Rugbrødscroutoner er nemme at lave i ovn eller airfryer. Prøv de sprøde ristede rugbrødstern, hvis du har en rest tørt rugbrød, der trænger til at blive brugt. Få en god nem opskrift på sunde croutoner med rugbrød her.
Måske du også tit har en rest tørt rugbrød til overs i køleskabet? Så smid den endelig ikke ud. Du kan nemlig bruge den til lækkerier som disse sprøde brødcroutoner.
Et lækkert stop madspilds tip til dig. De smager næsten som chips, men er jo bare meget sundere og de mætter godt.
Skal du kun lave en lille portion, er det smart er lave rugbrødscroutoner i airfryer eller på pande. En større portion kan du lave i ovn.
Du kan krydre croutonerne bare med salt eller du kan bruge krydderi på efter eget valg. Hvidløgssalt er også lækkert. Du kan også prøve at lave kanelcroutoner? De kan nemlig også laves med rugbrød.
Hvad kan man bruge croutoner til?
Rugbrødscroutoner er super nemme at lave og så smager de knasende sprødt. Croutnerne kan nydes som sunde snacks og de er også et hit i madpakken. Du kan også bruge dem på salat, en brødsalat måske?
Hvis du skærer dem ud i større tern end jeg, kan du bruge dem som brød til tapas. Prøv dem også appetizer med fyld, f.eks. laksemousse eller tunmousse? En nem og billig forret eller som hapser til en buffet.
Hvis du rister dem i kanelsukker, vil du f.eks. også kunne bruge dem som topping på koldskål, ymerfromage eller andre desserter?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Rugbrødscroutoner – opskrift på sprøde sunde croutoner af rugbrød
Ingredienser
- 4 skiver Rugbrød skåret i tern - al slags rugbrød kan bruges.
- 3 spsk olie smagsneutral, raps- eller solsikkeolie
- ½-1 tsk salt eller hvidløgssalt. Smag til
Sådan gør du
- Skær rugbrødet i tern og hæld det i en pose. Jo mindre tern, jo hurtigere bliver de sprøde. Du kan også skære større tern, hvis du vil servere croutonerne med fyld til tapas. Skær gerne brødet tyndt ud, medmindre du bruger skiveskåret som jeg.
- Hæld olien og salt ved og ryst posen godt.
Rugbrødscroutoner i airfryer:
- Fordel brødternene direkte på risten/i trådkurven, de skal kun ligge i ét lag. Drys evt. med hvidløgssalt. Rist nu croutnerne ca. 10-11 minutter v. 185 grader. Ryst kurven flere gange undervejs.
- Tjek brødternene undervejs. De er færdige, når de er ristede, men ikke stenhårde. Vær obs på at de bliver mere sprøde efter afkøling. Snup evt. en smagsprøve undervejs og giv dem evt. et ekstra drys salt/hvidløgssalt.
Rugbrødscroutoner i ovn:
- Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir. Bag croutonerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend dem undervejs De er færdige, når er sprøde. Tjek dem undervejs. De bliver mere sprøde efter afkøling.
Noter
Sprøde croutoner af rugbrød – nemt lavet i ovn eller airfryer. Olie, salt, rugbrød – lækre og billige at lave
Denne portion med kun 4 skiver brød kunne sagtens være i min airfryer. Måske du kan få plads til flere/færre i din? For at blive mest sprøde, så skal rugbrødsternene helst ikke ligge i lag.
Har du en stor mængde rugbrød, så lav den gerne i ovnen. Croutonerne kan nemlig holde sig længe, så lav gerne en stor portion, nu du er i gang.
Bare opbevar dem i tætsluttende beholder/dåse/kagedåse. De er så lækre at hapse som en sund snack.
Kan man lave croutoner af al slags brød?
Ja faktisk så kan du bruge al slags brød til croutoner. En rest franskbrød, flutes, madbrød? Bare brug den rest du har.
På bloggen finder du også en opskrift på croutoner med franskbrød og her i en version med hvidløg, også af lyst brød.
Disse rugbrødschips er lavet af lidt større stykker brød. Her har jeg selv skåret brødet i skiver og så lykkedes det mig at skære brødet meget tyndt ud. Det giver ekstra sprøde chips.
Tænk at du kan lave sådan en portion lækre rugbrødscroutoner næsten gratis? Ihvertfald var det meget sjovere at spise disse 4 skiver tørt rugbrød, de brødet var bleet ristet til croutoner. 🙂
Prøv også disse chokorug med chokolade – de er også lavet af en rest rugbrød. Man kan også lave hjemmelavet ymerdrys.
Det må du prøve, næste gang du har en rest rugbrød til overs. Rigtig god fornøjelse med lækkerierne til dig.
Få flere opskrifter på croutoner eller andre tips til hvad du kan bruge en rest brød til:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.
