Tartar sauce. Her får du en god nem opskrift på den lækre sauce tartare du kan bruge som tilbehør til fisk og skaldyr.
Hvis du endnu ikke har smagt den lækre sovs, så kan du godt glæde dig.
Jeg smagte den første gang som tilbehør til fish n’ chips. Wow det var bare den lækreste dressing! Den er god som “dip” til både fisk, fiskefilet, fiskefrikadeller og pommes frites.
Basis ingredienserne i tatarsauce er drueagurker /cornichoner og kapers. Hvis du ikke er vild med kapers, så kan tatar sovsen også sagtens laves uden.
Jeg brugte også persille, dild og forårsløg og det gav dressingen den dejligste smag. Du kan også bruge fintsnittet rødløg eller almindelige løg?
Har du ikke friske krydderurter hjemme, kan du sagtens bruge tørrede. Jeg brugte en kombi. Frisk persille og tørret dild.
Min fornemmelse er dressingen kan laves på mange måder. Bare brug de krydderurter du lige har og lad dine egne smagsløg bestemme.
Få tips til flere opskrifter på dressinger og dip nederst i dette indlæg.
Her ser du min version af opskriften
Tartar sauce – nem opskrift på tatarsovs
Ingredienser
- 4-5 spsk creme fraiche med top. Du kan sagtens bruge 1½-2 dl. Cheasy fraiche eller skyr kan bruges.
- 2-3 spsk mayonnaise med top. F.eks. Hellmanns el. lign. Du kan sagtens bruge ½-1 dl
- 1-1½ spsk kapers hakkede. Kan udelades
- 4 drueagurker / cornichoner hakkede
- 1-2 tsk sød sennep kan udelades eller erstattes med anden sennep f.eks. dijonsennep
- 1 håndfuld dild eller 1-1½ tsk tørret dild (smag til). Kan erstattes med f.eks. purløg
- 1 håndfuld persille eller 1-1½ tsk tørret persille (smag til).
- 2 forårsløg i tynde skiver. Kan erstattes med et lille fintrevet rødløg/alm. løg
- evt. purløg
- salt/peber
- ½ tsk sukker smag til
Sådan gør du
- Rør creme fraiche og mayonnaise godt sammen. Du kan bruge mere end jeg.
- Skyl og hak krydderurterne og tilsæt sammen med fintsnittede forårsløg, hakkede drueagurker og evt. hakkede kapers. Tilsæt til dressingen sammen med sennep og salt/peber.
- Rør tatarsaucen godt sammen og smag evt. til med lidt sukker.
- Din tatarsauce er nu klar til brug. Stil den køligt til den skal serveres. God som tilbehør til fisk, skaldyr,fiskefrikadeller og pommes frites
Noter
Forårsløg kan erstattes med purløg, rødløg eller alm. løg
Tartar sauce kan også laves uden kapersVil du have en lidt lettere udgave, så erstat creme fraiche med skyr.
Tatarsauce er en lækker dip/dressing du kan servere som tilbehør til fiske retter f.eks. fish n’ chips og fiskefrikadeller
Sauce tartare, som den også kaldes, er en dressing der minder lidt om remoulade.
Den indeholder som oftest kapers, hakkede syltede drueagurker, friske krydderurter og en hvid dressing bestående creme fraiche og mayonnaise.
I mange år troede jeg også at det havde noget med tartarbøffen at gøre. Altså at dressingen på en eller anden måde skulle indeholde tartar? 🙂
Det passer på ingen måde.
Hvad er Tartarsauce?
Efter lidt research på navnet, har jeg fundet frem til dette:
Tatarsauce er en remouladelignende sauce, der er opkaldt efter tatarerne. Saucen blev i 1800-tallet et populært tilbehør til tatar i England. (kilde)
Aha – godt man kan blive klogere. 🙂
Her har jeg prøvet at lave min egen version af den populære tatarsovs. En skøn dressing, der er lidt friskere i smagen end remoulade.
Syltede agurker/cornichoner giver en god smag til dressingen. Jeg glæder mig til at prøve den til fiskefilet’er også.
Vi har også spist tartarsaucen til bagte kartofler. Også her smagte den godt og du kan også bruge den som dressing til kartoffelsalat.
Dejligt med en hjemmelavet dressing/sovs, der kan pifte retter op. Den vil være en succes at servere som dip/dressing til gæster, til frokost, tapas eller buffetborde.
Tartarsoven pynter også så fint på middagsbordet, synes jeg.
En god rustik sovs, jeg har lavet her. Det gør ikke noget at man smage de enkelte ingredienser, synes jeg. Jeg hakkede derfor ikke drueagurkerne alt for fint.
Hvis du ikke er vild med kapers, så smager tatar sovsen rigtigt fint også uden kapers. Evt. kan du jo lave to skåle, én med og uden kapers? Så er der tartarsauce der passer til alle smagsløg.
Dressingen/saucen var et hit herhjemme. Håber også du vil synes om den. 🙂
Vil du have en lidt lettere udgave, så erstat creme fraiche med skyr.
Prøv også disse krydderurte dressinger:
Prøv også denne purløgsdressing, der er god til laks. En dilddressing, persilledressing eller en helt enkel creme fraiche dressing er også et hit.
Gode dressinger til salat er også denne cæsar dressing, denne sauce verte eller denne ranch dressing, der også er lavet med krydderurter.
Jeg har også prøvet at lave en hjemmelavet big mac dressing eller denne burgerdressing a la Big tasty sauce. Den er også skøn.
Få flere opskrifter på dressinger og dip her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.