Perleløg. Uhm her får du en nem opskrift på glaserede perleløg stegt på pande.
Nogle gange er det nemmeste bare det lækreste. Sådan er det også med perleløg.
De er super nemme at lave og smager så godt som tilbehør til mange retter. En god oksesteg måske, forloren hare eller nakkesteg stegt som vildt?
Perleløg kan købes som syltede perleløg på glas, så det er bare så nemt bare lige at skrue låget af. Voila! Så er løgene klar til brug.
Syltede perleløg er de ret syrlige. Det er derfor helt perfekt at stege dem i smør med lidt sukker. Tro mig, I kan spise virkelig mange perleløg, når de serveres som glaserede perleløg.
Du kan også købe perleløg på frost, rimeligt billigt. Du skal ikke skrælle eller ordne perleløg, de er klar til brug. Perleløg er super nemt tilbehør.
De glaserede perleløg kan laves både på pande, i gryde eller i ovn. Hvis du vil lave dem i ovn, så brug f.eks. denne opskrift til inspiration.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Perleløg – få en god nem opskrift på glaserede perleløg hér

Ingredienser
- 400 gram perleløg (ca. mængde) 2 glas syltede perleløg eller perleløg fra frost
- 25 gram smør måske du skal supplere med lidt mere
- 3 spsk sukker kan erstattes med 1 spsk honning
- evt. 2-3 spsk stegesky/fond fra steg rød balsamico eddike kan også bruges
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Lad perleløgene dryppe godt af, hvis du bruger perleløg fra frost
- Smelt sukkeret på en pande ved middelvarme. Det må ikke brænde på. Tilsæt nu smør. Lad det bruse lidt op. Tilsæt perleløg. Kan også laves i gryde.
- Rør flere gange undervejs. Drys med 1 nip salt. Tilsæt evt. et par spsk stegesky/fond fra en steg/steaks, eller rød balsamico, hvis du har. Tilsæt evt. lidt ekstra smør. De glaserede perleløg er færdige, når de er gyldne og sprødstegte
- De glaserede perleløg er nu klar til servering
Noter
Glaserede karamelliserede løg – uhm det lækreste tilbehør, der er nemt at lave
Perleløgene er perfekte at servere til oksesteg, måske en gammeldags oksesteg, en god culottesteg eller roastbeef måske?
Hvis du har lidt stegesky fra stegen, så put det gerne på panden, sammen med løgene.
Det smager super godt. Så får de lige en ekstra “stegt” smag. Du kan også stege løgene på panden, efter du har stegt en steak?
På den måde genbruger du også noget af “kraften” og smagen fra kødet til løgene.
Det er også lækkert at lade perleløgene koge ind med rød balsamico. Karamelliserede perleløg smager bare super godt i alle afskygninger.
Jeg elsker bare løg i alle afskygninger. De smager skønt, tilberedt på så mange måder. Prøv f.eks. de glaserede løg på en hakkebøf – uhm.
Nedenfor finder du flere opskrifter på løg til inspiration
1.

2.

3.

4.

5.

6.
