Speculaas – uhm her får du en god nem opskrift på de populære brunkager, de krydrede hollandske småkager.
Er du vild med lækre kryddersmåkager, så kig med her.
Speculaas er hollandske brunkager der smager næsten lige som de lækre Bastogne.
Skønne kager og det gode er, at de er meget nemmere at bage end de almindelige brunkager.
Fordelen ved denne dej er, at den kan bages med det samme helt uden at være på køl i timevis.
Du slipper også for at skære kagerne ud i tynde skiver. Disse Speculaas skal bare bages i stænger og så skæres ud som snitter efter bagningen.
Kagerne er nemme at lave og et fad kager er klar på under ½ time, alt incl. Super hurtige småkager og de smager bare mega lækkert 🙂
Jeg har brugt Muscovadosukker og Muscovadosirup til kagerne. Du kan sagtens bare bruge brun farin/rørsukker og almindeligt mørkt sirup.Jeg gav dejstængerne et fint gaffelmønster, men det flød lidt ud under bagningen.
Måske mønstret kan holde formen, hvis du lige sætter dejstængerne på køl i nogle minutter, før de skal i ovnen.Det var nogle lækre kryddersmåkager og der var forsvandt hurtigt mange kager på småkagefadet. 🙂Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre hollandske brunkager. Du får den lige her:
Speculaas – få en god nem opskrift på hollandske brunkager hér. Nemme kryddersmåkager
Ingredienser
- 50 gram muscovadosukker (eller brun farin)
- ½ dl muscovadosirup (eller mørk sirup)
- 50 gram smør blødt
- Ca. 140 gram hvedemel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- ½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Rør muscovadosukker og sirup sammen og rør smørret i
- Bland hvedemel med krydderier, salt og bagepulver. Ælt dejen godt igennem. Saml evt. dejen med lidt ekstra sirup
- Del dejen i 3 stykker og tril små stænger. Tryk dem flade med en gaffel
- Bag stængerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og let mørke i kanten. Hold godt øje med at de ikke bliver for mørke
- Skær straks stængerne ud i små snitter og lad dem afkøle
- Kagerne opbevares i tætsluttende kagedåse, når de er kølet af.
Sprøde og lækre hollandske brunkager med krydderi – prøv de populære Speculoos
På ingen tid var der et fad lækre sprøde kryddersmåkager klar.
De nemmeste småkager og de smager skønt 🙂
Jeg vil næsten vove den påstand, at de smager bedre end de købte Bastogne. Spring du bare på en portion.
Kagerne smager skønt til en god kop kaffe eller te og man kan faktisk spise ustoppeligt mange af dem. 🙂
Måske du skulle prøve en portion hollandske brunkager i stedet for de klassiske danske? Du vil ikke fortryde det 🙂
Få gode flere gode opskrifter på kryddersmåkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
hej, jeg bruger flittigt dine gode bageopskrifter, men undrer mig over, at du f.eks. i Speculaas opskriften ikke skriver vægten på sirup i stedet for mål i dl. Jeg synes det giver god mening at veje det hele, så der ikke går noget til spilde som sidder på kanten af målebægeret, og at der ikke bruges en ekstra ske til at skrabe det sidste sirup af kanterne som så også skal vaskes af.