Saltkarameller. Uhm her får du opskriften på lækre hjemmelavede flødekarameller her i en version med salt.
Verdens bedste karameller! Heldige mig, jeg har stadig en masse piskefløde i fryseren.
Perfekt! Så kan jeg nemlig lave alle disse lækre gammeldags flødekarameller, med rigtig fløde og salt. 
Har du smagt karameller med salt?
Sødt og salt er den allerbedste kombination. Mine yndlingskarameller! Hvis du ikke har smagt saltkarameller, så skulle du næsten prøve.
Hvis du mere er til klassiske karameller, så kan disse flødekarameller selvfølgelig også sagtens laves uden salt.
Du kan også lave karameller med chokolade eller lakrids? Få flere lækre karamel opskrifter nederst i dette indlæg. 
Det er bare nogle lækre karameller, kan du tro. Du bestemmer lidt selv, om de skal være hårde eller bløde. Jo kortere kogetid, jo blødere karameller.
Måske du er til bløde fudge? Eller måske du foretrækker karameller så hårde som bolcher? Du får tips til kogetid i opskriften.

Du får opskriften lige her. De er nemme at lave:
Saltkarameller – få en god nem opskrift på hjemmelavede flødekarameller med salt hér

Ingredienser
- 250 gram sukker 2½ dl
- 75 gram smør
- 1 vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
- 1 dl. sirup lys eller mørk ell. glucosesirup
- 2½ dl. piskefløde
- 1 tsk. groft salt kan udelades
Sådan gør du
- Smelt sukkeret let ved svag/middel varme. Brug grydeske af f.eks. træ, silicone eller metal - de kan tåle høj varme. Tilsæt vaniljemarven iblandet lidt sukker
- Tilsæt smør, sirup og vanilje/vaniljesukker og evt. salt. Kog ved svag varme, til smørret er smeltet

- Tilsæt piskefløden langsomt. Rør godt. Karamellen vil bruse op, når fløden kommer i. Tilbered karamellen ved svag/middel varme.

- Nu skal karamellen boble og simre langsomt. Undervejs skifter den farve. Hold øje med gryden og rør tit i karamellen. Den kan nemt bruse op/brænde på, ved for høj temperatur, så hav tålmodighed.

- Efterhånden begynder karamelmassen at tykne. Når den slipper gryden, er den ved at være færdig. Det tager ca. ½-¾ time, afhængigt af hvor høj temperatur du koger karamellen ved
Karameller - konsistens og temperatur:
- Du kan bruge karamel termometer. Traditionelle karameller er færdige, når massen når en temperatur på 122-125 grader. Disse karameller kogte jeg til 126 grader og de blev faste/bløde uden at være alt for hårde. (ca. som guldkarameller)

- Fudge: temperatur 113-115 grader
- Hårde karameller: 135-150 grader.
Karameller kogt uden termometer:
- Lav karamelprøven: dryp en smule karamel på en kold tallerken. Når du kan du trille en kugle af karamellen, er den ved at være fin.
- Beklæd en bageplade/lille bradepande med bagepapir og hæld karamelmassen ud. Min form målte 18x25 cm Brug grydeskeen til at trække massen ud med.

- Drys straks groft salt på og tryk evt. salten lidt ned i massen. Lad karamellen køle ca. 15-30 minutter, eller til den er næsten stivnet.

- Skær karamelstænger ud med en skarp kniv

- Måske du synes det er nemmest at klippe karamellerne ud med en saks

- Pak evt. karamellerne ind i cellofan eller madpapir, når de er afkølet helt. Du kan også putte dem i et glas med flormelis og ryste glasset, så flormelissen fordeler sig på karamellerne.

- Holdbarheden forlænges, hvis du opbevarer dem i køleskabet i tætsluttende beholder. De bliver lidt hårde på køl, men de bliver mere bløde ret hurtigt ved stuetemperatur.

Noter
Salt kan udelades i karamellerne
Opbevar karamellerne på køl i en tætsluttende kagedåse. De kan holde sig minimum 2-3 ugerPrøv at tilsætte chokolade til massen eller f.eks. lakridssirup.
Lækre karameller med salt – hjemmelavet karamel med fløde er bare bedst

Det er nemt at lave saltkarameller. De skal bare laves som almindelige karameller. Man drysser bare lidt salt på, lige straks efter karamellen er hældt ud i formen.
Du kan jo evt. lave halvdelen med salt og halvdelen uden? Så prøver du én af hver slags.

Jeg lavede et stort glas saltkarameller til jul, men heldigvis havde vi fornøjelse af dem langt ind i januar.
Karamellerne kan nemlig holde sig længe i køleskabet. Lige til de er spist, men de forsvinder altid. 🙂
Saltkaramellerne er hårde, når de er i køleskabet. De bliver ret hurtigt bløde, hvis du opbevarer dem ved stuetemperatur.
Heldigt at jeg stadig kan bruge den frosne piskefløde, jeg har i fryseren, til flere karameller. Måske der venter dig flere opskrifter på nye karamel varianter?
Har du ikke fløde på lager, så kan det være, at du har kondenseret mælk? Det kan man nemlig også bruge til at lave lækre karameller af.
Prøv f.eks. også disse saltkarameller af kondenseret mælk. De er også super lækre og meget nemme at lave. Du kan også lave saltkarameller i mikroovn?
Få flere opskrifter på karameller med kondenseret mælk nedenfor. 
Så lækre! Hjemmelavet slik er altså bare bedst. Disse karameller må du altså bare prøve.
Rigtig god fornøjelse med saltkaramellerne til dig.

Få flere gode nemme opskrifter på hjemmelavede karameller her:
Opskrift på flødekarameller med fløde:
1.

2.

Karameller med kondenseret mælk:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.





