Pastasalat med skyr. Her får du opskriften på en sund pastasalat med dressing lavet af skyr.
Uhm er du også vild med pastasalat? I dag får du en opskrift der er i kategorien “sunde pastasalater”.
Jeg har ihvertfald brugt skyr i den hvide dressing, i stedet for creme fraiche. Skyr indeholder en del protein og langt færre kalorier, så det er en pastasalat du kan nyde med god samvittighed.
Har du også nogen gange brug for en nem pastasalat, du kan lave som nem nem sund aftensmad? Så kig med her. Måske du også kunne bruge inspiration til tilbehør til grillretter om sommeren?
Denne pastasalat kan du lave på under ½ time, med hjælp fra lidt tricks.:-)
Skyr i dressingen var et hit, for dressingen var slet ikke så fed, som en creme fraiche-dressing ellers har en tendens til at blive.
Jeg puttede godt med akaciehonning i, som kontrast og citronsaft også.
Til pastasalaten tilsatte jeg kun agurk og rødløg til denne pastasalat. Tilsæt gerne flere eller andre grøntsager, hvis du har. En peberfrugt måske? Majs og cocktailtomater sikkert også?
Jeg iler med at bringe dig den nemme opskrift på pastasalaten. Brug f.eks. nye kartofler i stedet for. Uhm det vil også kunne blive en lækker kartoffelsalat.
Pastasalat med skyr – få en nem og lækker opskrift på sund pastasalat hér
Ingredienser
- 500 gram kogt fuldkornspasta skruer eller penne. Alm. pasta kan også bruges, kogte kolde kartofler også
- 3-400 gram skyr creme fraiche, fromage frais eller ylette kan bruges i stedet
- 2-3 spsk god mayo f.eks. Hellmanns
- 2 spsk citronsaft
- 1-2 spsk hvidløgspeber
- ½-1 tsk salt smag til
- 1 spsk akaciehonning smag til. Anden honning/lidt sukker
- 1 stort rødløg skåret i fine tern
- 1 agurk i tern
- Gerne: 1 rød peberfrugt i tern eller andre grøntsager
- evt. et strejf karrypulver kan udelades
Sådan gør du
- Kog pastaen og lad den afkøle. Har du ikke tid til at vente på at pastaen afkøler, så fyld pastagryden med koldt vand, efter du har hældt kogevandet af.
- Bland mayonnaise med skyr og tilsæt akaciehonning, citronsaft, salt og hvidløgspeber. Smag til, evt. med karry
- Snit rødløg og agurk fint og tilsæt til dressingen
- Rør pasta i lidt efter lidt, til dressingen er godt fordelt.
- Pastasalaten er klar til servering. Smag den evt. lige til en ekstra gang
Noter
I stedet for skyr kan du bruge fromage frais, ylette eller creme fraiche
Tilsæt evt. kyllingekød eller skinketern - så kan retten fint gøre det ud for en hovedret. Smag evt. til med karry Pastasalaten kan holde sig 2-3 dage i køleskabetEn nem og lækker sund pastasalat – fedtfattig, frisk og sommerlig. Alle grøntsager kan bruges.
Det er virkelig en meget nem pastasalat at lave. Måske du allerede har skyr på lager i dit køleskab?
Jeg har jo store børn, og er du vimmer de er skyr-storspisere. Vi har altid skyr i køleskabet og allernådigst, fik jeg lov til at bruge halvdelen af en af skyrbøtterne.
Pastasalaten er klar på under ½ time, men jeg brugte nu også tricket med at gennemskylle den varme pasta med koldt vand. Så køler de hurtigere af.
Har du god tid i dit køkken, lader du jo endelig bare pastaen køle af på den langsomme måde.
Der var 25 grader i vores køkken, så jeg ved faktisk ikke hvordan det skulle have afkølet uden vandtricket?
Om vinteren er det nemt, for så skal gryden jo bare sættes ud i det fri, men om sommeren er det en anden sag jo.Det er virkelig en nem pastasalat og du kan se billederne af fremstillingsprocessen lige her:
Sådan laver du pastasalat med skyr. Se billederne her:
Pastasalaten smagte skønt og den var frisk, sommerlig, let og lækker. Helt perfekt grilltilbehør!
Du bestemmer jo helt selv, om du har lyst til at putte karry i din pastasalat. Det deler jo lidt vandene. Jeg er vild med det, men synes også den smager godt uden.
Tilsætter du ekstra grøntsager, bliver portionen større og du kan være så heldig, at den rækker til to dage. Vær dog obs. på, at den skal hurtigt på køl, for at kunne holde sig til dagen efter.
Pastasalaten vil også være et hit på et buffetbord? Du kan også tilsætte f.eks. kyllinge kød i tern og måske lidt ristet bacon på toppen?
En pastasalat med kylling er jo også virkelig lækker.
Så vil salaten snildt kunne gøre det ud for en god og fyldig hovedret.
Mine planer var at drysse pastasalaten med lidt friske krydderurter, fra mine nyindkøbte sommerhus-krydderurter.
Åh det ville da have pyntet så fint! Planerne gik hurtigt i vasken. Familien var nemlig sultne og råbte i kor: “Må vi godt begynde at tage noget nu, mor?”
“Ja da, kære familie!”.
Ja det er en blogger-madmors største dilemma: At få taget gode og appetitlige billeder, uden at familiemedlemmerne bliver alt for utålmodige og går sultne i seng 😉
Vi spiste pastasalaten til en masse lækkert grillkød. Grillede nakkekoteletter og grillede spareribs. Sikke en dejlig og nem menu.
Få flere gode nemme opskrifter på pastasalat her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Oh hvilken jubel fra alle mand og der var sommersol på terrassen. Sommersol i lange baner. En ustoppelig sol, der helt uventet og udansk bare fortsætter og fortsætter med at skinne.
Hver solskinsdag er en gave og jeg bliver glad, når jeg står op hver morgen og finder ud af, at vi i dag får vi endnu én af slagsen. Åh – tak kære vejrguder! Keep on going! 🙂Det er første gang vi har soppet i havet, efter vi købte sommerhuset.
Første gang vi har siddet ude i bare ben og kigget på solnedgangen, helt uden at fryse. Første gang, alle døre og vinduer har stået på vid gab hele dagen, uden at nogen klager over træk eller kolde fødder. Skønt! 🙂
Grillkoteletterne blev møre og saftige, uden at være tørre og seje. Måske vi er ved at lære ikke at grille kødet for lang tid? Eeendelig! 🙂
Det var en lækker og sommerlig menu.
Vi nyder udelivet og de gavmilde temperaturer i det fri. Nyder de lange terrassetimer med mange gode snakke. Nyder, at der er tid til familiehygge, lækkert mad og tid til at nyde solen gå stille og smukt ned i vandet.
At have tid til at se himlen blive turkis og rødgylden. Alle de gange vi allerede har sagt til hinanden: “Ej, har du set himlen? Den har aldrig været flottere!”
Vi stornyder vores lille sommerhus med havudsigt.
Jeg har aldrig anvendt pasta i salater, men jeg prøvede denne i går sammen med din marinerede mørbrad. Død lækkert begge dele. I dag fik vi fridadeller og resten af pastasalaten.