Pasta Alfredo. Her får du opskriften på en meget nem cremet pastaret med fløde, parmesan og hvidløg.
Jeg er bare vild med de nemme retter der kan laves på et kvartér! Et hit, hvis man bare gerne vil have aftensmad i en fart. Nogle gange er de enkleste retter bare de bedste. 
Pastaretten du skal høre om i dag, er i denne nemme kategori.
Den kan laves på ingen tid, men alligevel har den masser af smag. En typisk italiensk ret, hvor du kun skal bruge få ingredienser.
Hvis du bruger frisk pasta, kan du faktisk næsten lave denne ret på 5 minutter. Hvidløg, ost og fløde steger imens pastaen koger. Smart!
Hvad er Pasta Alfredo?
Retten stammer fra Italien. Mon ikke det er en italiensk fyr, der hedder Alfredo, der har fundet på den? 🙂 Alfredo pasta er en pastaret, hvor den kogte pasta vendes i ostesovs, bestående af smør, hvidløg og parmesan.
Nogle bruger kun smør og parmesanost i „sovsen“, imens andre også tilsætter fløde og mælk/pastavand, for at gøre pastaretten mere cremet. Det gør jeg f.eks. i denne opskrift.
Kan man tilsætte kød og andre ingredienser i Pasta Alfredo?
Jeg lavede denne Pasta Alfredo uden kød og grøntsager, men du kan sagtens tilsætte f.eks. spinat til retten. Man kan også tilsætte kød. Mange laver f.eks. Pasta Alfredo med kylling, svampe, bacon, skinke, eller hvad du ellers er vild med at spise i en pastaret.
Du kan også vende laks eller rejer i før servering?
Pasta Alfredo minder lidt om denne enkle cacio e pepe ret, hvor pasta steger i sovs med smør, parmesan og peber. Alfredo pasta kan også minde lidt om spaghetti carbonara, men den er uden æg.
Det er en opskrift og en ret du sagtens kan sætte dit eget præg på. Lad bare dine egne smagsløg – og ingredienserne i dit køleskab – bestemme.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Pasta Alfredo – få en god opskrift på nem cremet pastaret med fløde hér

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4-500 gram pasta gerne frisk - tagliatelle, spaghetti, skruer - al slags pasta kan bruges
- 15-25 gram smør kan erstattes med olie (raps- eller solsikkeolie)
- 3-4 fed hvidløg Mængden bestemmer du selv. Kan udelades eller erstattes med andre løg.
- 75-100 gram parmesanost friskrevet. Vesterhavsost el. f.eks. lagret cheddar kan også bruges
- 1½ dl fløde piskefløde, kaffefløde el. madlavningsfløde kan bruges
- 1-1½ dl pastavand
- salt/peber
- Frisk timian/oregano kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisninger på pakken. Gem noget pastavand til sovsen
- Smelt smør og pres hvidløgsfeddene ud heri. Steg hvidløgene ved middel varme. Tilsæt fløde, når hvidløgene er begyndt at tage farve.
- Riv parmesanosten
- Tilsæt parmesanosten.
- Smag til med salt og gerne friske krydderurter
- Hæld vandet fra pasten, men gem lidt kogevand. Vend pastaen i flødesovsen og tilsæt pastavand, til cremet konsistens. Smag til evt. med ekstra krydderier
- Din pasta Alfredo er nu klar til servering. Drys gerne lidt friskrevet parmesan og friske krydderurter på før servering
Noter
Laks eller rejer kan også vendes i pastaen før servering. Kan også laves uden fløde.
En evt. rest kan gratineres i ovn eller airfryer dagen efterCremet pasta med hvidløg, fløde og parmesan – Alfredo pasta er en god nem vegetar pasta ret
Så er der aftensmad på et kvartér! Denne nemme pastaret må du prøve.
Vi spiste den helt enkelt, til en kødfri dag. Perfekt, for vi havde lige en rest fløde til overs, men ellers er det en meget billig ret at lave og servere. Alle slags fløde kan bruges, også kaffefløde og madlavningsfløde.
Pastaretten kan I nyde som den er, men du kan også servere f.eks. et lækkert grillet kyllingebryst til?
Prøv også at tilsætte lidt citron, så kan du lave pasta med citron som denne ret.
Hvorfor bruge pastavand i pastaretter?
Faktisk er det rigtigt smart, for der er en del stivelse i det pastavand du hælder fra den kogte pasta. På den måde kan pastavandet faktisk være med til at jævne pastaretter og gøre pastasovsen ekstra cremet.
Pastavand gør også flødesovsen lettere, både i forhold til smag og kalorie indhold. Meget fløde i pastasovs kan nemlig godt gøre pastaretter ret „tunge“ synes jeg.
Gem derfor gerne pastavand til dine pastaretter, når du koger pasta. Flødesovsen bliver mere cremet og lidt mere fedtfattig også. Bare lige et tip til dig.
Kan man bruge andet ost end parmesanost?
Måske du ikke er så vild med parmesan? Du kan sagtens bruge anden hård/salt ost i stedet for. Prøv f.eks. med Vesterhavsost eller en lagret cheddar.
Måske du har en anden yndlingsost, du er vild med at bruge i pastaretter?
Hårde oste smelter på en anden måde end bløde oste. I denne ret synes jeg hårde oste er bedst at bruge, men du bestemmer.
Brug gerne friske krydderurter i pastaretten, hvis du har. Vi har både timian og oregano i potter i sommerhuset, og begge dele smager lækkert i retten.
Både timian, oregano og rosmarin er krydderurter, der overvintrer. Skønt med friske krydderurter i haven år efter år. Bare lige et tip til dig
En evt. rest kan gratineres i ovn eller airfryer dagen efter – se denne opskrift på pasta i airfryer her.
Her fik du opskriften på en super nem pastaret. Den var en succes herhjemme og mon ikke også I bliver vilde med den hjemme hos dig?
Skønt med nem aftensmad på travle hverdage eller måske også bare som nem pastaret til frokost i weekenden?
Prøv også denne cremet pasta med bacon, pasta med laks, denne med svampe, en med spinat eller denne med chorizo.
Rigtig god fornøjelse med din Pasta Alfredo. 🙂
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på pastaretter, så klik her, eller se et lille udvalg nedenfor.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Cacio e pepe er det nærmeste italienske.
Retten er en amaricano italiano ret og ikke en italiensk ret, dvs., den er populær i us, men ukendt i Italien.