stanniol og plastpose. Tærten er fryseegnet.En nem og lækker kage med kondenseret mælk og hasselnødder – perfekt som dessert
Det er en meget nem nøddetærte at lave og faktisk en nem dessert også.
Der bliver kage til mange og stykkerne skal være små, for kagen er sød. Servér gerne lidt vaniljeis til. Uhm <3
Har du hasselnødder og kondenseret mælk er det verdens nemmeste dessert at lave.
Det er ikke lyv; kagen kan virkelig røres sammen på 10 minutter.
Jeg har brugt kondenseret mælk i karameltoppingen. Nogle gange kan du være så heldig, at kunne købe en dåse for 15 kr, når de er på tilbud.

Dåserne med kondenseret mælk kan købes i alle supermarkeder og de fleste discountbutikker. Køb gerne stort ind, når de er på tilbud, for dåserne kan holde sig op til ½ år.
Kondenseret mælk er rigtigt lækkert i hjemmelavede flødekarameller eller hjemmelavet bounty Der er også disse lækre karameller med peanuts?
Den søde kondenseret mælk smager karamelagtigt sødt. Perfekt til slikmunde som dig og mig. Det er så lækkert at bruge i slik, desserter og kager……og nøddetærter 🙂
Find alle bloggens opskrifter med kondenseret mælk her
Jeg brugte Amarettolikør. Mandellikøren giver kagen lidt ekstra marcipansmag, som der er i de rigtige nøddetærter med mazarinbund.
Det fungerede rigtigt godt. Prøv også gerne whisky eller Bailey eller hvad du nu ellers lige har på lager af sød likør/spiritus?
Sådan laver du karameltærte med nødder og kondenseret mælk – se billederne her:
Her kan du se den nemme nøddetærte-proces fra start til slut
Jeg brugte rørsukker, som er lidt sødere og mere smagfuldt end almindeligt sukker. Har du det ikke lige på lager, så ingen grund til panik og ekstra butiks-besøg. Almindeligt sukker kan fint bruges.

En-to-vupti var der lækker nøddetærte på aftenens desserttallerken.
Den kage må du virkelig springe på. Beklager de lidt dårlige fotolys, det fortjener kagen ikke. Er du vimmer den er et hit, den kan du altså godt glæde dig til at prøve 🙂
Prøv også denne hasselnøddekage eller denne mandelkage med mandelremonce.
En lækker nøddetærte er også den overdådige toscakage med marcipan.

Få inspiration til flere lækre opskrifter på nøddetærter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.







Hej Gitte.
I stedet for hasselnødder, kan jeg så bruge mandler i nøddetærten?
Tak for mange lækre opskrifter
Hej Gitte.
jeg er faldet over din nøddetærte med kondenseret mælk. Håber du har tid til lige at svare på om det er rigtig forstået at du ikke KOGER karamellen inden den hældes på tærten?
jeg er lidt usikker fordi jeg læser andre steder at mælken koges i dåsen i 3 timer for at blive til karamel.
mvh Tina