Saltkarameller. Uhm her får du opskriften på lækre hjemmelavede flødekarameller her i en version med salt.

Verdens bedste karameller! Heldige mig, jeg har stadig en masse piskefløde i fryseren.

Perfekt! Så kan jeg nemlig lave alle disse lækre gammeldags flødekarameller, med rigtig fløde og salt. Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Har du smagt karameller med salt?

Sødt og salt er den allerbedste kombination. Mine yndlingskarameller! Hvis du ikke har smagt saltkarameller, så skulle du næsten prøve.

Hvis du mere er til klassiske karameller, så kan disse flødekarameller selvfølgelig også sagtens laves uden salt.Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Du kan også lave karameller med chokolade eller lakrids? Få flere lækre karamel opskrifter nederst i dette indlæg. Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Det er bare nogle lækre karameller, kan du tro. Du bestemmer lidt selv, om de skal være hårde eller bløde. Jo kortere kogetid, jo blødere karameller.

Måske du er til bløde fudge? Eller måske du foretrækker karameller så hårde som bolcher? Du får tips til kogetid i opskriften.

Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Du får opskriften lige her. De er nemme at lave:

Saltkarameller – få en god nem opskrift på hjemmelavede flødekarameller med salt hér

Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller
Hjemmelavede flødekarameller med salt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller
Portioner: 100 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram sukker 2½ dl
  • 75 gram smør
  • 1 vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
  • 1 dl. sirup lys eller mørk ell. glucosesirup
  • dl. piskefløde
  • 1 tsk. groft salt kan udelades

Sådan gør du

  • Smelt sukkeret let ved svag/middel varme. Brug grydeske af f.eks. træ, silicone eller metal - de kan tåle høj varme. Tilsæt vaniljemarven iblandet lidt sukker
  • Tilsæt smør, sirup og vanilje/vaniljesukker og evt. salt. Kog ved svag varme, til smørret er smeltet
    Flødekarameller opskrift - hjemmelavet karamel
  • Tilsæt piskefløden langsomt. Rør godt. Karamellen vil bruse op, når fløden kommer i. Tilbered karamellen ved svag/middel varme.
    Flødekarameller - opskrift på hjemmelavet karamel
  • Nu skal karamellen boble og simre langsomt. Undervejs skifter den farve. Hold øje med gryden og rør tit i karamellen. Den kan nemt bruse op/brænde på, ved for høj temperatur, så hav tålmodighed.
    Karamelbrud hård karamel med nødder opskrift
  • Efterhånden begynder karamelmassen at tykne. Når den slipper gryden, er den ved at være færdig. Det tager ca. ½-¾ time, afhængigt af hvor høj temperatur du koger karamellen ved

Karameller - konsistens og temperatur:

  • Du kan bruge karamel termometer. Traditionelle karameller er færdige, når massen når en temperatur på 122-125 grader. Disse karameller kogte jeg til 126 grader og de blev faste/bløde uden at være alt for hårde. (ca. som guldkarameller)
    Flødekarameller opskrift - hjemmelavet karamel
  • Fudge: temperatur 113-115 grader
  • Hårde karameller: 135-150 grader.

Karameller kogt uden termometer:

  • Lav karamelprøven: dryp en smule karamel på en kold tallerken. Når du kan du trille en kugle af karamellen, er den ved at være fin.
  • Beklæd en bageplade/lille bradepande med bagepapir og hæld karamelmassen ud. Min form målte 18x25 cm Brug grydeskeen til at trække massen ud med.
    Flødekarameller opskrift - hjemmelavet karamel
  • Drys straks groft salt på og tryk evt. salten lidt ned i massen. Lad karamellen køle ca. 15-30 minutter, eller til den er næsten stivnet.
    Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller
  • Skær karamelstænger ud med en skarp kniv
    Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller
  • Måske du synes det er nemmest at klippe karamellerne ud med en saks
    Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller
  • Pak evt. karamellerne ind i cellofan eller madpapir, når de er afkølet helt. Du kan også putte dem i et glas med flormelis og ryste glasset, så flormelissen fordeler sig på karamellerne.
    Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller
  • Holdbarheden forlænges, hvis du opbevarer dem i køleskabet i tætsluttende beholder. De bliver lidt hårde på køl, men de bliver mere bløde ret hurtigt ved stuetemperatur.
    Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Noter

Salt kan udelades i karamellerne
Opbevar karamellerne på køl i en tætsluttende kagedåse. De kan holde sig minimum 2-3 uger
Prøv at tilsætte chokolade til massen eller f.eks. lakridssirup.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre karameller med salt – hjemmelavet karamel med fløde er bare bedst

Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Det er nemt at lave saltkarameller. De skal bare laves som almindelige karameller. Man drysser bare lidt salt på, lige straks efter karamellen er hældt ud i formen.

Du kan jo evt. lave halvdelen med salt og halvdelen uden? Så prøver du én af hver slags.

Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Jeg lavede et stort glas saltkarameller til jul, men heldigvis havde vi fornøjelse af dem langt ind i januar.

Karamellerne kan nemlig holde sig længe i køleskabet. Lige til de er spist, men de forsvinder altid. 🙂

Saltkaramellerne er hårde, når de er i køleskabet. De bliver ret hurtigt bløde, hvis du opbevarer dem ved stuetemperatur.

Heldigt at jeg stadig kan bruge den frosne piskefløde, jeg har i fryseren, til flere karameller. Måske der venter dig flere opskrifter på nye karamel varianter?

Har du ikke fløde på lager, så kan det være, at du har kondenseret mælk? Det kan man nemlig også bruge til at lave lækre karameller af.

Prøv f.eks. også disse saltkarameller af kondenseret mælk. De er også super lækre og meget nemme at lave. Du kan også lave saltkarameller i mikroovn? 

Få flere opskrifter på karameller med kondenseret mælk nedenfor. Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Så lækre! Hjemmelavet slik er altså bare bedst. Disse karameller må du altså bare prøve.

Rigtig god fornøjelse med saltkaramellerne til dig.
Saltkarameller - hjemmelavede flødekarameller

Få flere gode nemme opskrifter på hjemmelavede karameller her:

Opskrift på flødekarameller med fløde:

1.

Flødekarameller opskrift - hjemmelavet karamel
Hjemmelavede flødekarameller med vanilje
Se opskriften her
Flødekarameller opskrift - hjemmelavet karamel

2.

Chokolade fudge med Baileys - bløde karameller
Bløde karameller med chokolade og Baileys
Se opskriften her
Fudge med chokolade og Baileys - chokoladefudge

Karameller med kondenseret mælk:

1.

Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk
Hjemmelavede fløde karameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk

2.

Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift
Flødekarameller med julekrydderier - lavet af kondenseret mælk
Se opskriften her
Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift

3.

Fudge opskrift - karamel af kondenseret mælk
Lækre hjemmelavede fudge karameller af kondenseret mælk
Se opskriften her
Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

4.

Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
Verdens bedste saltkarameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

5.

Chokoladekarameller med kondenseret mælk
Karameller af chokolade kondenseret mælk
Se opskriften her
Chokoladekarameller med kondenseret mælk

6.

Karameller med lakrids af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med lakrids af kondenseret mælk
Se opskriften her

7.

Karameller med kondenseret mælk - opskrift
Verdens bedste flødekarameller med kondenseret mælk
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.