Rabarbergelé. Her får du opskriften på en rigtig nem gele af rabarber og med kun et enkelt blad husblas.
Se lige hvor fin den er. Farven er helt bedårende og smagen lige så skøn. Det er en meget enkel gele, du hurtigt kan lave.
Jeg har tilsat lidt vanilje til geléen og det giver en rigtig god smag. Du kan fint bare nøjes med vaniljesukker.
Uhm – sikke en frisk, syrlig og sød gele, med en dejlig smag af rabarber.
Det er oplagt at lave en portion gelé, hvis du har mange rabarber i haven.
Geleén kan holde sig længe i køleskabet. Hvis du tilsætter lidt Atamon, kan det holde sig endnu længere.
Rabarbergelé er en skøn gele hele året. Det er også magisk at nyde den om vinteren. Det giver gode sommerminder.
Lav geléen om sommeren, til søde desserter.
Hvis du har frosne rabarber på lager, så kan du også fremtrylle den om vinteren? Som at få en hilsen fra sommeren og det er nu altså ikke så ringe. 🙂
Få inspiration til lækre kager og desserter du kan bruge den gode rabarbergelé til nederst i dette indlæg.
Hér får du dagens opskrift på den nemme rabarbergelé.
En skøn gelé, der er super nem at lave. Den kan du godt glæde dig til prøve.:-)
Rabarbergelé – nem opskrift på gele med rabarber og vanilje
Ingredienser
- 125 gram rabarber kan erstattes med andre bær/anden frugt f.eks. hindbær, jordbær ell. lign.
- 75 gram sukker sukkermængden afhænger af hvor sure dine rabarber er. Smag til
- 1 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 1 blad husblas
Sådan gør du
- Udblød husblas i vand.
- Skær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Gem evt. lidt sukker og smag til, til sidst. Du skal ikke tilsætte vand
- Kog geleen i få minutter, til rabarberstykkerne er møre.
- Si nu geleen, så der kun er ren saft tilbage. Jeg fik ca. 1½ dl saft. Smag evt. til med ekstra sukker og vaniljesukker.. Lad massen afkøle lidt
- Du kan bruge den tiloversblevne kompot på brød
- Kram vandet fra husblassen og lun nu husblassen 1-2 sekunder i mikroovnen, til den er smeltet. Rør herefter 1 spsk rabarbersaft i husblassen af gangen, til den er tempereret. Pisk til slut husblasblandingen i rabarberblandingen.
- Lad massen afkøle lidt og nu er den klar til at blive hældt på f.eks. panna cotta, på koldskålskager eller cheese cakes. Du kan også hælde rabarbergeléen i en lille skål og stille den til afkøling. Sæt gerne film over. Du kan også hælde geleén på syltetøjsglas og opbevare på køl.
- Geléen blødgøres lidt v. stuetemperatur. Du kan røre den op, så den bliver blød og marmeladeagtig. Den smager godt på brød, i kager og desserter
Noter
En nem og frisk gelé med rabarber og vanilje. Det er slet ikke svært at arbejde med husblas, bare spring på.
Det er faktisk super nemt at lave rabarbergelé. Rabarber koges med sukker og vanilje. Husblasblanding blandes i. Voila!
Det var faktisk dét og du skal slet ikke tilsætte vand.
Jeg siede bare min kompot i en almindelig si. Saften blev helt fin og blank og slet ikke grynet.
Det smarte er, at den kompot der bliver til overs, faktisk smager rigtigt godt på nybagt brød og i kager og desserter.
Alt fra brugt og intet ryger ud.
Det blev en god og koncentreret gelé, der smager af noget. Faktisk er det jo bare gelé af koncentreret rabarbersaft med husblas i? Ja sådan én er også super nem at lave:
Hvad kan jeg bruge rabarbergelé til spørger du måske?
Tjo, du kan bruge den i kager og desserter.
Du kan f.eks. også bruge den som topping på f.eks. fromager, panna cotta, cheese cakes eller den populære koldskålskage?
Du kan piske den i flødeskum, og bruge den som fyld i roulader, lagkager eller vandbakkelse?
Prøv den også på brød eller som topping på din morgenskyr eller havregrød f.eks.?
Få inspiration til lækre opskrifter hvor du kan bruge din rabarbergelé her:
1.
2.
3.
4.
Rigtig god fornøjelse med din rabarbergelé. Jeg håber du bliver helt vild med den 🙂
Hvis du vil se flere lækre opskrifter med rabarber, så klik her og få en masse inspiration
Måske du også skulle den lækre rabarbersirup? Den smager også bare så godt 🙂