Shepherds pie med hakket svinekød. Her får du opskriften på en nem lækker ret med hakket svinekød i ovn, med kartoffellåg.
Vi måtte hurtigt lave om på madplanerne i dag. Det havde glædelige årsager.
Sønnike var til sit livs første mundtlige eksamen og bestod med glans og mere til. Det gik vildt godt og det skulle da fejres. Der var vild jubel i det lille hjem.
I telefonen foreslog jeg sønnike at tænke over aftenens menu. Det krævede ikke lang betænkningstid.
“Mor det skal være den dér ret du laver i ovnen med kød og kartoffelmos ovenpå”.
Shepherds Pie! Mikkels livret, den laver vi da og den er så fortjent! Heldigvis er den super nem at lave, selv på en travl hverdag.
Vores allerbedste slagter havde tilbud på magert skinkefars i dag – 3 kilo for 125 kr. – lad os da prøve at lave retten med skinkefars så!
Det bliver en stor portion – nok til den storsultne familie på 4 i to dage. Jeps og der ER taget højde for en meget sulten teenagedreng, der fortjente dobbeltportion. 🙂
Af denne portion bliver der mad til 2 dage, hvis man altså lige vogter lidt som en høg. Vi elsker når der er mad nok til 2 dage, så madmor måtte vogte lidt over fadet. 🙂
Hvad er Shepherds Pie?
Oprindeligt laves retten med lammekød. Heraf navnet Shepherds Pie. En lækker krydret ret med hakket kød og bagt kartoffelmos på toppen.
Hvis man laver retten med oksekød, kaldes den cottage pie. Ja hvad mon den hedder, når den laves med svinekød?
I vores familie har vi kaldt den Shepherds Pie altid, uanset hvilken slags kød vi laver den med. Den smager godt med al slags kød.
Shepherds pie med hakket svinekød og bagt kartoffelmos – få en god nem opskrift her
Ingredienser
Kødfars med hakket svinefars og grøntsager:
- 1 kg hakket svinefars al slags hakket kød kan bruges - hakket kalv/flæsk, oksekød og lammekød også
- 3 oksebouillonterninger
- 4 løg i tern. Du kan nøjes med mindre
- 5 fed pressede hvidløg
- 140 gram koncentreret tomatpuré en stor dåse
- 400 gram majs 1 stor dåse
- 1 bakke champignon eller 1 glas
- 5 gulerødder i tern
- 15 spsk engelsk sauce
- 1 spsk. paprika
- 3 breve kartoffelmospulver eller hvis du har tid og energi, hjemmelavet kartoffelmos selvfølgelig
- Rasp og smørklatter til toppen
- 1 tsk salt/1 tsk hvidløgspeber
Hjemmelavet kartoffelmos:
- 1½ kg kartofler
- 2-2½ dl mælk
- 50-75 gram smør
Sådan gør du
- Svits svinefars og bouillonterninger.
- Tilsæt løg i tern og friskpressede hvidløgsfed
- Tilsæt gulerødder i tern, majs og champignon. Tilsæt gerne vandet fra glas og dåser
- Tilsæt tomatkoncentrat og fyld dåsen med vand, så du får de sidste rester med. Tilsæt krydderier og engelsk sauce.
- Lad kødsaucen simre imens du laver kartoffelmos. Følg anvisningerne på pakken - eller - endnu bedre - lav din egen kartoffelmos fra bunden. Lav ikke kartoffelmosen for tyk, så er den nemlig svær at fordele over kødsaucen.
- Hæld kødsaucen i to ildfaste fade (der bliver to fade af denne portion).
- Fordel kartoffelmosen på kødsaucen. Brug en dejskraber. Drys med rasp og fordel smørklatter på toppen.
- Sæt fadene i ovnen v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn) i 25-30 minutter, eller til kartoffelmosen er sprød og gylden på toppen.
- Serveres med broccoli, salat, ærter eller lign. til. Servér også gerne et godt madbrød til.
Noter
Tilsæt gerne fintsnittet spidskål eller peberfrugt, porrer ell. lign.
Retten er fryseegnet Få opskrift på hjemmelavet kartoffelmos herHakket svinekød med kartoffellåg – lækker krydret svinefars med bagt kartoffelmos – nem lækker aftensmad
Retten er nem at lave. Vi var først hjemme fra job og indkøb kl. 18, og alligevel kunne vi spise lækkert mad kl. 19. Herligt og så er der ovenikøbet også nemme madrester til i morgen.
Genialt! Det ville selvfølgelig være det allerbedste hvis du orker at lave kartoffelmos selv fra bunden. Kartoffelmos fra brev, kan dog sagtens bruges, hvis tiden er knap i dit køkken.
Har du god og bedre tid, så kan du finde en opskrift på hjemmelavet kartoffelmos her:
Sådan laver du Shepherds pie med hakket svinekød – se billederne her:
Oprindeligt er Shepherds Pie lavet med lammekød, men jeg elsker jo at eksperimentere. Først prøvede jeg en variant med oksekød – og nu altså en variant med svinekød.
Lammekød har vi endnu til gode at prøve. Madmor her er ikke så vild med lam, så det kommer vist til at vente lidt med den ret.:-)
Brug du gerne lammekød til opskriften, hvis du er vild med det.
Der er rigtigt meget løg og hvidløg i denne ret. Det giver en god smag, men du kan sagtens nøjes med en mindre mængde.
Jeg tænker du sagtens kan bruge andre og flere grøntsager i kødsovsen? En rød peberfrugt ville have været god at putte i også, tænker jeg?
Prøv også denne Shepherds Pie med spidskål. Uhm den er også god.
Hemmeligheden bag denne lækre ret, tror jeg er den store mængde løg og engelsk sauce. Det giver en lækker og krydret smag. Vi elsker den!
Det er et godt fif at drysse med rasp og lægge smørklatter på topen af kartoffelmosen.
Det giver sprødhed og smørret gør også at kartoffelmosen ikke bliver alt for tør, under tilberedningen.
Så er der serveret. Lækker shepherds pie serveret med broccoli. Uhm!
Nem og lækker hverdagsmad – billig ovenikøbet og så er der madrester til i morgen.
En eksamensdreng er også gjort ekstra glad og lykkelig. Hvad mere kan en mor ønske sig? 🙂
Denne ret hører til i superligaen over vores familiefavoritter herhjemme. Din familie vil elske dig hvis du laver denne ret, er jeg sikker på. Den må du prøve. Rigtig god fornøjelse. 🙂
Få flere gode opskrifter med hakket svinekød ved at klikke her, eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Det var en lækker afveksling til brug af hakkekød. Vi prøvede den med svinekød, men er klar til at prøve med såvel lam som okse.
Hej Gitte. Jeg har prøvet sheperds pie, altså din opskrift. Den skal jeg lige prøve igen, husker hvor lækkert det smagte. Knus fra gitte Hansen.
ps Gitte, der er gået et eller andet galt med punkt 12 i opskriften 🙂
Jeg læste i et Good food magazin, hvor de kom linser i fyldet, for at gøre det sundere, men jeg tænker, at det får det til at række længere 😉
Jeg har sådan fået lyst til den, så det bliver mit søndag mad til flere dage projekt.
PS. kan SAGTENS gøre det til en ret jeg kan spise…. Der skal jo bare blomkålsmos til som låg, i stedet for kartoffel…. 😉
Den kommer på listen til MEGET snart 🙂
Susanne
Hej Gitte.
Vil bare lige komplimentere dig for din nu, en anelse mere, overskuelige måde at dele opskrifter…… Super og dejligt nemt for os andre 🙂
Onsdagshilsner
Susanne