Speculaas – uhm her får du en god nem opskrift på de populære brunkager, de krydrede hollandske småkager.

Speculaas - hollandske brunkager á la BastogneEr du vild med lækre kryddersmåkager, så kig med her.

Speculaas er hollandske brunkager der smager næsten lige som de lækre Bastogne.

Skønne kager og det gode er, at de er meget nemmere at bage end de almindelige brunkager.

Fordelen ved denne dej er, at den kan bages med det samme helt uden at være på køl i timevis.

Du slipper også for at skære kagerne ud i tynde skiver. Disse Speculaas skal bare bages i stænger og så skæres ud som snitter efter bagningen.Speculaas - opskrift på hollandske brunkager

Kagerne er nemme at lave og et fad kager er klar på under ½ time, alt incl. Super hurtige småkager og de smager bare mega lækkert 🙂

Jeg har brugt Muscovadosukker og Muscovadosirup til kagerne. Du kan sagtens bare bruge brun farin/rørsukker og almindeligt mørkt sirup.Speculaas - opskrift på hollandske brunkagerJeg gav dejstængerne et fint gaffelmønster, men det flød lidt ud under bagningen.

Måske mønstret kan holde formen, hvis du lige sætter dejstængerne på køl i nogle minutter, før de skal i ovnen.Speculaas - opskrift på hollandske brunkagerDet var nogle lækre kryddersmåkager og der var forsvandt hurtigt mange kager på småkagefadet. 🙂Speculaas - opskrift på hollandske brunkagerJeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre hollandske brunkager. Du får den lige her:

Speculaas – få en god nem opskrift på hollandske brunkager hér. Nemme kryddersmåkager

Speculaas - hollandske brunkager á la Bastogne
Speculaas er hollandske brunkager á la Bastogne - meget nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 8 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 16 minutter
Ret: Speculaas - hollandske brunkager som Bastogne
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram muscovadosukker (eller brun farin)
  • ½ dl muscovadosirup (eller mørk sirup)
  • 50 gram smør blødt
  • Ca. 140 gram hvedemel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Rør muscovadosukker og sirup sammen og rør smørret i
  • Bland hvedemel med krydderier, salt og bagepulver. Ælt dejen godt igennem. Saml evt. dejen med lidt ekstra sirup
    Speculaas - hollandske brunkager á la Bastogne
  • Del dejen i 3 stykker og tril små stænger. Tryk dem flade med en gaffel
    Speculaas - hollandske brunkager á la Bastogne
  • Bag stængerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og let mørke i kanten. Hold godt øje med at de ikke bliver for mørke
    Speculaas - hollandske brunkager á la Bastogne
  • Skær straks stængerne ud i små snitter og lad dem afkøle
    Speculaas - hollandske brunkager á la Bastogne
  • Kagerne opbevares i tætsluttende kagedåse, når de er kølet af. 
    Speculaas - hollandske brunkager á la Bastogne
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde og lækre hollandske brunkager med krydderi – prøv de populære Speculoos

Speculaas - opskrift på hollandske brunkagerPå ingen tid var der et fad lækre sprøde kryddersmåkager klar.

De nemmeste småkager og de smager skønt 🙂
Speculaas - opskrift på hollandske brunkagerJeg vil næsten vove den påstand, at de smager bedre end de købte Bastogne. Spring du bare på en portion.

Kagerne smager skønt til en god kop kaffe eller te og man kan faktisk spise ustoppeligt mange af dem. 🙂

Måske du skulle prøve en portion hollandske brunkager i stedet for de klassiske danske? Du vil ikke fortryde det 🙂
Speculaas - opskrift på hollandske brunkager

Få gode flere gode opskrifter på kryddersmåkager her:

1.

Brunkager - opskrift på klassiske julesmåkager
Sprøde brunkager med julekrydderier smager skønt - klassiske julesmåkager
Se opskriften her
Brunkager med mandler - opskrift på de klassiske julesmåkager

2.

Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager
Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske kryddersmåkager
Se opskriften her

3.

Bastogne småkager kanelsmåkager uden æg
Bastogne - nemme, sprøde snitter med krydderier
Se opskriften her

4.

Kryddersmåkager - nemme småkager uden æg
Nemme Bastogne-agtige kryddersmåkager
Se opskriften her
Sprøde kryddersmåkager til aftenkaffen - klar på et kvarter

5.

Sirupskager - opskrift på småkager med sirup
Sprøde nemme  kryddersmåkager der smager som Bastogne
Se opskriften her
Sirupskager - opskrift på småkager med sirup

6.

Kanelsmåkager opskrift på nemme småkager
Sprøde lækre kanelsmåkager
Se opskriften her
Kanelsmåkager opskrift på nemme småkager

7.

Kardemomme småkager med kanel - opskrift
Kanelkager med kardemomme - sprøde og lækre
Se opskriften her

8.

Småkager med marcipan - marcipansnitter
Sprøde marcipansnitter med sirup og kardemomme
Se opskriften her
Småkager med marcipan - marcipansnitter

9.

Ingefærkager med gær - gode ingefærsmåkager
Ingefærkager med kanel - sprøde og lækre
Se opskriften her

10.

Ingefærsmåkager opskrift på lækre Ginger nuts
Ginger nuts - sprøde, lækre ingefærsmåkager
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.