Sauce verte. Her får du opskriften på den populære krydderurte dressing, du kan lave med næsten alle slags krydderurter.
Her har jeg brugt en blanding af basilikum og ramsløg, men du kan faktisk bruge næsten alle slags grønne krydderurter til denne urtedressing.
Bare brug de krydderurter du har i dit krydderurtebed eller i dine potter i vindueskarmen.
Hvad er sauce verte?
Saucen stammer fra det franske køkken og er kendetegnet ved sin karakteristiske grønne/lysegrønne farve.
Faktisk så betyder “sauce verte” grøn sauce, oversat til dansk. Saucen staves også nogle gange sauce verde, men det er egentlig bare en “grøn urte dressing”.
Jeg kunne sagtens have brugt flere krydderurter, så bliver dressingen grønnere i farven. Mængen bestemmer du selv. Hvis du blender din dressing, så vil farven blivere mere lysegrøn.
Man kan næsten ikke bruge for mange krydderurter i en sauce verte, så bare gå lidt amok med de krydderurter du har. Nogle tilsætter også kapers, men det er helt op til dig.
Nogle gange kaldes saucen også for “salsa verde” – altså en slags grøn salsa, der kan laves både med og uden creme fraiche.
Hvad kan man servere sauce verte til?
Sauce verte smager skønt som tilbehør til mange retter. Prøv den som tilbehør til alle slags salater, grøntsager eller som tilbehør til, fisk, laks, kartofler eller grillmad?
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre dressinger. Dem finder du nemlig mange af på nogetiovnen.dk
Her får du den nemme opskrift på “grøn dressing” eller “grøn urte dressing”.
Sauce verte – opskrift på nem krydderurte dressing
Ingredienser
- 2-2½ dl creme fraiche kan erstattes med ylette, skyr, ymer el. lign.
- 2 håndfulde frisk basilikum kan erstattes med bredbladet persille/alm. persille, purløg, oregano, estragon, kørvel, dild, brøndkarse?
- 1-2 håndfulde ramsløg eller andre grønne krydderurter som nævnt ovenfor
- 1 fed hvidløg eller hvidløgspulver. Kan udelades
- 1 spsk citronsaft smag til
- 1 spsk olie smagsneutral f.eks. raps- eller solsikkeolie
- salt/peber smag til
- 1 tsk akaciehonning eller et nip sukker. Smag til
Sådan gør du
- Skyl krydderurterne godt og lad dem dryppe af. Hak dem fint med kniv eller minihakker
- Hæld creme fraichen i en lille serveringsskål og tilsæt krydderurterne. Smag til med citronsaft, salt/peber og honning
- Jeg rørte bare bare min dressing men du kan også blende den, så vil farven blive grønnere. Du kan sagtens tilsætte flere krydderurter end jeg og brug dem du har eller dem, der er i sæson. Så er din sauce verte klar til servering.
Noter
Sauce verde eller salsa verde med creme fraiche – kan laves med næsten alle slags krydderurter
Det gode ved denne dressing er, at du kan bruge næsten alle slags krydderuter til dressingen.
Du kan sagtens tilsætte flere krydderurter end jeg og brug dem du har eller dem, der er i sæson? Man kan også mixe forskellige krydderurter til urte dressingen?
Det kunne være: bredbladet persille/alm. persille, purløg, oregano, estragon, kørvel, dild, brøndkarse?
Man kan også helt selv bestemme hvor koncentreret krydderurtesmagen skal være. Mild/lys eller kraftig grøn/mere koncentreret smag?
Vi havde en potte basilikum i vindueskarmen og ramsløg i sommerhushaven, så det blev de krydderurter jeg brugte denne gang. Skøn dressing med en dejlig smag.
Ramsløg gav lidt hvidløgssmag, som passede godt i smagen sammen med basilikum. Purløg vil også være lækkert i stedet for ramsløg.
Citronsaft giver lidt syre og akaciehonning lidt sødme. En god smagskombination til krydderurtedressingen. Du vil kunne servere dressingen til det meste – den vil også være et hit i f.eks. bagte kartofler?
Den vil også være en rigtig god som dressing til kold kartoffelsalat med nye kartofler? Så vil du kunne lave en grøn kartoffelsalat a la denne.
Hvis du vil prøve en dressing, der minder lidt om den grønne urte dressing, så tjek denne opskrift på tartar sauce ud.
Prøv også den populære Cæsar dressing, den er også skøn.
Du kan også prøve en helt klassisk creme fraiche dressing, en ren dilddressing eller en purløgsdressing? Perfekt til fiske retter.
Rigtig god fornøjelse med din sauce verte. Jeg er spændt på hvilke krydderurter du ender med at bruge. 🙂
Få flere opskrifter på dressinger her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.